Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Έτσι σχολίασε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη - «Η δικαιοσύνη είναι τετράγωνη»

Με μία φράση του Πυθαγόρα....

Στη φυλακή οδηγείται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του ενώπιον της 15ης Τακτικής Ανακρίτριας για μία κατηγορία βιασμού και δύο κατηγορίες για απόπειρα βιασμού κατά συναδέλφων του που προέβησαν σε καταγγελίες σε βάρος του.

Να υπενθυμίσουμε ότι μεταξύ των γυναικών, που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη είναι και η σύζυγος του ηθοποιού Αλέηανδρου Μπουρδούμη, Λένα Δροσάκη.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μετά την είδηση οτι ο Πέτρος Φιλιππίδης θα οδηγηθεί στη φυλακή έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του «Η δικαιοσύνη είναι τετράγωνη».

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Τα άτομα υπακούουν στους δυνατούς, αλλά σέβονται μόνο τους δίκαιους» - Ρεϊμόν Αρόν. «Η δικαιοσύνη βρίσκεται ανάμεσα στην υπερβολική επιείκεια και την ανθρώπινη σκληρότητα» - Ντενί Ντιντερό. «Καθώς φαίνεται η δικαιοσύνη, η δικαιοσύνη είναι τετράγωνη, σ' όλα τα μέρη ίση και όμοια» - Πυθαγόρας. 

Οι κατηφγορίες που βαραίνουν τον Πέτρο Φιλιππίδη

Οι τρεις ηθοποιοί που οι καταγγελίες τους αποτέλεσαν το υλικό για τη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Εισαγγελία σε βάρος του επιφανούς ηθοποιού, προσέφυγαν αρχικά στο Πειθαρχικό Όργανο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών όπου αναφέρθηκαν σε όσα υποστηρίζουν ότι υπέστησαν από τον ελεγχόμενο συνάδελφο τους.

Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από την συνάδελφο του, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 ενώ οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους. Στις δύο καταγγελίες που αφορούν απόπειρα βιασμού, ο ηθοποιός φέρεται να εμφανίζει παρόμοια τακτική έναντι των δύο συναδέλφων του, οι οποίες αναφέρουν πως όταν παρά την βία που τους άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, εμφανίζεται να τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας, μετά την απολογία τού ηθοποιού, δεν πείστηκαν για τους ισχυρισμούς του και έκριναν πως ο καλλιτέχνης πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ