Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Greek summer 2021: Ο @angelosdanalis παρουσιάζει τον Πλατύ Γιαλό στην Κεφαλονιά - Οι Έλληνες φωτογράφοι προτείνουν

Άλλη μια μαγική εικόνα από ψηλά!

Στο eirinika συνεχίζουμε να σας δείχνουμε τα υπέροχα καλοκαιρινά κλικ Ελλήνων και ξένων φωτογράφουν που αποθανατίζουν τις ομορφιές της Ελλάδας.

Μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram  @angelosdanalis λοιπόν ο Άγγελος Δανάλης παρουσιάζει τον Πλατύ Γυαλό στην Κεφαλονιά.

Ο Πλατύς Γιαλός Κεφαλονιάς είναι η φυσική προέκταση της παραλίας του Μακρύ Γιαλού. Μια συστάδα βράχων τους χωρίζει και δεν επιτρέπει την πρόσβαση από την μία παραλία στην άλλη. Είναι αμμώδης παραλία, με ψιλή ξανθή άμμο, όχι πολύ μεγάλος σε μήκος, αλλά πολύ μεγάλος σε πλάτος – είναι αυτό που δικαιολογεί την ονομασία του και τον διακρίνει από το διπλανό «αδελφάκι» του, τον Μακρύ Γιαλό.

Τα νερά είναι ρηχά, πάντα δροσερά και πεντακάθαρα. Έχουν απόχρωση γαλαζοπράσινη και είναι διαυγή, παρόλο που ο βυθός του Πλατύ Γιαλού της Κεφαλονιάς είναι αμμώδης. Καταπράσινα πεύκα τον πλαισιώνουν και ομορφαίνουν το τοπίο.

Ομπρέλες και ξαπλώστρες θα βρείτε σε όλη την έκταση, καθώς είναι οργανωμένη παραλία, ενώ στον Πλατύ Γιαλό της Κεφαλονιάς μπορείτε να απασχοληθείτε με διάφορα θαλάσσια σπορ. Διαθέτει beach bar πάνω στην άμμο που σερβίρει και στις ξαπλώστρες.

Παρόλο που ο Πλατύς Γιαλός είναι εξίσου πολυσύχναστος, δεν είναι τόσο κοσμοπολίτικος, όσο ο Μακρύς Γιαλός, ιδίως γιατί προτιμάται από οικογένειες που κάνουν το κλίμα πιο ήσυχο, από την διασκεδάζουσα νεολαία, που συνήθως προτιμά την πρώτη παραλία, σύμφωνα με το greece.terrabook.gr.

Ο Πλατύς Γιαλός της Κεφαλονιάς βρίσκεται στην περιοχή της Λάσσης, 3 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι. Ως εκεί φτάνει κανείς οδικώς, με το αυτοκίνητο να κατεβαίνει ως λίγο πιο πάνω από την παραλία, όπου υπάρχει διαμορφωμένος χώρος πάρκινγκ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ