Story of the day: Αυτή η 14χρονη είναι το ψηλότερο κορίτσι του κόσμου - Παίζει μπάσκετ & είναι 2.26 μέτρα (φωτό - βίντεο)

Άραγε πόσο ύψος θα πάρει ακόμα; 

Η  Zhang Ziyu, μια 14χρονη παίκτρια μπάσκετ από το Shandong της Κίνας, έχει γίνει πασίγνωστη στο διαδίκτυο λόγω του ασυνήθιστου ύψους της, (2,26μ) και την συγκρίνουν με τον Κινέζο θρύλο του μπάσκετ Yao Ming.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cari Tau Indahnya Dunia ? (@faktanyagoogle)

Σε φωτογραφίες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του κόσμου το έφηβο κορίτσι φαίνεται να περνά κατά πολύ στο ύψος τους συμπαίκτες και αντιπάλους της. Η ίδια σε έναν αγώνα κάτω των 15 ετών στο Jingzhou, σκόραρε 42 πόντους , είχε 25 ριμπάουντ και έξι μπλοκ.

 

 

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι γονείς της Zhang ήταν επαγγελματίες μπασκετμπολίστες, παρόλα αυτά το ύψος της είναι κάτι που πρκαλεί μεγάλη εντύπωση, αφού έχει ήδη περάσει και τον πατέρα, αλλά και την μητέρα της σύμφωνα με το odditycentral. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times, η Zhang Ziyu ήταν ήδη 1,6 μέτρα στην  πρώτη δημοτικού., ενώ μέκρι και την έκτη είχε φτάσει τα 2,1. 

"Το μέλλον του υναικείου μπάσκετ βασίζεται σε εσένα ", έγραψε ένας στα social media. 

 Να σημειώσουμε πως το νεαρό κορίτσι κάνει πρόπόνηση από την ηλικία των 5, ενώ η προπονήτριά της είναι η μητέρα της και  πρώην παίκτρια της εθνικής ομάδας της Κίνας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ