Vintage pics της Julie Christie - το σύμβολο των Swinging Sixties με τα απίθανα μάτια: Έβγαινε με τον Warren Beatty, είναι με τον άντρα της απ’ το 1979!

Το ντεμπούτο της ήρθε από τη μικρή οθόνη και τη σειρά Ανδρομέδα

Με τα σκούρα μπλε μάτια της και το ιδιαίτερο στυλ της η Julie Christie θεωρείται το σύμβολο των Swinging Sixties και της αγγλικής ποπ κουλτούρας της δεκαετίας αυτής.

Η 81χρονη σήμερα Βρετανίδα ηθοποιός γεννήθηκε το 1940 και και πρωταγωνίστησε σε μια σειρά επιτυχημένων ταινιών όπως: Μπίλι, ο Ψεύτης (Billy, Liar, 1963), Δόκτωρ Ζιβάγκο (Doctor Zhivago, 1965), Μακριά απ'το Αγριεμένο Πλήθος (Far From the Madding Crowd, 1967), Η Έντιμος Κυρία και ο Χαρτοπαίκτης (McCabe & Mrs. Miller, 1971) και Shampoo (1975).

Το Vintag.es παρουσιάζει λοιπόν τώρα ορισμένες παλιές φωτογαρφίες της ηθοποιού από εκείνη την εποχή. Όταν νέα ακόμα πόζαρε στον φωτογραφικό φακό.

Το ντεμπούτο της ήρθε από τη μικρή οθόνη και τη σειρά Ανδρομέδα το 1961. Η επιτυχία της σειράς κι η ομορφιά της έκαναν τους παραγωγούς του Τζέιμς Μποντ να την σκεφτούν για την πρώτη ταινία του Μποντ, τη Δόκτωρ Νο. Ο ρόλος πήγε τελικά στην Ούρσουλα Άντρες.

Την επόμενη χρονιά έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με ένα μικρό ρόλο στην ταινία Ανώνυμοι απατεώνες και το 1963 έγινε το σύμβολο του νέου αγγλικού σινεμά του 1960, διαπρέποντας στον ρόλο της Λιζ στην ταινία του Τζον Σλέσιντζερ Μπίλι, ο Ψεύτης. Ο σκηνοθέτης είχε αναθέσει αρχικά τον ρόλο σε άλλη ηθοποιό και η  Christie πήρε τη θέση της όταν εκείνη αρρώστησε.

Η ταινία θεωρείται μέχρι και σήμερα αριστούργημα του αγγλικού σινεμά και σηματοδότησε την πρώτη από τις τρεις συνεργασίες της Κρίστι με τον Σλέσιντζερ.

Η Christie σε στιγμιότυπο της ταινίας Δόκτωρ Ζιβάγκο του Ντέιβιντ Λην (1965) Το 1965 η Julie Christie  ήταν το μεγάλο ανερχόμενο όνομα του κινηματογράφου, καθώς όλοι μιλούσαν για το ταλέντο της και συμμετείχε σε δυο πολύ σημαντικές ταινίες της χρονιάς το Ντάρλινγκ, δεύτερη ταινία με τον Σλέσιντζερ και το Δόκτωρ Ζιβάγκο του Ντέιβιντ Λιν, σκηνοθέτη των Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι και Ο Λόρενς της Αραβίας.

Οι ρόλοι αυτοί της απέφεραν πολλά βραβεία, με αποκορύφωμα το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της ως κακομαθημένη Νταϊάνα Σκοτ στην ταινία Ντάρλινγκ. Ο ρόλος της στην ταινία Δόκτωρ Ζιβάγκο είναι ο διασημότερός της μέχρι σήμερα και η ταινία βρίσκεται στην όγδοη θέση με τις εμπορικότερες όλων των εποχών!.

Το 1968, όντας στο μεταίχμιο της σταδιοδρομίας της, παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Πετούλια, ενώ την ίδια χρονιά γνωρίζει τον Warren Beatty και τον ερωτεύεται.

Η σχέση της με τον Beatty έβαλε τέλος στην πρώτη φάση της σταδιοδρομίας της, καθώς εκείνη αποσύρθηκε όντας αφοσιωμένη σε αυτόν κι άρχιζε να απορρίπτει σημαντικούς ρόλους σε ταινίες όπως: Σκοτώνουν τ' άλογα όταν γεράσουν, Η Άννα των χιλίων ημερών και Νικόλαος και Αλεξάνδρα, ταινίες που χάρισαν στις πρωταγωνίστριές τους υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Η φιγούρα της θα αποτελέσει στερεότυπο της αλλοπρόσαλλης δεκαετίας του 1960: η καλλονή επαναστάτρια, η εκκεντρική, η αντικορφορμίστρια που μισεί τον γάμο και τα αξεσουάρ του νοικοκυριού, που φοράει μίνι φορέματα στις απονομές ή φορέματα που έχει η ίδια σχεδιάσει και αλλάζει τους ερωτικούς συντρόφους σαν τα παρδαλά πουκάμισα που επιμένει να λανσάρει.

Το περιοδικό Time είχε γράψει μάλιστα ότι οι ενδυματολογικές επιλογές της έχουν μεγαλύτερη επιρροή από εκείνες δέκα καλοντυμένων γυναικών μαζί.

Από το 1979 είναι μαζί με τον πλέον σύζυγό της, τον δημοσιογράφο Duncan Campbell ωστόσο δεν είναι ακριβώς σίγουρο το πότε παντρεύτηκαν. Το 2008 δημοσιεύματα ήθελαν το μυστήριο να γίνεται στα κρυφά την περασμένη χρονιά με την Christie να κάνει τότε λόγο για «ανοησίες». «Μην ακούτε αυτά που λέγονται είμαι παντρεμένη εδώ και χρόνια θα πει ακόμα.

Δείτε όλες της Vintage φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ