Το ταξίδι του δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos στο Διάστημα: Πήγε & γύρισε σε 11 λεπτά - Τα βίντεο από τη πτήση του New Shepard

Το πρώτο επανδρωμένο ταξίδι στο διάστημα  για την Blue Origin

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαστημική πτήση αναψυχής της Blue Origin στην οποία συμμετείχε και ο ιδρυτής της και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Jeff Bezos.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon και οι υπόλοιποι επιβάτες του οχήματος New Shepard εκτοξεύθηκαν στο διάστημα από την έρημο του δυτικού Τέξας και επέστρεψαν στη Γη περίπου 11 λεπτά αργότερα.

Το διαστημόπλοιο New Shepard απογειώθηκε από τη διαστημική βάση της εταιρείας στην έρημο του Τέξας στις 08.11 τοπική ώρα (16.11 ώρα Ελλάδας) με καθυστέρηση λίγων λεπτών από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Η κάψουλα που μετέφερε τον Bezos και τους άλλους τρεις συνταξιδιώτες του προσγειώθηκε στην έρημο του Τέξας, έπειτα από μια πτήση διάρκειας σχεδόν 10 λεπτών, όπου ξεπέρασε το ύψος των 100 χιλιομέτρων, πέραν της γραμμής Κάρμαν, του διεθνώς αναγνωρισμένου ορίου μεταξύ της γήινης ατμόσφαιρας και του διαστήματος.

 

«Η καλύτερη μέρα», φώναξε ο Bezos όταν η κάψουλα εγκαταστάθηκε στο σημείο εκτόξευσης ενώ κατά την προσγείωση της κάψουλας είπε «εχετε ένα πολύ χαρούμενο πλήρωμα εδώ, θέλω να το ξέρετε».

Να σημειωθεί ότι μαζί με τον μεγιστάνα στο διαστημικό ταξίδι ήταν ο αδερφός του ο αδελφός του Mark η 82χρονη  Wally Funk, και ο 18χρονος Oliver Daemen από την Ολλανδία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blue Origin (@blueorigin)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blue Origin (@blueorigin)

Ο Jeff Bezos σε συνέντευξη στο Fox Business Network χθες είχε δηλώσει για το ταξίδι ότι: «Είμαι ενθουσιασμένος, αλλά όχι ανήσυχος. Θα δούμε πως θα αισθάνομαι όταν θα είμαι δεμένος στη θέση μου. Είμαστε έτοιμοι. Το όχημα είναι έτοιμο. Αυτή η ομάδα είναι καταπληκτική. Αισθάνομαι πολύ ωραία γι΄αυτό. Και νομίζω πως οι συνεπιβάτες μου αισθάνονται κι εκείνοι ωραία».

Ο πύραυλος προσγειώθηκε ομαλά περίπου επτά λεπτά μετά την απογείωση ενώ το πλήρωμα του New Speperd εκτός από την απίστευτη θέα είχε την ευκαιρία να απολαύσει και λίγα λεπτά (3 με 4) μηδενικής βαρύτητας πριν ξεκινήσει την πορεία του προς τη Γη.

Πρόκειται για μια ιστορική υποτροχιακή πτήση, που συμβάλλει με τη σειρά της στην έναρξη μιας νέας εποχής για τον ιδιωτικό, εμπορικό διαστημικό τουρισμό.

Υπνεθυμίζεται ότι πριν εννέα μέρες και ο Βρετανός επιχειρηματίας Richard Barnson πέταξε με επιτυχία στο διάστημα και επέστρεψε στο διαστημικό αεροσκάφος της Virgin Galactic.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ