Made in Greece το ταξίδι της NASA: Με μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου η αποστολή της Ήρας για να συναντήσει τον Δία & τον παγωμένο Γανυμήδη (βίντεο)

Οι εντυπωσιακές εικόνες που μεταδίδει από το σύστημα του Δία η αποστολή Juno

«Ντυμένο» με τη μαγευτική μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου είναι το ταξίδι του Juno της NASA, που πλησίασε τον παγωμένο Γανυμήδη στις αρχές Ιουνίου, στο βίντεο που ανήρτησε η NASA.

Οι εντυπωσιακές εικόνες που μεταδίδει από το σύστημα του Δία η αποστολή Juno (Ήρα) της NASA στοιχειοθετούν ένα βίντεο που νοερά βάζει τον θεατή να πετάξει πάνω από τον πλανήτη και ένα από τα μεγαλύτερα φεγγάρια του, ενώ ο Βαγγέλης Παπαθανασίου (Vangelis) υπογράφει τη μουσική που το «ντύνει».

Στο βίντεο, το time-lapse που παρουσίασε το Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια ξεκινά με το Juno να προσεγγίζει τον Γανυμήδη σε απόσταση μόλις 1.000 χιλιομέτρων, κινούμενο με σχετική ταχύτητα 67.000 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Ο θεατής εικονικά «ίπταται» μόλις 3.400 χιλιόμετρα πάνω από τα χαρακτηριστικά, πολύχρωμα σύννεφα του μεγαλύτερου πλανήτη στο Ηλιακό Σύστημα. Σε αυτή τη φάση, το βαρυτικό πεδίο του Δία έχει επιταχύνει το σκάφος στα 210.000 χιλιόμετρα την ώρα σε σχέση με τον πλανήτη.

Στο βίντεο περιλαμβάνονται και προσομοιώσεις των κεραυνών που μαστίζουν διαρκώς την ταραγμένη ατμόσφαιρα.

Υπενθυμίζεται ότι τo Juno, το οποίο εξερευνά το σύστημα του Δία από το 2016, κινείται σε πολική τροχιά γύρω από τον πλανήτη και προγραμματίζεται να πραγματοποιήσει το επόμενο κοντινό πέρασμα την 21η Ιουλίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ