Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021 : Πρώτος των πρώτων ο Λευτέρης Λαζάρου - Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής - Οι μεγάλοι νικητές (φώτο)

Η γαστρονομική κούρσα των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, του θεσμού που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της εθνικής μας κουζίνας κορυφώθηκε την περασμένη Τετάρτη με το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου να διατηρεί την πρωτιά.

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2021 από το Αθηνόραμα, στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία, έγινε την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με την συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου και τον Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρη Φιλιππόπουλο.

 

Ήταν μια βραδιά κατά την διάρκεια της οποίας οι ελληνικές γαστρονομικές δημιουργίες αναδείχτηκαν όχι μόνο μέσα από τις βραβεύσεις στα καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς αλλά και μέσα από τα θεατρικά κείμενα της τελετής που είχαν ως concept τα ιστορικότερα και επιδραστικότερα πιάτα ελληνικής κουζίνας των τελευταίων 30 χρόνων.

 Ο Νίκος Λαβίδας, Γενικός Διευθυντής της Upfield HEllas (άκρη αριστερά) και ο Κωνσταντίνος Δανιάς, Media, Digital and Ecommerce Manager της Upfield Hellas / ελαιόλαδο Αλτις(άκρη δεξιά) πλαισιώνουν τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου (αριστερά) και τον Δημήτρη Νικολακόπουλο, Εμπορικό Διευθυντή των Αττικών Εκδόσεων (δεξιά).

Ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Η γαστρονομική κούρσα των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, του θεσμού που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της εθνικής μας κουζίνας κορυφώθηκε την περασμένη Τετάρτη με το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου να διατηρεί την πρωτιά.

Η εικαστικός Μαρία Κομπατσιάρη και ο επιχειρηματίας Χρήστος Σαραντόπουλος με την συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου και την Μαρία Συλλοπούλου Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΔΕΘ HELEXPO.

Κατά τη διάρκεια της τελετής στο Makedonia Palace απονεμήθηκαν συνολικά 49 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Κω έως το Αμύνταιο και τη Σαμοθράκη, τα οποία συγκέντρωσαν - από την γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος και του Alpha Guide - βαθμολογία από 14/20 και πάνω.

 Η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

 

Ο συνιδιοκτήτης του Αθηνοράματος Διονύσης Κούκης με την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου.

Την παρουσίαση της τελετής, στην οποία τηρήθηκε απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο, έκανε με το δικό του ιδιαίτερο στυλ, ο Γιώργος Καραμίχος, ο οποίος, βγαίνοντας στη σκηνή, αποκάλυψε πως η γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος έχει δοκιμάσει συνολικά περίπου 100.800 πιάτα, από τότε που ξεκίνησε το εστιατορικό της σαφάρι, το μακρινό 1993 τα μισά από τα οποία αφορούσαν δημιουργίες ελληνικής κουζίνας.

 Το “Makedonia Palace” υπήρξε για άλλη μια χρονιά η ιδανική στέγη του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας. Ο Άλκης Σωτηρίου, Γενικός Διευθυντής του "Makedonia Palace" και η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου, με την Maria Goncharova, CEO του "Makedonia Palace" και την Άννα Λουτσέσκου.

Για να θέσει αμέσως μετά το ερώτημα «Ποια από αυτά είναι τα πιο καινοτόμα, πιο ευρηματικά, πιο ρηξικέλευθα, επιδραστικά, πρωτοποριακά πιάτα;».

 Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, δημοσιογράφος και κριτικός γεύσης του αθηνοράματος με την Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, ιδιοκτήτρια του "Ekies All Senses Resort" και τον Χρήστο Καλιακάτσο, ιδιοκτήτη του "Nikopolis Hotel Thessaloniki".

Η χρυσή ενδεκάδα με τα πιάτα που έγραψαν ιστορία, τα οποία άνοιξαν νέους δρόμους στην ελληνική κουζίνα, συζητήθηκαν, προκάλεσαν έκπληξη, ενθουσιασμό αλλά και σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και σκάνδαλα, παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της τελετής των βραβείων μαζί με τους σεφ που τα δημιούργησαν και τα εστιατόρια που τα παρουσίασαν.

 Ο επιχειρηματίας Χρήστος Σαραντόπουλος και η εικαστικός Μαρία Κομπατσιάρη με την κυρία Νάγια Μελισσινού και τον συνιδιοκτήτη του Αθηνοράματος Διονύση Κούκη.

Στα πλαίσια της βραδιάς απονεμήθηκε επίσης εύφημος μνεία στη σχολή μαγειρικής Le Monde για τη μακρά συνεισφορά της στην ελληνική γαστρονομική σκηνή.

 Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Δωδεκανήσων με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ιδιοκτήτης/σεφ "Broadway" (Κως, 14/20), Σάββας Παπασάββας, Ιδιοκτήτης/σεφ "Το λημέρι του ληστή" (Ρόδος, 14/20), Χρήστος Γεωργανάς, γενικός διευθυντής "Atlantica Imperial Resort" για το "Mylos" (Ρόδος, 14/20), Γιάννης Ευθυμίου, ιδιοκτήτης/σεφ, "Παράγκα" (Ρόδος, 14/20). Βραβεύτηκε επίσης το εστιατόριο "Μαυρίκος" (Ρόδος, 14/20). Τα βραβεία απένειμε ο Νίκος Λαβίδας, Γενικός Διευθυντής της Upfield Hellas. Εδώ μαζί με τον παρουσιαστή της βραδιάς Γιώργο Καραμίχο.

Μετά τις απονομές και το χειροκρότημα για τους νικητές, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα εξαιρετικό δείπνο με τίτλο «Φυσιοκρατία», το οποίο έφερε την υπογραφή δύο νέων και διακεκριμένων Ελλήνων σεφ, του Θάνου Φέσκου και του Γιώργου Παπαζαχαρία.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Κυκλάδων με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Μάνος Μπορμπουδάκης, διευθυντής του "Santo Maris" για το "Alios Ilios" (Σαντορίνη, 14/20), Στράτος Χαϊταρίδης, σεφ "Flyaway" (Σαντορίνη, 14/20), Ντένης Χάλαϊ, ιδιοκτήτης/σεφ "Ithaka" (Ίος, 14/20), Κατερίνα Τσοσκολάουρι, σεφ "Ρόζας" (Σαντορίνη, 14/20). Τα βραβεία απένειμε ο Γρηγόρης Μανωλέλης, Bar & Restaurant Sales Manager της Nestle Waters. Mαζί τους ο παρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Καραμίχος.

Οι δύο σεφ παρουσίασαν μία φυσιολατρική πρόταση γαστρονομίας με πρωτόγνωρους συνδυασμούς και κοσμοπολίτικο πνεύμα, μπολιασμένη με το αφαιρετικό πνεύμα της σκανδιναβικής νοοτροπίας αλλά εμπνευσμένη από πρώτες ύλες και γεύσεις της Ελλάδας, βάζοντας στο προσκήνιο σπάνια ελληνικά προϊόντα και χρησιμοποιώντας την τεχνική των ζυμώσεων για να δημιουργήσουν νέες γεύσεις από φρούτα, λαχανικά, λουλούδια και φύλλα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Κυκλάδων και της Σαμοθράκης με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Ιωάννης Δέλκος, εκ μέρους του "Καρυδιές" (Σαμοθράκη, 14/20) και Κωνσταντίνος Σιγάλας, διευθυντής marketing "Katikies" για το "Mikrasia Restaurant". Βραβεύτηκαν επίσης τα εστιατόρια "Το θαλασσάκι" (Τήνος, 14/20) και "Μαραθιά" (Τήνος, 14,5/20). Τα βραβεία απένειμε η Ελένη Μιχοπούλου, Managing Director της Συνέργεια Α.Ε., αποκλειστικού αντιπροσώπου της Nespresso Professional. Μαζί τους και ο παρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Καραμίχος.

Τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας παρέδωσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη ,ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αντιπεριφεριάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης, η Υπεύθυνη Εταιρικής Ευθύνης της ΔΕΘ HELEXPO Μαρία Συλλοπούλου, η Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ Δήμητρα Δασκαλάκη, ο Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters Γρηγόρης Μανωλέλης, , ο Γενικός Διευθυντής της Upfield Hellas Νίκος Λαβίδας, η Managing Director της Συνέργια ΑΕ, αποκλειστικού αντιπροσώπου της Nespresso Professional Ελένη Μιχοπούλου, ο οινοπαραγωγός και ιδρυτής του Κτήματος Γεροβασιλείου Βαγγέλης Γεροβασιλείου και ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Επτανήσων και της Πρέβεζας με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Αριστοτέλης Μέγκουλας, ιδιοκτήτης/σεφ "Pomo d' oro" (Κέρκυρα, 14/20), Κώστας Τερζούδης, σεφ "Sesa" (Πρέβεζα, 14/20) και Ντάρια Πονομάρεβα, συνιδιοκτήτρια "The White House of Laurence Durrell" (Κέρκυρα, 14/20), Επίδης βραβεύθηκε το εστιατόριο "Toula's" (Κέρκυρα, 14/20). Την βραβεύση έκανε η Μαρία Συλλοπούλου, Υπεύθυνη Εταιρικής Ευθύνης της ΔΕΘ HELEXPO. Στην φωτογραφία μαζί με τον παρουσιαστή της βραδιάς Γιώργο Καραμίχο

 Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Θεσσαλίας και της Πιερίας με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Ανδρέας Γάβρης, ιδιοκτήτης/σεφ "Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω" (Λιτόχωρο, 14/20) και Αντωνία Κονόμη, σεφ "Έξι Κλειδιά" (Πήλιο, 14/20). Την βράβευση έκανε ο Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος. Εδώ μαζί με τον master of ceremony Γιώργο Καραμίχο

 Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Ημαθίας και της Φλώρινας με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Νίκος Πασπάλης, ιδιοκτήτης/σεφ "Ο Θωμάς" (Σκλήθρο Φλώρινας, 14/20), Ιλιάνα Κοντοσώρου, ιδιοκτήτρια/σεφ "Κοντοσώρος" (Ξινό Νερό Φλώρινας, 14/20) και Στέφανος Λαφάρας, ιδιοκτήτης/σεφ "Χάραμα" (Νάουσα Ημαθίας, 14/20). Την βράβευση έκανε ο Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στην φωτογραφία με τον παρουσιαστή της τελετής Γιώργο Καραμίχο

 

Χορηγοί Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2021: METRO Cash & Carry, Acqua Panna - S.Pellegrino, Άλτις Ελαιόλαδο, Nespresso Professional, Le Monde

Υποστηρικτές: Κτήμα Γεροβασιλείου, Μ Dry, Septem

 Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Απόστολος Αλτάνης, σεφ "Amvrosia" (Θεσσαλονίκη, 14/20), Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης "Το μανιτάρι" (Θεσσαλονίκη, 14/20), Χρήστος Καλιακάτσος, ιδιοκτήτης "Nikopolis Hotel Thessaloniki" για το "Dome Real Cuisine" (Θεσσαλονίκη, 14/20) και Πασχαλίνα Καμτσίκη, σεφ "Χαρούπι". Τα βραβεία απένειμε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Δίπλα του ο master of ceremony Γιώργος Καραμίχος

 

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 2021 ΑΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΘΗΝΑ

Το "Varoulko Seaside" αναδείχθηκε για μια ακόμη χρονιά καλύτερο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα στη χώρα με 16/20 (Αθήνα). Το βραβείο στον Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου, απένειμε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, παρουσία του master of ceremony της απονομής Γιώργου Καραμίχου.

Varoulko Seaside 16/20 Aleria 15/20 GB Roof Garden (Ξεν. Grande Bretagne) 15/20 Sense (Ξεν. AthensWas) 14,5/20 Artisanal Lounge & Gardens 14/20 Βασίλαινας 14/20

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Αθήνας με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ "Artisanal Lounge & Gardens" (Αθήνα, 14/20), Μανώλης Γαρνέλης, σεφ "Βασίλαινας" (Αθήνα, 14/20) και Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, σεφ "Sense" (Αθήνα, 14,5/20). Την βράβευση έκανε ο Εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος. Στην σκηνή μαζί τους και ο παρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Καραμίχος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Salonica Restaurant (Ξεν. Makedonia Palace) 15 /20 Dome Real Cuisine (Ξεν. Nikopolis Hotel) 14,5/20 Χαρούπι 14,5/20 Ambrosia (Ξεν. Hyatt Regency) 14/20 Το Μανιτάρι 14/20

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ντομάτα (Ξεν. Sani Marina – Sani Resort) 15/20 Bubo Fine Dining Restaurant (Ξεν. Ekies All Senses Resort) 14,5/20 Μπουκαδούρα 14/20

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Χαλκιδικής με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, ιδιοκτήτρια του "Ekies All Senses Resort" για το "Bubo" (Χαλκιδική, 14,5/20) και Γιώτα Κουφαδάκη, ιδιοκτήτρια/σεφ "Μπουκαδούρα" (Χαλκιδική, 14/20). Τα βραβεία απένειμε ο Σωτήρης Μπάτος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μαζί τους ο παρουσιαστής της τελετής Γιώργος Καραμίχος

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω (Λιτόχωρο Πιερίας) 14/20 Ο Θωμάς (Σκλήθρο Φλώρινας) 14/20 Κοντοσώρος (Ξινό Νερό Φλώρινας) 14/20 Χάραμα (Αρκοχώρι Ημαθίας) 14/20

ΕΠΤΑΝΗΣΑ

Pomo D’Oro (Κέρκυρα) 14/20 Toula’s Gastronomy (Κέρκυρα) 14/20 The White House of Laurence Durrell (Κέρκυρα) 14/20

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Καρυδιές (Σαμοθράκη) 14/20

ΘΕΣΣΑΛΙΑ 6 Κλειδιά (Ξεν. 6 Κλειδιά, Πήλιο) 14/20

ΗΠΕΙΡΟΣ Sesa (Ξεν. Sesa Boutique Hotel, Πρέβεζα) 14/20

ΚΡΗΤΗ

Yacht Club (Ξεν. Elounda Mare) 14,5/20 Αλέκος (Αρμένοι Ρεθύμνου) 14/20 Avli (Ρέθυμνο) 14/20 La Bouillabaisse (Ξεν. Minos Beach Art Hotel, Αγ. Νικόλαος) 14/20 Ferryman (Ελούντα) 14/20 Hasika (Ρέθυμνο) 14/20 Ο Λεβέντης (Άνω Σταλός Χανίων) 14/20 Ονήσιμος (Ηράκλειο) 14/20 Pelagos Seaside (Ξεν. Coriva Beach, Κουτσουνάρι Λασιθίου) 14/20 Taverna (Ελούντα) 14/20 Χρυσόστομος (Χανιά) 14/20

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Κρήτης με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Μιχάλης Χάσικος, ιδιοκτήτης/σεφ "Hasika" (Ρέθυμνο, 14/20), Μιχάλης Ντουνέτας, σεφ "Ferryman" (Ελούντα, 14/20), Γιάννης Μπαξεβάνης, σεφ "La Bouillabaisse" (Ελούντα, 14/20), Βασίλης Λεωνίδου, σεφ "Avli" (Ρέθυμνο, 14/20) και Ιωσήφ Φραγκιαδάκης, ιδιοκτήτης "Αλέκος" (Ρέθυμνο, 14/20). Τα βραβεία απένειμε ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, Οινοπαραγωγός και Ιδιοκτήτης του Κτήματος Γεροβασιλείου. Δίπλα του ο παρουσιαστής της απονομής Γιώργος Καραμίχος.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Broadway (Κως) 14/20 Το Λημέρι του Ληστή (Ρόδος) 14/20 Μαυρίκος (Ρόδος) 14/20 Mylos (Ξεν. Atlantica Imperial Resort, Ρόδος) 14/20 Παράγκα (Ρόδος) 14/20

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

 Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας με βαθμολογία 15/20 και 15,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Άλκης Σωτηρίου, γενικός διευθυντής "Makedonia Palace" και Σωτήρης Ευαγγέλου, executive σεφ "Salonica Restaurant" (Θεσσαλονίκη, 15/20), Γκίκας Ξενάκης, σεφ "Aleria" (Αθήνα, 15/20), Νίκος Μαυρόκωστας, σεφ "GB Roof Garden" (Αθήνα, 15/20), Γεωργία Δώδου, marketing "Sani Resort" για το "Ντομάτα" (Χαλκιδική, 15/20), Τάσος Στεφάτος, σεφ "Petra Restaurant" (Σαντορίνη, 15/20) και ο Κωνσταντίνος Σιγάλας, διευθυντής marketing "Katikies" για το "Selene" (Σαντορίνη, 15,5/20). Την βράβευση έκανε η Υφυπουργος Τουρισμου Σοφία Ζαχαράκη. Στην σκηνή μαζί τους και ο παρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Καραμίχος

Σελήνη (Ξεν. Katikies Garden, Σαντορίνη) 15,5/20 Petra Restaurant (Ξεν. Canaves Oia Suites, Σαντορίνη) 15/20 Μαραθιά (Τήνος) 14,5/20 Mikrasia Restaurant (Μύκονος) 14,5/20 Alios Ilios (Ξεν. Santo Maris, Σαντορίνη) 14/20 FlyAway (Ξεν. West East Suites, Σαντορίνη) 14/20 Το Θαλασσάκι (Τήνος) 14/20 Ithaka (Ιος) 14/20 Ρόζας (Σαντορίνη) 14/20

Δείτε αναλυτικά τα βραβεία εδώ

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Κρήτης με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Σταύρος Κοκκινάκης, σεφ "Yacht Club" (Ελούντα, 14,5/20), Ονήσιμος Σαριδάκης, ιδιοκτήτης/σεφ "Oνηcιμοc" (Ηράκλςιο, 14/20), Γιάννης Τζωρτζάκης, ιδιοκτήτης του "Coriva Beach" για το "Pelagos Seaside" (Ιεράπετρα, 14/20), Ζάχος Παπαδάκης, σεφ "Taverna" (Αγ.Νικόλαος, 14/20) και Χρυσόστομος Ορφανουδάκης, ιδιοκτήτης/σεφ "Χρυσόστομος" (Χανιά, 14/20). Επίσης βραβεύθηκε το εστιατόριο "Λεβέντης" (Χανιά, 14/20). Τα βραβεία απένειμε η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας της Metro ΑΕΒΕ. Μαζί τους στην σκηνή ο παρουσιαστής της τελετής Γιώργος Καραμίχος.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤOY DINER DE GALA TΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ

«Φυσιοκρατία»

Σύλληψη και δημιουργία : Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος

Τo Προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π.Καλαμάτα. o Πίτα φάβας, ταραμάς καπνιστός με ξύλο πορτοκαλιάς, πίκλες κουφοξυλιάς - άλυσσου – καρότου – πευκοβελόνων Septem Mylos 1888, αιρετική lager o Μαρούλι baby, λάδι πεύκου, κρέμα κρόκου, λουλούδια άγριου σκόρδου Sauvignon Blanc 2019, Π. Γ. Ε. Επανομή, Κτήμα Γεροβασιλείου o Μύδια γεμιστά με λαρδί, νερό ντομάτας, πέταλα καπουτσίνου, λάδι κουφοξυλιάς Ξινόμαυρο ροζέ 2020, Π. Γ. Ε. Θεσσαλονίκη, Κτήμα Γεροβασιλείου o Χταπόδι, κρέμα ντομάτας ,εμουλσιόν «καμένου»βουτύρου, φουντούκια σε ζύμωση, πίκλες λουλουδιών Museum Collection Λευκό 2018, Μαλαγουζιά –Ασύρτικο-Chardonnay –Sauvignon Blanc- Viognier Π.Γ.Ε Επανομή, Κτήμα Γεροβασιλείου o Χοιρινά μάγουλα, πέρλες κρεμμυδιού, φύκια τρούφας, λουλούδια ρίγανης Evangelo 2019,Syrah–Viognier, Κτήμα Γεροβασιλείου o Κρέμα γιαουρτιού, μύρτιλα σε ζύμωση, γύρη , πανσέδες Μαστίχα M Dry Νespresso Bianco Intenso Νespresso Bianco Delicato

 Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος και ο Νίκος Βελισσαρόπουλος, μέλη της διοίκησης του ομίλου Le Monde απέσπασαν εύφημο μνεία για τη μακρά συνεισφορά της σχολής στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Την απονομή έκανε ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, γευσιγνώστης του αθηνοράματος. 

Τα πιάτα του δείπνου συνόδευσαν τα premium ιταλικά νερά, S.Pellegrino light sparkling Φυσικό Μεταλλικό Νερό από το Μπέργκαμο της Ιταλίας και Acqua Panna Φυσικό Μεταλλικό Νερό από την Τοσκάνη

*Το μενού του Diner de Gala υποστηρίχθηκε από το ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ Συνέπραξε ο executive chef του «Makedonia Palace Σωτήρης Ευαγγέλου με την μπριγάδα του..

Ο Executive chef του "Makedonia Palace" Σωτήρης Ευαγγέλου με τον σεφ Γιώργο Παπαζαχαρία, τον Δημήτρη Αντωνόπουλο, δημοσιογράφο και κριτικό γεύσης και τον σεφ Θάνο Φέσκο.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής

Αν η περσινή απονομή έκανε ιδιαίτερα ηχηρό το μήνυμα για την επανεκκίνηση της εστίασης ύστερα από την πρώτη καραντίνα, τα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας που απονεμήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 14/7 στο «Makedonia Palace» απέδειξαν περίτρανα πως ο κομβικός αυτός κλάδος της ελληνικής οικονομίας όχι μόνο άντεξε αλλά επιστρέφει δυναμικά στις επάλξεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος με την σύζυγο του Γεωργία Τσαλκίδου και ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Μπορεί να πληγώθηκε από τα αλλεπάλληλα κύματα της πανδημίας, αλλά χωρίς να υποστείλει ούτε στιγμή τη σημαία εξακολουθεί να δίνει δυναμικά το «παρών» και να χαράσσει ένα καλύτερο μέλλον με χαμόγελο και αισιοδοξία. 

Ο συνιδιοκτήτης του Αθηνοράματος Διονύσης Κούκης με τις Νάγια Μελισσινού, Δέσποινα Ολυμπίου και Σόνια Γεροβασιλείου.
Αυτά τα δύο στοιχεία κυριάρχησαν άλλωστε και στη βραδιά της απονομής που έφερε ξανά το εμβληματικό «Varoulko Seaside» στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας για την αλλιώτικη αυτή χρονιά που πέρασε, και πραγματοποιήθηκε σε απόλυτα ιδανικές και ασφαλείς συνθήκες στο λαμπερό Grand Ballroom του «Makedonia Palace».

Ο Χρήστος Κιούσης, ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Imagine 89.7 FM, ο παρουσιαστής της απονομής Γιώργος Καραμίχος και ο Παναγιώτης Καραφουλίδης, Head Chef του ΙΕΚ Δέλτα.

Η θετική διάθεση και τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων των προσκεκλημένων, ακόμα και πίσω από τις μάσκες, έδειχναν να περισσεύουν, όπως άλλωστε και τα συγχαρητήρια προς τον εκδότη του αθηνοράματος Δημήτρη Ηλιόπουλο, και τους δημιουργούς του, Άννη Ηλιοπούλου και Διονύση Κούκη, που σε πείσμα των δύσκολων καιρών εξακολουθούν να στηρίζουν έμπρακτα την ελληνική γαστρονομία. 

Σε αυτήν την πραγματική γιορτή της εθνικής μας κουζίνας αλλά και του κλάδου της εστίασης γενικότερα, ανταποκρίθηκαν με θέρμη οι θεσμοί της χώρας και της Κεντρικής Μακεδονίας ειδικότερα. Εδώ ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου με τον εκδότη του Αθηνοράματος Δημήτρη Ηλιόπουλου.

 

Σε αυτήν την πραγματική γιορτή της εθνικής μας κουζίνας αλλά και του κλάδου της εστίασης γενικότερα, ανταποκρίθηκαν με θέρμη τόσο οι σημαντικοί θεσμοί της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας όσο φυσικά και οι επιχειρηματίες και σεφ των βραβευόμενων εστιατορίων, οι οποίοι άρχισαν να καταφτάνουν στους χώρους της εκδήλωσης ήδη από τις 8 το βράδυ.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, ο Πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, Ιδιοκτήτρια "Ekies All Senses Resort" και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

Το άκρως «γαλανόλευκο» κοκτέιλ καλωσορίσματος Anise & Cherry, με ούζο Πλωμαρίου Άδολο, γλυκό του κουταλιού βύσσινο και sticks κανέλας, αλλά και η signature εκλεπτυσμένη δροσιά των γαστρονομικών νερών Acqua Panna και S.Pellegrino, αποδείχτηκαν ένας εξαιρετικός σύμμαχος για τα πρώτα πηγαδάκια ανταλλαγής προγνωστικών που σχηματίστηκαν τόσο μέσα όσο και έξω, στις υπέροχες βεράντες του ξενοδοχείου.

 Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι τη στιγμή που ο master of ceremony της βραδιάς, Γιώργος Καραμίχος, κάλεσε ευγενικά τους πάντες να πάρουν τις θέσεις τους στις αριθμημένες καρέκλες που απλώνονταν με ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους στην 800 τ.μ. αίθουσα της εκδήλωσης.

Νίκος Βελισσαρόπουλος (άκρη αριστερά) και ο Δημήτρης Αντωνόπουλος (άκρη δεξιά) μέλη της διοίκησης του ομίλου Le Monde πλαισιώνουν τον Μάριο Δαφνομήλη, Εμπορικό Διευθυντή του Αθηνοράματος (αριστερά) και τον σεφ Μιχάλη Ντουνέτα (δεξιά).

 

Άμεσος, επικοινωνιακός, με πηγαία αίσθηση του χιούμορ αλλά και μεγάλη αγάπη για τη γαστρονομία, ο Γιώργος ξεκίνησε τη βραδιά δίνοντας μας την πληροφορία πως από το μακρινό 1993, που ξεκίνησε το εστιατορικό σαφάρι του αθηνοράματος στα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας, μέχρι και σήμερα, έχουν δοκιμαστεί 100.800 πιάτα, τα μισά εκ των οποίων μάλιστα είναι δημιουργίες της ελληνικής κουζίνας!

Γύρω από αυτόν τον δυσθεώρητο αριθμό, οικοδομήθηκε και το βασικό concept της βραδιάς, που φώτισε με το δικό της τρόπο μια χρυσή ενδεκάδα πιάτων που έχουν γράψει ιστορία και άνοιξαν νέους δρόμους σε αυτό που αποκαλούμε πια σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

 Η Ελένη Μιχοπούλου, Managing Director της Συνέργεια Α.Ε., αποκλειστικού αντιπροσώπου της Nespresso Professional, πλαισιωμένη από τους βραβευμένους σεφ, Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο (αριστερά) και Γκίκα Ξενάκη (δεξιά).

Το περίφημο καλαμάρι με πέστο του Λευτέρη Λαζάρου, η κραταιά ακόμα και σήμερα τηγανιτή φέτα σε φύλλο με μέλι και σουσάμι που πρωτοπαρουσίασε ο Γιάννης Γκελντής, το ασυναγώνιστο χαρουπόψωμο του Γιάννη Μπαξεβάνη και άλλες οκτώ ακόμα σπεσιαλιτέ με τη σφραγίδα κορυφαίων σεφ μας, παρέλασαν ανά τακτά διαστήματα από μπροστά μας και προσέφεραν τις απαραίτητες ανάσες κατά τη διάρκεια της απονομής, στην οποία τιμήθηκαν συνολικά 49 εστιατόρια σε κάθε μεριά της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Κω ως το Αμύνταιο και τη Σαμοθράκη.

Ο Ντίνος και η Ελένη Τορνιβούκα του Eagles Palace Hotel με τον συνιδιοκτήτη του Αθηνοράματος Διονύση Κούκη.

 

Τον χορό των βραβεύσεων προανήγγειλε ο πρόεδρος της γευσιγνωστικής επιτροπής του αθηνοράματος Διονύσης Κούκης, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στα εστιατόρια εκείνα που κρατάνε ζωντανή τη φλόγα της ελληνικής κουζίνας στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και τονίζοντας πως «παρά τη λαίλαπα του κορωνοϊού, η εστίαση θα προχωρήσει και ο γευστικός μας πολιτισμός δεν κινδυνεύει».

Στην μεγάλη αξία των γαστρονομικών θεσμών του αθηνοράματος αναφέρθηκαν με τη σειρά τους οι σημαντικοί προσκεκλημένοι που ανέβηκαν στη συνέχεια στο πόντιουμ για να απονείμουν βραβεία, εξαίροντας παράλληλα την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ο Γρηγόρης Μανωλέλης, Bar & Restaurant Sales Manager τηs Nestle Waters (άκρη αριστερά) και o Γιώργος Συμεωνίδης, Sales Development Manager της Nestle Waters (άκρη αριστερά) πλαισιώνουν τους σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη (αριστερά) και Δημήτρη Δημητριάδη (δεξιά).

«Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας είναι ένας θεσμός που δίνει ζωή στην ελληνική γαστρονομία αλλά και σύμμαχος μας στην προσπάθεια για την ανάδειξη των εξαιρετικών ελληνικών προϊόντων» δήλωσε στον χαιρετισμό που απηύθυνε μέσω βίντεο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, εκφράζοντας παράλληλα θερμά συγχαρητήρια για τη στήριξη του αθηνοράματος στη γαστρονομία και τον πολιτισμό.

Την ευχή «να τα χιλιάσουν οι θεσμοί του αθηνοράματος και να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας» εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας Αθανάσιος Σαββάκης λίγο προτού καλέσει στη σκηνή τα καλύτερα εστιατόρια από την Πιερία και το Πήλιο.

 Ο σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας πλαισιωμένος από τον Χρήστο Σουλτογιάννη, Υπεύθυνος Ontrade Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, (δεξιά) και τη σύζυγό του (αριστερά).

 

Απονέμοντας τα βραβεία στα κορυφαία εστιατόρια της Φλώρινας και της Νάουσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον θεσμό και υπογράμμισε πως «το αθηνόραμα έχει αναλάβει την ιδιαίτερη αποστολή να αναδεικνύει την αριστεία και είμαστε πολύ περήφανοι που φιλοξενούμε την απονομή των βραβείων στη Θεσσαλονίκη».

Λίγο προτού βραβεύσει τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης του, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε πως «όλο αυτό το διάστημα εκείνο που μου έλειψε περισσότερο είναι το να καθίσω με φίλους γύρω από ένα τραπέζι, γιατί θεωρώ το φαγητό μια από τις πραγματικές απολαύσεις της ζωής» ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος απέδωσε εύσημα στους σεφ της χώρας μας, που είναι ταυτόχρονα και οι καλύτεροι πρεσβευτές της ελληνικής γης, προλογίζοντας έτσι τα βραβευόμενα εστιατόρια της Χαλκιδικής.

 Ο Χρήστος Κιούσης, ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Imagine 89.7 FM, η Δέσποινα Ζευκιλή, Διευθύντρια Σύνταξης του Αθηνοράματος και ο Παναγιώτης Καραμόσχος, Πρόεδρος Δ.Σ. Του δημοσιογραφικού οργανισμού Μακεδονία Ενημέρωση Α.Ε..

 

Τα βραβεία των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας με βαθμό 14/20 απένειμε ο εκδότης του αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική της ελληνικής εστίασης, η οποία όχι μόνο άντεξε σε πολύ δύσκολες συνθήκες αλλά κρατά και τον πήχη της δημιουργικότητας ψηλά.

Παραδίδοντας τα βραβεία στα εστιατόρια της Αθήνας με βαθμό 15/20, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ιδιαίτερα τις συντονισμένες προσπάθειες που γίνονται για την ένταξη της Θεσσαλονίκης στον θεσμό των Creative Cities of Gastronomy με την σφραγίδα της Unesco, για τις ανάγκες του οποίου έχει ήδη δημιουργηθεί ένας πολυσέλιδος φάκελος που προχωρά ήδη στην επόμενη φάση.

 Ο Σπύρος Ρέντας, Αrea Sales Manager North Greece της WS KAROULIAS (αριστερά) και ο Λάζαρος Βεργίδης, Sales Supervisor North Greece της WS KAROULIAS (δεξιά) συγχαίρουν τον Κωνσταντινο Σιγάλα, Media & Web Performance Executive Katikies, για τα βραβευμένα εστιατόρια Mikrasia (Μύκονος) & Selene (Σαντορίνη) (στο κέντρο).

«Είναι μια από τις δικές μας πινελιές στον γαστρονομικό πίνακα της χώρας μας που βάζουμε πλάι στις προσπάθειες ετών του αθηνοράματος» είπε κλείνοντας η κυρία Ζαχαράκη, ενώ το κορυφαίο εστιατόριο της βραδιάς βράβευσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος εξέφρασε την βαθιά ικανοποίηση του για το γεγονός πως «η ελληνική κουζίνα ανεβαίνει διαρκώς σκαλοπάτια στο κλιμακοστάσιο της διεθνούς γαστρονομίας».

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του πρώτου των πρώτων, ο Λευτέρης Λαζάρου δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του, λέγοντας με νόημα πως «σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση σας θέλουμε όλους δίπλα μας γιατί μονάχα όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε», ενώ στα πλαίσια της βραδιάς απονεμήθηκε επίσης εύφημος μνεία στη σχολή μαγειρικής Le Monde για τη μακρά συνεισφορά της στην ελληνική γαστρονομική σκηνή.

Η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας της Metro ΑΕΒΕ συγχαίρει τους βραβευμένους σεφ Απόστολο Αλτάνη (αριστερά) και Νίκο Μαυρόκωστα (δεξιά) που τιμούν την ελληνική κουζίνα σε Θεσσαλονίκη ("Amvrosia") και Αθήνα ("GB Roof Garden").

Βραβεία παρέδωσαν επίσης η Υπεύθυνη Εταιρικής Ευθύνης ΔΕΘ Helexpo Μαρία Συλλοπούλου, η Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ Δήμητρα Δασκαλάκη, ο Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters Γρηγόρης Μανωλέλης, ο Γενικός Διευθυντής της Upfield Hellas Νίκος Λαβίδας, η Managing Director της Συνέργια ΑΕ, αποκλειστικού αντιπροσώπου της Nespresso Professional Ελένη Μιχοπούλου και ο οινοπαραγωγός και ιδρυτής του Κτήματος Γεροβασιλείου Βαγγέλης Γεροβασιλείου.

Αμέσως μετά ξεκίνησε το δεύτερο κομμάτι της βραδιάς, που επεφύλασσε ακόμα μια έκπληξη για τους καλεσμένους, καθώς το diner de gala παρατέθηκε al fresco, στις κομψές ολόλευκες ροτόντες που στρώθηκαν με τις απαραίτητες αποστάσεις κάτω από τον ανοιχτό καλοκαιρινό ουρανό.

Ο Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Μανιτάρι", Ζιζή Συμεωνίδη, Διευθύντρια Marketing Αnt1 Θεσσαλονίκης, o Κωνσταντίνος Σιγάλας, media & web performance executive "Katikies", η Χριστίνα Κανατάκη, δημοσιογράφος και ο Κώστας Γιάντσιος, ιδιοκτήτης του "Biscotto" με την συνοδό του.

 

Έκπληξη ήταν βέβαια και το πολύ ξεχωριστό μενού με τίτλο «Φυσιοκρατία» που δημιούργησαν ειδικά για την απονομή οι νέοι και πολύ ταλαντούχοι σεφ Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας, δίνοντας έτσι για πρώτη φορά μια πρόγευση της γαστρονομικής πρότασης που θα παρουσιάσουν οσονούπω στο πολυαναμενόμενο εστιατόριο «Delta» στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πιάτο-πιάτο το εξαιρετικό μενού της βραδιάς μας μύησε στην ιδιαιτέρως conceptual φιλοσοφία τους που παντρεύει το φυσιολατρικό πνεύμα της σκανδιναβικής γαστρονομίας με την ελληνική γευστική ψυχή αλλά και τις σπάνιες πρώτες ύλες που μαζεύουν σαν σύγχρονοι τροφοσυλλέκτες από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια:

Πίτα φάβας με ταραμά καπνισμένο σε ξύλο πορτοκαλιάς και πίκλες κουφοξυλιάς, άλυσσου, καρότου και πευκοβελόνων, μύδια γεμιστά με λαρδί σε νερό ντομάτας, χταπόδι με κρέμα ντομάτας και εμουλσιόν καμμένου βουτύρου, χοιρινά μάγουλα με πέρλες κρεμμυδιού και γλυκό φινάλε με κρέμα γιαουρτιού και μύρτιλα σε ζύμωση.

Ο Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Μανιτάρι", Ζιζή Συμεωνίδη, Διευθύντρια Marketing Αnt1 Θεσσαλονίκης, o Κωνσταντίνος Σιγάλας, media & web performance executive "Katikies", η Χριστίνα Κανατάκη, δημοσιογράφος και ο Κώστας Γιάντσιος, ιδιοκτήτης του "Biscotto" με την συνοδό του.

Οι ανατρεπτικές αυτές δημιουργίες συνδυάστηκαν με την αιρετική lager Septem Mylos 1888 και επιλεγμένες ετικέτες από το Κτήμα Γεροβασιλείου, και εντυπωσίασαν τους καλεσμένους της απονομής με την ξεχωριστή τους προσωπικότητα.

Ειδική μνεία για την άψογη ροή της εκδήλωσης αξίζει στους Περικλή Μαγουλά, Sales Director του "Makedonia Palace", Μυρτώ Απαλοπούλου, Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του Αθηνοράματος και Νίκο Χαραλαμπίδη, F&B Manager του "Makedonia Palace" που έκαναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να κυλήσουν όλα ρολόι.

Το ίδιο συνέβη άλλωστε και με το υποδειγματικό και σαν χορογραφημένο σέρβις του «Makedonia Palace», που κήρυξε την έναρξη του δείπνου με έναν χαρούμενο γύρο του θριάμβου ανάμεσα στα τραπέζια, φορώντας κομψά λευκά καπέλα που έκαναν τη διαφορά.

Η ατμόσφαιρα ευωχίας και ικανοποίησης που ήταν διάχυτη σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, κορυφώθηκε με παρατεταμένα χειροκροτήματα, μόλις ο κριτικός γεύσης του αθηνοράματος Δημήτρης Αντωνόπουλος φώναξε κοντά του τους δύο προσκεκλημένους σεφ αλλά και τον βραβευμένο executive chef του ξενοδοχείου Σωτήρη Ευαγγέλου με όλη τη μπριγάδα του για να τους ευχαριστήσει για το εξαιρετικό δείπνο της απατητικής αυτής βραδιάς.

ΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 2021 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας της Metro ΑΕΒΕ, η Ελένη Μιχοπούλου, Managing Director της Συνέργεια Α.Ε. με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου.- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ STUDIO PANOULIS - ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ειδική μνεία για την άψογη ροή της εκδήλωσης αξίζει βέβαια και στον Άλκη Σωτηρίου, γενικό διευθυντή του «Makedonia Palace», καθώς και τον F&B Manager Νίκο Χαραλαμπίδη και τον Director of Sales Περικλή Μαγουλά που με ιδιαίτερα δημιουργική διάθεση υπερέβησαν εαυτούς και έκαναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να κυλήσουν όλα ρολόι και η βραδιά να στεφθεί, κατά γενική ομολογία όλων, από απόλυτη επιτυχία, αναφέρει ο Βαλσάμης Δουκάκης στο ρεπορτάζ του στο Αθηνόραμα.

Με την ευχή η επόμενη απονομή να πραγματοποιηθεί επιτέλους σε γνώριμες συνθήκες κανονικότητας, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ