Το ντεφιλέ του Valentino στην Βενετία θα μείνει στην ιστορία - Η θριαμβευτική επιστροφή της glam κομψότητας στην υψηλή ραπτική (φώτο)

Ένας πολύ πετυχημένος γάμος μόδας και τέχνης

Ένα υπέροχο πάντρεμα τέχνης και μόδας που ενορχηστρώθηκε από τον Pierpaolo Piccioli, παρουσιάστηκε στις 15 Ιουλίου 2021 στο υπέροχο Gaggiandre του Arsenal στη Βενετία.

Η επίδειξη του Valentino φθινόπωρο χειμώνας 2021-2022 θα μείνει στην ιστορία.

Για το ντεφιλέ που παρουσίασε τη συλλογή υψηλής ραπτικής "Άνοιξη - Καλοκαίρι 2021"  ο Valentino έφυγε από το Παρίσι για τη Ρώμη για μια επίδειξη  στο Palais Colonna που μεταδόθηκε ψηφιακά.

Για άλλη μια σεζόν,ο ιταλικός οίκος φεύγει από την πρωτεύουσα της μόδας και αυτή τη φορά ετοίμασε  τις βαλίτσες της για το  Gaggiandre του Arsenal στη Βενετία για την επίδειξη υψηλής ραπτικής Φθινόπωρο - Χειμώνας  2021-2022.

Valentino/Facebook

Με αποκλειστική συνεργασία με 17 νέους ζωγράφους, ο οίκος παρουσίασε μια συλλογή που ήταν ένας πραγματικός διάλογος μεταξύ τέχνης και μόδας.

Φέτος, ο οίκος Valentino και ο καλλιτεχνικός του διευθυντής ενώνονται με τη Μπιενάλε της Βενετίας  χορηγώντας το 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου - Biennale Teatro 2021, από τις 2 έως τις 11 Ιουλίου 2021.

Valentino/Facebook

Ένα όμορφο αφιέρωμα στην πόλη της Βενετίας που ξεκίνησε με την παρουσίαση αυτής της συλλογής υψηλής ραπτικής χειμώνα 2021-2022.

Valentino/Facebook

Ο διάλογος τέχνης κα μόδας ξεκινάει από το ντεκόρ: Ο Pierpaolo Piccioli επέλεξε το Idee di pietra - Olmo, ένα έργο που φαντάστηκε το 2008 ο Ιταλός καλλιτέχνης Giuseppe Penone για να γίνει το σκηνικό που θα κυριαρχήσει στην επίδειξη της Βενετίας.  

Συνολικά 84 μοντέλα- 55 γυναίκες και 9 άνδρες - έγιναν μέρος ενός "ζωντανού" έργου τέχνης , αποδεικνύοντας την τεχνογνωσία του οίκου.

Valentino/Facebook

Η μόδα και η τέχνη έχουν πολλές ομοιότητες .  Μία από αυτές είναι η  δημιουργική διαδικασία που απαιτεί συγκεκριμένα έναν προβληματισμό, πειραματισμό για τη μετατροπή μιας ιδέας σε ένα απτό αντικείμενο.

Έτσι ο Pierpaolo Piccioli ήθελε να συνεργαστεί με 17 ζωγράφους. (Joel S. Allen, Anastasia Bay, Benni Bosetto, Katrin Bremermann, Guglielmo Castelli, Maurizio Cilli, Danilo Correale, Luca Coser, Jamie Nares, Francis Offman, Andrea Respino, Wu Rui, Sofia Silva, Alessandro Teoldi, Patricia Treib, Malte Zenses και με τη συμμετοχή του Kerstin Brätsch), για να προωθήσει ένα νέο διάλογο,, αναφέρει η γαλλική Vogue.

Η glam πολυτέλεια επανέρχεται δριμύτερη στη συλλογή υψηλής ραπτικής του Valentino.

Valentino/Facebook

O ιταλικός οίκος συνδύασε την παράδοση του με νέες τεχνικές 

GIOVANNI GIANNONI - VALENTINO

Φτερά, καπέλα, ανάγλυφα σχέδια και μονοχρωμίες. Υπέροχα ρούχα που μοιάζουν με γλυπτά , αποθεώνουν την extravagance και παράλληλα σικ αισθητική.

Χρειάστηκαν 700 ώρες ραπτικής και 107 μέτρα υφάσματος, για να παρουσιάσει ο οίκος μια συλλογή που θα μείνει στην ιστορία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ