Κομψότατες μαμά & κόρη: Η βασίλισσα Λετίσια & η Πριγκίπισσα Ελεονώρα υποδέχθηκαν τους νέους που θα σπουδάσουν στο εξωτερικό (φώτο-βίντεο)

Έτοιμη να ανέβει στο θρόνο η πριγκίπισσα Ελεονώρα 

Η βασίλισσα Λετίσια, ο βασιλιάς Φίλιππος και η μικρότερη κόρη τους, Ινφάντα Σοφία, υποδέχθηκαν την Τρίτη τους νέους Ισπανούς που πρόκειται να πάνε για σπουδές στο εξωτερικό.

Ανάμεσα τους και η πριγκίπισσα της Ισπανίας Ελεονώρα των Αστουριών.

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, πραγματοποίησε ακρόαση για  το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος «Fundación Comité Español de los Colegios del Mundo Unido», που τελεί υπό την υψηλή προστασία της.

Το «Colegios del Mundo Unido» είναι η ισπανική μετάφραση του «United World Colleges» (UWC), ενός διεθνούς, μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που προωθεί την ειρήνη μέσω της πολυπολιτισμικής εκπαίδευσης.

 

 

Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 150 χώρες, διαθέτει 18 διεθνή σχολεία και κολέγια σε τέσσερις ηπείρους και των οποίων οι μαθητές από όλο τον κόσμο επιλέγονται ανάλογα με τις δυνατότητές τους και την αξία τους. 

Ιδρύθηκε το 1962, ο διεθνής του πρόεδρος είναι η πρώην βασίλισσα Noor της Ιορδανίας, τέταρτη και τελευταία σύζυγος του αείμνηστου Βασιλιά Χουσεΐν.

Το 1995, ο τελευταίος διαδέχτηκε τον Πρίγκιπα Κάρολο της Αγγλίας, ο οποίος κατείχε αυτή τη θέση από το 1978.

 

 

Το 1996 ιδρύθηκε το Ίδρυμα «Fundación Comité Español de los Colegios del Mundo Unido», το οποίο δίνει υποτροφίες σε νεαρούς Ισπανούς και Ισπανίδες των οποίων οι οικογένειες δεν έχουν οικονομικές δυνατότητες , για να σπουδάσουν στα κολέγια του UWC.

 

 

Ανάμεσα στους νεαρούς Ισπανούς που θα σπουδάσουν στο εξωτερικό η κόρη της βασίλισσας Λετίσια και του βασιλιά Φελίππε , πριγκίπισσα Ελεονώρα , η οποία θα παρακολουθήσει για δύο χρόνια το πρόγραμμα International Baccalaureate. στο UWC Atlantic College στο Vale of Glamorgan της Ουαλίας.

Στο ίδιο κολέγιο θα σπουδάσει η Αλεξία των Κάτω Χωρών, η κόρη της βασίλισσας Μάξιμα της Ολλανδίας, αναφέρει η Paris Match.

 

 

Με floral φόρεμα η κομψή πριγκίπισσα Ελεονώρα συνομίλησε με τους Ισπανούς μαθητές που θα φύγουν για σπουδές στο εξωτερικό.

Η μητέρα της , βασίλισσα Λετίσια, επέλεξε για την περίσταση, σικ total white εμφάνιση και φόρεσε ένα ολόλευκο κοστούμι.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ