Προειδοποίηση ΕΜΑ για την μετάλλαξη Δέλτα: Θα αντιπροσωπεύει το 90% των στελεχών έως τα τέλη Αυγούστου

Απαραίτητες και οι δύο δόσεις του εμβολίου

Σήμα κινδύνου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων που ανακοίνωσε σήμερα ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού θα αντιπροσωπεύει το 90% των στελεχών που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως τα τέλη Αυγούστου.

Ακόμα ο ΕΜΑ ανέφερε ότι και ότι οι δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 είναι απαραίτητες για την προστασία από την ταχέως διαδεδομένη αυτή παραλλαγή.

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λαμβάνοντας υπόψη την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του SARS-CoV-2, την ανάγκη προστασίας των πολιτών, ιδίως εκείνων που κινδυνεύουν από σοβαρή ασθένεια και η επιθυμία να ανοίξουμε τις κοινωνίες μας και να χαλαρώσουμε τους περιορισμούς».

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας «η μετάλλαξη Δέλτα (B.1.617.2) αποτελεί μια παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία, καθώς εξαπλώνεται γρήγορα στην Ευρώπη και μπορεί να εμποδίσει τις προσπάθειες για τον έλεγχο της πανδημίας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι 40% έως 60% πιο μεταδοτική από την προηγούμενη μετάλλαξη Αλφα (Β.1.1.7), που ήταν η πρώτη σημαντική παραλλαγή που δημιούργησε ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Επιπλέον, η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας».

 

Фον ντερ Λάιεν: Περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες στην ΕΕ είναι τώρα πλήρως εμβολιασμένοι

To 50% έφτασε το ποσοστό των ενήλικων Ευρωπαίων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ανέφερε με ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες στην ΕΕ είναι τώρα πλήρως εμβολιασμένοι!

Δείτε επίσης: 5.000 κρούσματα κορωνοϊού στα τέλη Αυγούστου λέει ο Γώγως, 20.000 ο Σύψας - Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν (βίντεο)

Για να παραμείνετε ασφαλείς από παραλλαγές και να αποφύγετε ένα νέο κύμα λοιμώξεων, είναι σημαντικό να εμβολιαστείτε», σημείωσε.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν υπογράμμισε ότι «έχουν χορηγηθεί αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% των ενηλίκων στην ΕΕ. Ας το κάνουμε».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ