Ο Γιάννης Λουκάκος σε μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή - Φιλέτο γλώσσα με λιαστές ντομάτες και κάππαρη

Με ουζάκι είναι ότι πρέπει! 

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 1,2 κιλά γλώσσα ολόκληρη, χωρίς πέτσα και κεφάλι (4 τμχ.)
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ζωμό ψάρι
  • 20 γρ. κάππαρη, ψιλοκομμένη
  • 40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες ζουλιέν
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. χυμό λεμόνι
  • 20 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 20 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
  • ΚΑΠΠΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

  • Αλατίζουμε τις γλώσσες και από τις 2 πλευρές, αλευρώνουμε και τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε το ψάρι στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  • Μεταφέρουμε τις γλώσσες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερές.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι τα λίπη, προσθέτουμε το βούτυρο και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφένιο χρώμα και να αρχίσει να μυρίζει σαν καβουρδισμένο φουντούκι.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και τον ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε την κάππαρη, τις λιαστές ντομάτες, το ξύσμα του λεμονιού και τα βότανα.
  • Ξεκοκαλίζουμε το ψάρι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα της λιαστής ντομάτας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ