O Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει μια απίστευτη τούρτα - Καρπούζι-πεπόνι με... αξεπέραστη γεύση

Φτιάξτε την για το αγαπημένο σας πρόσωπο που έχει γενέθλια...

Συστατικά

Για τη σαντιγί

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

Για την τούρτα

  • 1 κιλό καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
  • 1 κιλό πεπόνι
  • 100 γρ. φράουλες, κομμένες στα 4
  • 100 γρ. σταφύλια
  • 100 γρ. κεράσια
  • φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σαντιγί

  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να πάρει την υφή γιαουρτιού. Δεν τη χτυπάμε περισσότερο γιατί θα κόψει!
  • Ο χρόνος που θα χρειαστούμε για να γίνει αυτό εξαρτάται από τα λιπαρά της κρέμας, το πόσο παγωμένη είναι η κρέμα, και το πόσο δυνατό είναι το μίξερ μας.
  • Μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ αστεράκι 9 mm και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για την τούρτα

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρπούζι σε φέτες πάχους 1-1,5 εκ.
  • Με ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 7 εκ. κόβουμε ροδέλες.  
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το πεπόνι.  
  • Στήνουμε σε ένα πιάτο εναλλάξ τις ροδέλες από το καρπούζι και το πεπόνι. 
  • Αφαιρούμε τη σαντιγί από το ψυγείο και διακοσμούμε τις τούρτες.
  • Σερβίρουμε με τις φράουλες, τα σταφύλια, τα κεράσια και τα φύλλα δυόσμου.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ