Ηλιούπολη: Οι φρικιαστικές στιγμές που πέρασε η 19χρονη στα χέρια του πατέρα της & του αστυνομικού - Την βίαζαν, την εξέδιδα, να πως κατάφερε να αποδράσει (βίντεο)

Βαρύτατες κατηγορίες στον αστυνομικό και τον πατέρα της 19χρονης....

Βαρύτατες κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του υπό απόλυση 39χρονου αστυνομικού και του πατέρα της 19χρονης, η οποία κατήγγειλε πως ο ένστολος την εξανάγκαζε να εκδίδεται σε σπίτι στην Ηλιούπολη ενώ ο πατέρας της την βίαζε επί σειρά ετών.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνολικά 14 αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, ενώ οι δικαστικές Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον τρίτου προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση, το οποίο φαίνεται να ήταν συνεργός του αστυνομικού που με την βία, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, την εξέδιδε.

Στην ποινική δίωξη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κατηγορίες για:

  • Εμπορία ανθρώπου κατ´επαγγελμα
  • Εμπορία ανθρώπου στρεφόμενη κατά ανηλίκου
  • Βιασμός κατ'εξακολούθηση
  • Κατάχρηση σε ασέλγεια
  • Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους
  • Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
  • Ενδοοικογενειακή απειλή
  • Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών 
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Παράνομη οπλοχρησία
  • Παράνομη οπλοκατοχή

Και οι δύο κατηγορούμενοι , που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα πριν το μεσημέρι, φέρονται να αρνήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέα όσα τους αποδίδονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την καταγγελία της 19χρονης. Εντύπωση προκάλεσε η μπλούζα που φορούσε ο αστυνομικός κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα, η οποία είναι διαφημιστική εταιρίας που ασχολείται με ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε Ανακριτή ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκαν οι δύο άντρες.

«Αδιάβλητο το πλαίσιο λειτουργίας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας», αναφέρει ανακοίνωση της Υπηρεσίας

«Αδιάβλητο το πλαίσιο λειτουργίας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (ΥΕΥΣΑ), καθώς είναι θεσμικής σημασίας για τη λειτουργία της, να περιβάλλεται από αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοπιστίας», τονίζεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης για την υπόθεση της 19χρονης γυναίκας, την οποία, σύμφωνα με την καταγγελία της, εξέδιδε αστυνομικός.

 Αναλυτικά, η ΥΕΥΣΑ αναφέρει τα εξής στην ανακοίνωσή της:

«Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας από την αρχή της υπόθεσης ενεργεί υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του εποπτεύοντα Αντιεισαγγελέα Εφετών και σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που δεν προβλέπει παρουσία συνηγόρου κατά την εξέταση μάρτυρα.

Από την πρώτη στιγμή ορίστηκε ειδικός ψυχολόγος - πραγματογνώμονας, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα των αρθ. 183 έως 187 και 228 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Αναφορικά με την κατάσταση υγείας της καταγγέλλουσας συνοδεία αστυνομικών, μετέβη βραδινές ώρες της 10/07/2021 στο ΓΝΑ "Γ. Γεννηματάς", προκειμένου εξετασθεί περί της υγείας της, καθόσον η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον, της χορηγήθηκε σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα, προκειμένου να μεταβεί την Δευτέρα 12/07/2021 για την εξέτασή της από αρμόδιο Ιατροδικαστή.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (ΥΕΥΣΑ) σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 4613/2019 έχει ως αποστολή την ποινική διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη ιδίως εγκλημάτων διαφθοράς που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις και διαπράττουν ή συμμετέχουν σε αυτά το αστυνομικό, λιμενικό και πυροσβεστικό προσωπικό, καθώς και υπάλληλοι και λειτουργοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας της ΥΕΥΣΑ, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, εγγυάται η εποπτεία του όλου έργου της από εισαγγελικούς λειτουργούς. Η συνεχής παρουσία του Εισαγγελέα δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης και αίσθημα ασφάλειας των προσώπων που επιθυμούν να καταγγείλουν τέτοια εγκλήματα, παράλληλα δε αναιρείται κάθε υπόνοια ή αμφιβολία για συγκάλυψη, αποσιώπηση ή υποβάθμιση των καταγγελλομένων, καθώς και συγκάλυψη περιπτώσεων που ενδεχομένως να αφορούν και ανώτερα στελέχη.

Όλα τα παραπάνω θέτουν ένα αδιάβλητο πλαίσιο λειτουργίας της ΥΕΥΣΑ, καθώς είναι θεσμικής σημασίας για τη λειτουργία της, να περιβάλλεται από αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοπιστίας».

Η απόδραση της 18χρονης

Το απόγευμα του Σαββάτου, η κοπέλα κατάφερε τελικά να αποδράσει από το διαμέρισμα της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου και να ζητήσει βοήθεια από την υπάλληλο ενός καταστήματος της περιοχής. Λίγη ώρα αργότερα προχώρησε σε καταγγελία στο Α.Τ. Ηλιούπολης και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Έπειτα από πολύωρη κατάθεση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ σήμερα θα υποβληθεί και σε ιατροδικαστική εξέταση.

Ο 39χρονος υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών και πριν από έναν μήνα είχε βγει η απόφαση για αργία με το ερώτημα της απόλυσης.

Αιτία, οι πολύ συχνές απειλές του αστυνομικού κατά τη ζωής συναδέλφων του, για ασήμαντες και σημαντικές αφορμές. Έπειτα από έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκαν η υπηρεσιακή αλλά και η αστυνομική του ταυτότητα για τις οποίες είχε δηλώσει απώλεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ