Τζανάκης: Tρία τα σενάρια για την μετάλλαξη η Δέλτα - Από 2.500 έως 4.000 κρούσματα την ημέρα... (βίντεο)

Περιμένουμε την κορύφωση του 4ου κύματος στις 20 Αυγούστου....

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται η Ελλάδα εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό δίνοντας μια πρόγευση του τέταρτου κύματος της πανδημίας το οποίο βρίσκεται στα πρόθυρα της χώρας.

Στις 20 Αυγούστου αναμένεται η κορύφωση του τέταρτου κύματος σύμφωνα με τον καθηγήτη πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, μελετώντας τρεις διαφορετικές περιπτώσεις κατέληξαν σε τρία διαφορετικά σενάρια.

«Εξετάσαμε 3 διαφορετικές περιπτώσεις και καταλήξαμε σε 3 διαφορετικούς αριθμούς», εξέφρασε στο MEGA, ο κ. Τζανάκης, αναφέροντας πως έχουμε το ευμενές σενάριο, με 3.000 κρούσματα κατά μέσο όρο την ημέρα.

"Το πολύ ευμενές σενάριο μιλάει για μέσο όρο 3.000 κρούσματα ημερησίως, που σημαίνει ότι μπορεί να δούμε και 2.500 αλλά και 4.000 κρούσματα. Σε αυτό το σενάριο έχουν ενταθεί οι εμβολιασμοί και έχουν τηρηθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το δεύτερο σενάριο, που ίσως υλοποιηθεί, μιλάει για 4.000 κρούσματα, σε αυτό βαδίζουμε, αλλά υπάρχει περίπτωση να το αλλάξουμε προς τα κάτω".

 

 

Όπως είπε, τα πολλά κρούσματα θα συμβάλλουν στο χτίσιμο της ανοσίας. "Μας περιμένει ένα δύσκολο φθινώπορο, αλλά αυτό εξαρτάται από τι ανοσία, φυσική ή τεχνική, θα έχουμε".

"Στο δύσκολο σενάριο η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί, έχουμε πτώση εμβολιασμού και μη εφαρμογή μέτρων. Μιλάμε για 6.000 κρούσματα μέσα στον Αύγουστο. Με την τελική δυναμική του κύματος, εφόσον εξελιχθεί έτσι, να είναι άγνωστη ακόμα", ανέφερε ο καθηγητής.

"Το επόμενο δεκαήμερο θα γνωρίζουμε την επίδραση των κρουσμάτων στους σκληρούς δείκτες. Θα δούμε αν οι νεαροί που νοσούν τώρα, όταν μεταφέρουν τη νόσο σε ανεμβολίαστους γονείς και παππούδες, τι θα δώσουν αυτοί από πλευράς διασωληνώσεων και θανάτων", υπογράμμισε.

"Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει από τη μόλυνση, αλλά από τη βαριά νόσηση", διευκρίνισε, ενώ αναφορικά στην τρίτη δόση τόνισε "ότι είναι υπό συζήτηση καταρχήν σε άτομα ευάλωτα. Τα εμβόλια αφήνουν σχετικά μεγάλη ανοσία για μεγάλο διάστημα. Αναμένουμε τις οδηγίες από τις ρυθμιστικές αρχές".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ