Καλοκαίρι στην Μάλτα από 475 ευρώ: Το νησί της μεσογειακής μεγαλοπρέπειας και της μπαρόκ αρχιτεκτονικής (φωτό)

Ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, πεντακάθαρη θάλασσα, ξενοδοχεία για όλα τα γούστα

Δεν υπάρχει κανένας άλλος τόπος στον κόσμο, όπου σε τόσο μικρό χώρο να υπάρχουν τόσα πολλά εντυπωσιακά ιστορικά μνημεία από όλες τις περιόδους της μακράς ιστορίας της ανθρωπότητας, όπως στα τρία νησιά του αρχιπελάγους της Μάλτας - χωρίς υπερβολή, από τη λίθινη εποχή μέχρι το πρόσφατο παρελθόν.

Το γεγονός αυτό οφείλεται σε δύο ιδιαίτερους λόγους: τα νησιά βρίσκονται σε στρατηγικό σημείο στην καρδιά της Μεσογείου, λιγότερο από 100 χιλιόμετρα νότια της Σικελίας, στο πιο στενό σημείο μεταξύ Ευρώπης και Αφρικανικής ηπείρου και διαθέτουν ένα από τα πιο μεγάλα και καλά προστατευμένα λιμάνια της γης. Φοίνικες, Καρχηδόνιοι, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Άραβες, Νορμανδοί, Καστιλιάνοι, το Τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών, Γάλλοι και Βρετανοί - όλοι τους υπήρξαν κάποτε κυρίαρχοι στο νησί και άφησαν τα ίχνη τους.

Pexels

Γι΄ αυτό δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι τη Μάλτα την προτιμούν άνθρωποι που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τις διακοπές τους και να ανακαλύψουν τις ρίζες της κοινής τους ιστορίας.

Pexeles

Ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες όλο τον χρόνο χάρη στη γεωγραφική θέση του νησιού, πεντακάθαρη θάλασσα, ξενοδοχεία για όλα τα γούστα, φιλική ατμόσφαιρα - η μικρή Μάλτα ξαφνιάζει ευχάριστα τον επισκέπτη, όταν ανακαλύπτει την πλούσια ιστορία της μέσα από τα μεγαλιθικά μνημεία, τις μεσαιωνικές πόλεις, τα μέγαρα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, αλλά και τα χαριτωμένα χωριά, όπου οι κάτοικοι δεν χάνουν ευκαιρία να διασκεδάσουν με πανηγύρια, σχεδόν καθημερινά.

Pexels

Το Manessistravel.gr λοιπόν έχει να μας προτείνει πακέτο διακοπών για την Μάλτα από 475 ευρώ. Ας το δούμε αναλυτικά.

Καλοκαίρι στη Μάλτα από 475 ευρώ

Επηρεασμένη από διάφορους πολιτισμούς, η Μάλτα διαθέτει πολλά «πρόσωπα», αλλά μία και μοναδική ταυτότητα που δημιουργήθηκε μέσα από μια πλούσια ιστορία και αντανακλάται στα μεγαλιθικά μνημεία, τις μεσαιωνικές πόλεις, αλλά και τα παραδοσιακά χωριά της, όπου οι κάτοικοι δεν χάνουν ευκαιρία να διασκεδάσουν με κάθε αφορμή. Από τις βόρειο αφρικανικές και τις αραβικές επιρροές της, μέχρι την εμπνευσμένη από τη Σικελία κουζίνα της, η Μάλτα είναι ένας μικρόκοσμος της Μεσογείου.

Pexels

Δέχθηκε πολλές επιρροές στη μακρά ιστορία της, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία: Η Μάλτα δεν αποτελεί απλώς μια ρωμαϊκή κατάκτηση ή κατάλοιπο της βρετανικής αποικιοκρατίας.

Pexels

Αυτό το νησιωτικό έθνος, έχει ένα ιδιόμορφο χαρακτήρα που εντυπωσιάζει: Από τους προϊστορικούς ναούς και την μπαρόκ αρχιτεκτονική της πρωτεύουσας Βαλέτα, μέχρι την κουζίνα και τις γιορτές, αυτό το έθνος εκπέμπει μοναδική γοητεία.

Αναχωρήσεις: 6, 13, 20/8

 

4 μέρες αεροπορικώς στην Μάλτα. Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*, 4*, 5* με πρωινό. 

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το πακέτο.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ