Ο haute couture «Ταυρομάχος» του Schiaparelli: Περίτεχνα κεντήματα, απίθανα χρώματα, χρυσό, ασήμι - μια εξτραβαγκάντ κολεξιόν (φωτό & βίντεο)

Τι θα γίνει αν συνυδάσεις λίγο Manet, με λίγο Lacroix;

The Matador (ο ταυρομάχος) ονομάζεται η νεα haute couture κολεξιόν που παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Schiaparelli.

Πρόκειται για την τέταρτη συλλογή που κάνει ο Daniel Roseberry για λογαριασμό του διάσημου οίκου μόδας και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Photo: schiaparelli

Photo: schiaparelli

Photo: schiaparelli

Photo: schiaparelli

Photo: schiaparelli

Photo: schiaparelli

Χρυσές λεπτομέρειες, περίτεχνα κεντήματα και απίθανα χρώματα είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία των ρούχων που εμπνεύστηκε ο Αμερικάνος σχεδιαστής.

Ανάμεσα στα ιδιαίτερα και εξτραβαγκάντ κομμάτια και ένα νυφικό από μεταξωτή taffeta και ελεφαντόδοντο. Το bustier είναι διακοσμημένο με στρας και βαμμένα χειροποίητα κομμάτια από γυαλί - καθρέφτη.

Όσο για το τι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Roseberry ο ίδιος έχει να πει τα εξής:

«Δύο χρόνια τώρα λέω πως δεν με νοιάζει η νοσταλγία. Ωστόσο αυτή τη σεζόν ήταν που ξεκίνησαν όλα. Βρήκα τον εαυτό μου και αναρωτιέμαι ξανά και ξανά: Τι θα γίνει αν συνυδάσεις λίγο Manet, με λίγο Lacroix; Λίγο από την δεκαετία του 1980 και λίγο από το 1880; Ένα ταυρομάχο; Ένα εξωγήινο; Λίγο λάμψη; Πολύ χρώμα; Μπορώ να το κάνω; Και πώς θα μοιάζει;

Η απάντηση είναι αυτή, η τέταρτη συλλογή ραπτικής, «The Matador»: Μια συλλογή που τιμά το όραμα της Έλσα (σ.σ. Elsa Schiaparelli - η δημιουργός του ομώνυμου οίκου), αλλά δεν την περιβάλλει».

Δείτε όλα τα Looks στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ