Melisa Döngel: Συγκλονίζει η ηθοποιός της Elif - «ο πατέρας μου με βίαζε από τα 15» - Κύμα συμπαράστασης στην 21χρονη Τουρκάλα (φωτό & βίντεο)

Προσπαθεί να πάρει την κηδεμονία της αδερφής της

Συγκλονίζει η εξομολόγηση της Τουρκάλας ηθοποιού Melisa Döngel για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον ίδιο της τον πατέρα, όταν εκείνη ήταν έφηβη.

Η 21χρονη, που έπαιξε μεταξύ άλλων στην γνωστή σειρά Elif - προβλήθηκε και στην ελληνική τηλεόραση - αποκάλυψε ότι ο πατέρας της την βίαζε και την χτυπούσε από τα 15 της χρόνια, ενώ σύμφωνα με την μαρτυρία της όταν το είπε στην μητέρα της εκείνη αρχικά δεν την πίστεψε, ενώ στην συνέχεια της είπε να μην αναφέρει τίποτα.


 

Τώρα η 21χρονη ηθοποιός - η οποία αρχικά ήθελε να ασχοληθεί με την ψυχολογία - έκανε γνωστή την ιστορία της σε μια προσπάθεια να βοηθήσει κι άλλες γυναίκες ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να πάρει από τον πατέρα της την κηδεμονία της 17χρονης αδερφής της.

 

 

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο μπαμπά της είναι στην φυλακή για κακοποίηση προς εκείνη και την μαμά της, ενώ η μητέρα της πλέον ζει στη Ρωσία.

Την ίδια ώρα η εξομολόγησή της έχει ξεσηκώσει κύμα συμπαράστασης με το hashtag #YalnızDeğilsınMelisaDöngel (Μελίσα Ντονγκέλ δεν είσαι μόνη) να είναι πρώτο trend στα social media και πλήθος χρηστών να τάσονται στο πλευρό της νεαρής ηθοποιού.

 

 

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία είναι από τις χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά των γυναικών με τα στοιχεία να προκλαούν τρόμο. 

Σύμφωνα με την οργάνωση We Will Stop Femicide, το 2020 δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 300 γυναίκες στη χώρα, διεθνώς γνωστές και ως femicide, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις, που 171 περιπτώσεις από αυτές, «βαπτίστηκαν» ως αυτοκτονίες, με τους ηθικούς δράστες να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

«Σε ένα σύστημα απονομής δικαιοσύνης στο οποίο το πρώτο λόγο έχουν άνδρες πολλά εγκλήματα σε βάρος γυναικών καταλήγουν σε αθώωση των κατηγορουμένων. Για να «εξηγηθεί» η «αυτοκτονία» οι αστυνομικοί σημειώνουν συχνά στο φάκελο ότι «το θύμα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο  σύλλογος «Γυναικείο Καταφύγιο – Μωβ Στέγη», που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη με στόχο τη καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Τουρκία αποχώρησε από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ