'Ιος: Κάθε μέρα ήταν σε διαφορετικό πάρτι οι νέοι που κόλλησαν κορωνοϊό - Τι λένε & η άρνησή τους για το εμβόλιο (βίντεο)

Περίπου 10 νέοι σε καραντίνα στο νησί μετά από κορωνοπάρτι...

Ταραχή προκλήθηκε χθες στο λιμάνι της Ραφήνας όπου έγινε αντιληπτό από πληροφορίες ότι στο πλοίο που προερχόταν από την Ίο, επέβαιναν δεκάδες ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Περίπου 10 νέοι βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία της Ίου με συμπτώματα.

Με το πλοίο ταξίδεψαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 70 άτομα - πολύ νεαρής ηλικίας - ύποπτα κρούσματα του SARS-CoV-2, τα οποία συμμετείχαν σε μεγάλο πάρτι που έγινε στο νησί, από το οποίο θεωρείται ότι προέκυψε η διασπορά του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο «Super Express» -που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Θήρα, Ίος, Πάρος, Νάξος, Μύκονος και Τήνος- εντοπίστηκαν ήδη 14 κρούσματα, σε σύνολο 369 επιβατών και 28 ατόμων πληρώματος.

Στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega" μίλησαν οι Άγγελος Κούκκος και Άρης Λαουρέντιους, νεαροί οι οποίοι γύρισαν από την Ίο και τώρα βρίσκονται σε καραντίνα 14 ημερών.

"Είμαστε σε καραντίνα μετά το ταξίδι στην Ίο. Είχαμε πάει έξι μέρες. Όταν γυρίσαμε την Τρίτη μάθαμε το πρώτο κρούσμα από self-test ενός παιδιού που έκανε από μόνος του. Πριν μπούμε στο καράβι της επιστροφής είχαμε κάνει και ένα self-test, αλλά είχε βγει αρνητικό.

 

 

Δεν είχαμε πάει σε πάρτι στην Αθήνα πριν φύγουμε, όμως άλλα παιδιά είχαν πάει. Στην Ίο οι άνθρωποι μας έλεγαν να κρατάμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκες, αλλά ο καθένας έχει τη δική του ευθύνη, αν θέλει να πάει να ξεσαλώσει. Μάθαμε και ότι στην Ίο είναι σχεδόν όλοι εμβολιασμένοι. Μας έλεγαν συνέχεια να κρατάμε αποστάσεις, να μη συνωστιζόμαστε", είπε ο Άγγελος Κούκκος.

"Ήμασταν κάθε μέρα σε διαφορετικό πάρτι"

"Κάθε μέρα σε διαφορετικό πάρτι ήμασταν. Για αυτό πήγαμε, για να περάσουμε καλά. Ήταν πάρα πολύ ωραία. Αν γνωρίζαμε ότι θα κολλούσαμε αλλά θα το περνούσαμε μόνο εμείς, θα το ξανακάναμε όλοι", είπε από την μεριά του ο Άρης Λαουρέντιους.

Όπως εξήγησε ο Άγγελος, τώρα είναι κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, χωρίς να έχει επαφή με τους γονείς του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

 

 

"Δεν έχω σκοπό να κάνω το εμβόλιο"

Όπως ξεκαθάρισε από τη μεριά του ο Άρης, παρά και το τελευταίο περιστατικό που του προκάλεσε ανησυχία, δεν έχει σκοπό να εμβολιαστεί.

"Στον χαβαλέ το έχουμε πάρει. Έχουμε καταλάβει ότι είναι σημαντικό αυτό που έγινε τώρα και έχουμε κλειστεί μέσα. Δεν έχω σκοπό να κάνω το εμβόλιο. Όσοι δεν έχουμε εμβολιαστεί δε θα επηρεάσουν την απόφασή μας τα 150 ευρώ. Δε θεωρώ ότι κινδυνεύω εγώ και οι συνομήλικοί μου", είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ