Η Daily Mail διαλαλεί: 19 Ιουλίου οι Άγγλοι απογειωνόμαστε - Προορισμός Ελλάδα - Ισπανία

Όπως δήλωσαν πηγές στην αγγλική εφημερίδα, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας , είναι έτοιμος να ορίσει την 19η Ιουλίου ως "Ημέρα Ελευθερίας" για τους Βρετανούς ταξιδιώτες.

Ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να  αποσύρει τους  απαγορευτικούς κανόνες ταξιδιού από τις 19 Ιουλίου, επιτρέποντας σε εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό χωρίς να χρειάζεται να περάσουν καραντίνα στην επιστροφή τους.

Σύμφωνα με το δημοσιεύμα της Daily Mail, οι υπουργοί πρόκειται να λάβουν σύντομα την τελική απόφαση σχετικά με το πότε θα πρέπει να άρουν τους περιορισμούς για Βρετανούς ταξιδιώτες με προορισμό πορτοκαλί χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

Όπως δήλωσαν πηγές στην αγγλική εφημερίδα, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας , είναι έτοιμος να ορίσει την 19η Ιουλίου ως "Ημέρα Ελευθερίας" για τους Βρετανούς ταξιδιώτες.

Οι πηγές του κοινοβουλίου ανέφεραν ότι η Border Force - η οποία είχε ζητήσει περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί για την εισαγωγή της αλλαγής στα λιμάνια και τα αεροδρόμια - έχει πλέον αποσύρει τις αντιρρήσεις της, αφαιρώντας το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο στην πρόωρη εφαρμογή, της διάταξης.

O Βρετανός υφυπουργός Οικονομικών Τζέσε Νόρμαν δήλωσε πως οι ταξιδιώτες θα μπορούν να επιστρέφουν στους "πορτοκαλί" προορισμούς και να μην μπαίνουν σε καραντίνα με την επίδειξη του σχετικού εγγράφου κατά την επιστροφή τους, που θα αναφέρει ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Για να αποφευχθούν οι μεγάλες ουρές σε αεροδρόμια και να διευκολυνθεί η κίνηση των επιβατών οι αεροπορικές εταιρείες είναι τώρα έτοιμες να εφαρμόσουν ένα δοκιμαστικό σύστημα που θα εισαχθεί αυτή την εβδομάδα για τους επιβάτες που θα πρέπει  να δείχνουν απόδειξη εμβολιασμού κατά το check-in και κατά την άφιξή τους στη Βρετανία, χρησιμοποιώντας ειδικές λωρίδες αφίξεων για να επιτρέψουν την πιστοποίηση των εγγράφων.

Στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος που θα ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα, οι επιβάτες από επιλεγμένους προορισμούς θα μπορούν να δείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορανοϊού πριν από την επιβίβαση.

Κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, θα κατευθυνθούν στη συνέχεια σε ειδικές λωρίδες για να επιταχύνουν τη διέλευση τους στο αεροπλάνο.

Η απόφαση αυτή  θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για  δεκάδες δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται επί του παρόντος στην πορτοκαλί λίστα, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό, η Ταϊλάνδη και πολλοί προορισμοί της Καραϊβικής.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να διατηρήσει στην "πορτοκαλί" λίστα των προορισμών την Ελλάδα και να υποβαθμίσει στην ίδια κατηγορία και την Πορτογαλία, επιβάλλοντας καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από αυτές τις χώρες, προκάλεσε κλυδωνισμούς στην ελληνική αλλά και στην πορτογαλική τουριστική και αεροπορική βιομηχανία, καθώς εκδηλώθηκε μπαράζ ακυρώσεων.

Μέχρι σήμερα, όσοι θέλουν να επιστρέψουν από χώρες που κατατάσσονται σε αυτήν την κατηγορία- μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε καραντίνα για 10 ημέρες και να υποβληθούν δύο φορές σε τεστ για την COVID-19. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες αποτρέπονται να έρθουν στην Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ