Περού Νότιο, Αμαζόνιος, Αρεκίπα, Βολιβία, Νησί του Πάσχα: Ένα ταξίδι ζωής για όσους αγαπούν την εξερεύνηση & τους νέους πολιτισμούς (φωτό)

Από τις ερήμους και τις οάσεις στις ακτές του Ειρηνικού, μέχρι τα πυκνά δάση του Αμαζονίου...

Περού, ένας καλά κρυμμένος θησαυρός … Μια χώρα με προγονικούς μύθους, θρύλους και ιστορία χιλιάδων ετών, απολαμβάνει 11 ζώνες οικοσυστημάτων με τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό κλίματος.

Από τις ερήμους και τις οάσεις στις ακτές του Ειρηνικού, μέχρι τα πυκνά δάση του Αμαζονίου κατά μήκος των τροπικών Άνδεων (της μακρύτερης οροσειράς του πλανήτη) και από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου, μέχρι την υψηλότερη πλεύσιμη λίμνη, το Περού, με έκταση μικρότερη του 1% του πλανήτη, καταφέρνει να φιλοξενεί το ένα έκτο όλων των ειδών του φυτικού κόσμου.

Σπάνιες μουσικές παρελάσεις, προαιώνια και ανόθευτα ήθη και έθιμα, μυστηριώδεις σχηματισμοί, ενεργειακά κέντρα, τόποι ιεροί, μοναδικά μνημεία που άλλα επέζησαν ανέπαφα από τους Ισπανούς αποικιστές και άλλα αποτέλεσαν θεμέλια δικών τους κτισμάτων, ένα πολιτισμικό κράμα αυτοχθόνων πολιτισμών και αποικιοκρατικών δομών, μοναδικές γεύσεις και απίθανοι χρωματικοί συνδυασμοί, όλα σε αυτήν την χώρα εκπλήσσουν ευχάριστα τους επισκέπτες!

14 μέρες  Λίμα, Πουέρτο Μαλντονάδο, Ζούγκλα Αμαζονίου, Κούσκο, Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας, Πισάκ, Ογιανταϊτάμπο, Μάτσου Πίτσου, Ράκτσι, Ανταχουαγλίγιας, Σιλλουστάνι, Πούνο, Λίμνη Τιτικάκα/Νησιά Ούρος, Παράκας, Νησιά Μπαγιέστας και δύο διανυκτερεύσεις στην Αρεκίπα!

Δυνατότητα πτήσης πάνω από τα γεωγλυφικά σχήματα της Νάσκα. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5* και lodge με ημιδιατροφή και πλήρης διατροφή στην ζούγκλα του Αμαζονίου αναφέρει το ΜanesisTravel.

Πρόγραμμα εκδρομής

  • 1η ΜΕΡΑ

    Αθήνα - Λίμα

    Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα. Άφιξη, συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο, μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο στην περιοχή του αεροδρομίου. Δείπνο. Διανυκτέρευση. Σημείωση: Επιλέγουμε να διανυκτερεύσουμε κοντά στο αεροδρόμιο λόγω της αυριανής μας πτήσης για το Πουέρτο Μαλντονάδο/Αμαζόνιο, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ξυπνήσουμε πάρα πολύ νωρίς το πρωί και να χάσουμε χρόνο στην κίνηση της πόλης.

  • 2η ΜΕΡΑ

    Λίμα - Πουέρτο Μαλντονάδο

    Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το πολύ γραφικό Πουέρτο Μαλντονάδο, που βρίσκεται στη συμβολή δύο παραποτάμων του Αμαζονίου, του Μάντρε ντε Ντίος και του Ταμποπάτα. Μετά την σύντομη περιήγηση στην πόλη ακολουθεί πλεύση στον ποταμό Μάντρε ντε Ντίος μέχρι το lodge. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια και γεύμα. Στη συνέχεια, με τον εξειδικευμένο τοπικό ξεναγό της ζούγκλας, θα αναζητήσουμε κάιμαν στην ομώνυμη μικρή λίμνη (Caimán Cocha) και θα απολαύσουμε ένα εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στον Αμαζόνιο - μια πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία! Επιστροφή στο lodge. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  • 3η ΜΕΡΑ

    Πουέρτο Μαλντονάδο

    Το πρωί θα εισχωρήσουμε στα βάθη του δάσους. Περπατώντας σε ειδικά μονοπάτια και περνώντας από γέφυρες για να διασχίσουμε φαράγγια και ποτάμια, θα φθάσουμε στην μαγευτική λίμνη Σάντοβαλ (Sandoval) με τα κρυστάλλινα νερά, που περιβάλλεται από έλη και γιγαντιαία δέντρα. Στη συνέχεια θα ανέβουμε στην Πλατφόρμα Παρατήρησης, από την οποία θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα στη λίμνη,...

  • 4η ΜΕΡΑ

    Πουέρτο Μαλντονάδο - Κούσκο

    Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε με πλοιάρια στο λιμάνι και από εκεί στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στο γραφικό Κούσκο, την αρχαιότερη πρωτεύουσα της Αμερικής και θρησκευτικό κέντρο των Ίνκας (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με φολκλορικό Show. Διανυκτέρευση.

  • 5ηΜΕΡΑ

    Κούσκο

    Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία των Όπλων με τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό από κόκκινο γρανίτη, καθώς και τον σημαντικότερο ναό των Ίνκας στο Κούσκο, τον ναό του Ήλιου (Κορικάντσα, Koricancha), πάνω στον οποίο οι Δομινικανοί έκτισαν τον ναό του Σάντο Ντομίνγκο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κένκο (λαβύρινθο), το Ταμποματσάι, ένα μεγαλιθικό...

  • 6η ΜΕΡΑ

    Κούσκο - Ιερή Κοιλάδα - Πισάκ - Ογιανταϊτάμπο - Άγουας Καλιέντες

    Πρωινή αναχώρηση για την Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας, περιοχή πλούσια σε νερό, καλλιέργειες και αλάτι. Στάση στην πολύχρωμη ινδιάνικη αγορά του Πισάκ (Pisac), που έλκει χιλιάδες επισκέπτες και έμπορους με πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές. Συνεχίζουμε για την πολύ ενδιαφέρουσα αρχαιολογική περιοχή Ογιανταϊτάμπο (Ollantaytambo), όπου θα θαυμάσουμε τον ναό του Ήλιου στην υπέροχη ακρόπολή της....

  • 7η ΜΕΡΑ

    Άγουας Καλιέντες - Μάτσου Πίτσου - Κούσκο

    Σήμερα το πρωί θα περπατήσουμε μια μικρή απόσταση μέχρι τον σταθμό των λεωφορείων και θα επιβιβαστούμε στο πουλμανάκι που θα μας οδηγήσει στην "Χαμένη πόλη των Ίνκας", το μυστηριακό οχυρό του Mάτσου Πίτσου στις Περουβιανές Άνδεις. Συνάντηση με τον τοπικό συνοδό και ξενάγηση στην ακρόπολη (περίπου 2,5 ώρες). Το διασημότερο αξιοθέατο της Νοτίου Αμερικής αποτέλεσε χώρο λατρείας,...

  • 8η ΜΕΡΑ

    Κούσκο - Ράκτσι - Ανταχουαγλίγιας - Πούνο

    Μέσα από μια πολύωρη, όμορφη και εντυπωσιακή διαδρομή με φόντο τις χιονισμένες Άνδεις και με επιλεγμένες στάσεις και επισκέψεις, όπως στον ναό του θεού Βιρακόχα στο Ράκτσι (Racchi) και στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Ανταχουαγλίγιας (Andahuaylillas), την επονομαζόμενη "Καπέλα Σιστίνα των Άνδεων", θα κατευθυνθούμε σήμερα προς το Πούνο (Puno), που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Tιτικάκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Δείτε εδώ περισσότερα

  • 9η ΜΕΡΑ

    Πούνο, Νησιά Ούρος - Σιλλουστάνι - Αρεκίπα

    Σήμερα το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία κρουαζιέρα στην πανέμορφη λίμνη Tιτικάκα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 3.814 μέτρων. Το πλοιάριο θα μας φέρει στα περίφημα "χειροποίητα" πλωτά νησιά Oύρος (κατασκευασμένα από καλάμια Tοτόρα), που κατοικούνται από την ομώνυμη φυλή. Επιστρέφοντας, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για το Σιλλουστάνι, την νεκρόπολη για...

  • 10η ΜΕΡΑ

    Αρεκίπα

    Η σημερινή πρωινή μας περιήγηση θα ξεκινήσει από τις περιοχές Carmen Alto και Yanahuara, απ΄ όπου θα θαυμάσουμε από ψηλά την Αρεκίπα, καθώς και τα ηφαίστεια Μίστι, Τσατσάνι και Πίτσου Πίτσου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την κεντρική πλατεία (Πλάζα δε Άρμας), που περιβάλλεται από τα πιο αντιπροσωπευτικά κτίρια της πόλης. Συνεχίζουμε με το συγκρότημα του Μοναστηριού της Σάντα...

    11η ΜΕΡΑ

  • Αρεκίπα - Λίμα - Παράκας, Πτήση πάνω από τα αινιγματικά γεωγλυφικά σχήματα της Νάσκα, Δώρο του Γραφείου μας

    Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για Λίμα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Παράκας - μια διαδρομή περίπου 4 ωρών προς τα νότια της χώρας, κατά μήκος του Ειρηνικού ωκεανού, με εναλλασσόμενες εικόνες ερημικών τοπίων, μικρών οάσεων και γραφικών χωριών. Στη συνέχεια σας περιμένει κάτι πραγματικά μοναδικό: η πτήση πάνω από τα οροπέδιο της Νάσκα με τα μοναδικά..

  • 12η ΜΕΡΑ

    Παράκας - Νησιά Μπαγιέστας - Λίμα

    Πρωινή κρουαζιέρα γύρω από τα νησιά Μπαγιέστας. Πρόκειται για έναν σημαντικό υδροβιότοπο της χώρας - οι βραχονησίδες φιλοξενούν χιλιάδες πουλιά, όπως πιγκουίνους, γλάρους, πελεκάνους κλπ., αλλά και φώκιες και θαλάσσιους λέοντες. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να φωτογραφήσουμε και το περίφημο "Κηροπήγιο", ένα γεωγλυφικό πάνω σε αμμόλοφο, παρόμοιο με τα αντίστοιχα της Νάσκα σε..

  • 13ηΜΕΡΑ

    Λίμα, Ξενάγηση - Αθήνα

    Check out από το ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην αποικιακή, αλλά και στην σύγχρονη πόλη. Θα περάσουμε από τις αριστοκρατικές συνοικίες Μιραφλόρες (Miraflores) και Αγίου Ισίδωρου (San Isidro) και θα φθάσουμε στην Πλατεία των Όπλων (Plaza de Armas), όπου θα υπάρχει χρόνος για φωτογραφίες με φόντο την εκπληκτική αποικιακή αρχιτεκτονική των γύρω κτιρίων. 

Στο πακέτο περιλαμβάνονται: 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*, εκτός από την πρώτη μέρα στη Λίμα, που είναι ξενοδοχείο 4* στην περιοχή του αεροδρόμιου (2 Διαν/σεις στην Λίμα, 2 Διαν/σεις στο Πουέρτο Μαλντονάδο, 3 Διαν/σεις στο Κούσκο, 1 Διαν/ση στο Άγουας Καλιέντες, 1 Διαν/ση στο Πούνο, 1 Διαν/ση στο Παράκας και 2 Διαν/σεις Αρεκίπα (όχι μία, όπως σε άλλα προγράμματα)
  • Διαμονή σε lodge πολυτελείας στον Αμαζόνιο
  • Εσωτερικές πτήσεις
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Πλήρης διατροφή στην ζούγκλα του Αμαζονίου
  • Δώρο: Πτήση πάνω από τα αινιγματικά γεωγλυφικά σχήματα της Νάσκα αξίας 200 €
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ