Πώς το 5G θα αλλάξει το σπίτι και την ψυχαγωγία - Η εξατομικευμένη λειτουργία των «έξυπνων» οικιακών συσκευών

«Ανέβηκε» στο YouTube το νέο επεισόδιο της πρωτότυπης σειράς μίνι ντοκιμαντέρ της COSMOTE. 

Οι εντυπωσιακές εφαρμογές του 5G στο σπίτι και την ψυχαγωγία παρουσιάζονται στο τέταρτο θεματικό επεισόδιο της πρωτότυπης σειράς μίνι ντοκιμαντέρ της COSMOTE «Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο», το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο στο YouTube κανάλι της.

Tο νέο επεισόδιο της σειράς επικεντρώνεται στην εξατομικευμένη λειτουργία των «έξυπνων» οικιακών συσκευών και στην αναβάθμιση της εμπειρίας ψυχαγωγίας στο σπίτι χάρη στις δυνατότητες των δικτύων πέμπτης γενιάς. Οι αλλαγές στο «έξυπνο» σπίτι, που αναμένονται μέσα στην επόμενη δεκαετία, θα βελτιώσουν θεαματικά την καθημερινότητα, με το 5G να συνδυάζει όλες τις διαφορετικές τεχνολογίες αιχμής, από τις ευρυζωνικές επικοινωνίες μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη για να διασυνδέσει -σε πραγματικό χρόνο- δισεκατομμύρια ανθρώπους, συσκευές, υπηρεσίες κι αντικείμενα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της οικιακής ψυχαγωγίας, η παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων, όπου ο τηλεθεατής θα γίνεται «σκηνοθέτης», επιλέγοντας από τον καναπέ τη θέση του στο γήπεδο, ενώ στον έλεγχό του θα είναι κι η αλλαγή των καμερών από το live feed του αγώνα που παρακολουθεί. Επιπλέον, στο άμεσο μέλλον, θα είναι εφικτή κι η εμπειρία εμβύθισης (immersive sport) με ολογραφική προβολή των αθλητών, των γηπέδων και των σταδίων μέσα στο σαλόνι. Όλα αυτά δεν είναι τόσο μακρινά, καθώς ξεκινούν σταδιακά να αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας.

Ήδη, η πρώτη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μέσω δικτύου πέμπτης γενιάς στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου τελικού Κυπέλλου Ελλάδος. Η COSMOTE TV προχώρησε σε πιλοτική εφαρμογή που περιελάμβανε την απομακρυσμένη διαχείριση 2 ρομποτικών καμερών και τη μετάδοση εικόνας και ήχου, μέσω COSMOTE 5G, σε απόλυτο συγχρονισμό, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Στο ίδιο επεισόδιο, οι experts μιλούν για το cloud gaming, τη δυνατότητα να παίξει κάποιος σε οποιαδήποτε συσκευή ένα game που δεν «τρέχει» τοπικά στο δίσκο του, το AR gaming, όπου ο πραγματικός κόσμος «μεταμορφώνεται» σε ψηφιακή πίστα, το online shopping με την live δοκιμή από το σπίτι σαν να βρίσκεται ο πελάτης στο κατάστημα, αλλά και το Διαδίκτυο των Αισθήσεων (Internet of Senses), το οποίο φιλοδοξεί να μεταφέρει μυρωδιές, γεύσεις και την αίσθηση της επαφής.

Η πρωτότυπη σειρά μίνι ντοκιμαντέρ της COSMOTE, «Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο», που προβάλλεται στο YouTube κανάλι της, ξεδιπλώνει, μέσω των επεισοδίων της, τις απεριόριστες δυνατότητες κι εφαρμογές του 5G μέσα από αφηγήσεις και συνεντεύξεις ειδικών, απλά παραδείγματα και τη βοήθεια animation και γραφικών. Στόχος είναι να μπορούν όλοι να μάθουν και να καταλάβουν τα πάντα γύρω από το 5G: τι είναι αυτή η επαναστατική τεχνολογία, ποιες είναι οι εφαρμογές της και πώς θα βελτιώσει τη ζωή μας.

COSMOTE 5G: Το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στην Ελλάδα

Tο COSMOTE 5G είναι το μεγαλύτερο δίκτυο 5G στη χώρα με πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη που έχει ξεπεράσει το 50%, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το 90%. Τις απεριόριστες δυνατότητες του COSMOTE 5G απολαμβάνουν ήδη κάτοικοι κι επισκέπτες σε 29 πόλεις και νησιά της χώρας με ταχύτητες που ξεπερνούν το 1Gbps σε συγκεκριμένες περιοχές. Χάρη στις επενδύσεις της εταιρείας και την εντατική δουλειά των τεχνικών της, το δίκτυο συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά, με στόχο το 60% πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πρόσβαση στο COSMOTE 5G, έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος. Μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν πιστοποιημένη 5G συσκευή από το δίκτυο COSMOTE. Η λίστα με τη μεγαλύτερη γκάμα πιστοποιημένων 5G συσκευών είναι διαθέσιμη στο cosmote.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ