10 εκατ. Ευρώ συνολικά οι 3 νέες δωρεές του Νιάρχου σε οικογένειες με οικονομικά προβλάματα!!

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προσφέρει άμεσα 10 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση σκοπών που συνδέονται με το ΠαιδίΣτο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του, για τη χορήγηση δωρεών ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, για τη συμβολή στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στην Ελλάδα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοινώνει 3 νέες δωρεές, συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση οικογενειών που πλήττονται από την κρίση και, συγκεκριμένα, των παιδιών τους.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προσφέρει άμεσα 10 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση σκοπών που συνδέονται με το Παιδί

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του, για τη χορήγηση δωρεών ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, για τη συμβολή στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στην Ελλάδα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοινώνει 3 νέες δωρεές, συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση οικογενειών που πλήττονται από την κρίση και, συγκεκριμένα, των παιδιών τους.

Ειδικότερα, το Ίδρυμα αποφάσισε να πραγματοποιήσει δωρεά ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ενισχυθούν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, με σκοπό να βοηθηθούν οι μητέρες που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, ώστε οι ίδιες να είναι σε θέση να εργαστούν σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Η δωρεά θα δώσει τη δυνατότητα εγγραφής σε σταθμούς επιπλέον 3.000 παιδιών, σε μία εποχή που η ζήτηση για υπηρεσίες φροντίδας του παιδιού είναι αυξημένη κατά 43% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Με αυτό τον τρόπο, το Ίδρυμα ευελπιστεί να βοηθήσει μητέρες και οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, εργαζόμενες ή άνεργες, ώστε να ανακουφιστούν -έστω και λίγο- από τις διαρκείς δοκιμασίες.

Από την αρχή του νέου σχολικού έτους, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αυξάνει επίσης την οικονομική του ενίσχυση προς τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Πρόληψις (www.prolepsis.gr), με σκοπό να συνεχιστεί και να διευρυνθεί το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας και διατροφικής εκπαίδευσης στα σχολεία, κατά το σχολικό έτος 2012-2013.

Επιπλέον, με δωρεά προς τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Αποστολή Άνθρωπος (www.missionanthropos.com), ύψους 200.000 ευρώ,  το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ενισχύει πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο θα βοηθήσει πάνω από 1.000 παιδιά Ελλήνων και μεταναστών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή δεν έχουν ασφάλιση για υγειονομική περίθαλψη.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, δήλωσε εκ μέρους των συναδέλφων του στο Διοικητικό Συμβούλιο: «Με τις δωρεές αυτές, το Ίδρυμα επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του να συμβάλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στην ανακούφιση όλων όσοι πλήττονται περισσότερο και πιο άμεσα από την τρέχουσα κοινωνικό-οικονομική κρίση και, ιδιαιτέρως, των παιδιών, που έχουν την απόλυτη ανάγκη μας. Με προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας, εμβολιασμών και ενίσχυσης των βρεφονηπιακών σταθμών της χώρας, πέρα από τα ίδια τα παιδιά, ευελπιστούμε να ανακουφίσουμε λίγο και τους γονείς, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με πρωτοφανείς δυσκολίες».

Σχετικά με το ΙΣΝ

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και αναμένεται να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές κοινωνικές επιρροές. Επίσης, στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού

Ανταποκρινόμενο στη συνεχιζόμενη κοινωνικοοικονομική κρίση στην Ελλάδα, το Ίδρυμα ανακοίνωσε πρόσφατα πρωτοβουλία για τη διάθεση €100 εκατομμυρίων ($130 εκατομμύρια), μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να βοηθήσει στην ανακούφιση των δυσμενών συνεπειών της εντεινόμενης κρίσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ