Νεκρή στα 43 της η Γαλλίδα πρωταθλήτρια Ιστιοσανίδας Lise Vidal, από εγκεφαλικό - Η συγκινητική ανάρτηση του Νίκου Κακλαμανάκη (φωτό - βίντεο)

Ήταν μια από τις πρωτοπόρους της ιστιοσανίδας στη Γαλλία. Η Lise Vidal πέθανε ξαφνικά από εγκεφαλική αιμορραγία. 

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Γαλλία, αφού  η Windsurfer Lise Vidal, πρωτοπόρος στην ιστιοσανίδα, πέθανε στις 2 Ιουλίου 2021 σε ηλικία 43 ετών από εγκεφαλική αιμορραγία, ανακοίνωσε η Γαλλική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (FFV) στο δελτίο τύπου της.

Ήταν μέλος της γαλλικής ιστιοπλοϊκής ομάδας από το 1999 έως το 2007, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, ανοίγοντας το δρόμο για τις μελλοντικές Ολυμπιακές επιτυχίες των Faustine Merret και Charline Picon.

Μάλιστα είχε γίνει δύο φορές πρωταθλήτρια στην Ευρώπη. Στο τέλος της καριέρας της, συνέχισε να λάμπει στο Slalom και  έγινε αντιπρόεδρος του World of Funboard το 2011. 

 

 

«Με μια άψογη επένδυση, υποστήριξε την εμφάνιση και ανάπτυξη των καλύτερων νέων Γάλλων ναυτικών και πιο συγκεκριμένα των κοριτσιών. Η Lise συμμετείχε επίσης πολύ με το FFVoile στην καταπολέμηση όλων των μορφών βίας στον αθλητισμό αναφέρει το parismatch.

 Η αθλήτρια από τη Μασσαλία, κατέλαβε επίσης την τρίτη θέση στα παγκόσμια πρωταθλήματα του Mistral OD - ένα είδος ιστιοσανίδας - το 1999.

 

 

Από τότε έγινε τεχνικός διευθυντής και προπονητής αθλητών που προορίζονταν για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 2024. 

«Μια ολόκληρη γενιά  έχει χάσει έναν από τους φύλακες αγγέλους της», τονίζει το FFV. Το πάθος της, το χαμόγελό της, η καλοσύνη της θα μας λείψουν, αλλά η κληρονομιά που 'αφησε  θα συνεχιστεί με τα πολλά ταλέντα που θα λάμψουν στα διεθνή νερά τα επόμενα χρόνια. 

 

 

Το post του Νίκου Κακλαμανάκη

 

 

Συνταραγμένος από την είδηση του θανάτου της ο δύο φορές Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας Νίκος Κακλαμανάκης εξέφρασε την λύπη του για τον θάνατό της μέσα από ένα ποστ στο Instagram. Συγκεκριμένα έγραψε: ''Είμαι τόσο στεναχωρημένος. Η Lisa Vidal ήταν ένας χαμογελαστός άνθρωπος. Έχω δει το χαμόγελό της τόσες φορές'' Αλλά και τα δάκρυά της. Πάντα όμως πάλευε μέχρι το τέλος. Είμαι ευγνόμων που δάμασα τις ίδιες θάλλασες μαζί σου''.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ