Greek summer 2021: Ο @marios_bentsos παρουσιάζει την παραλία Αλωνάκι στην Πρέβεζα - Οι Έλληνες φωτογράφοι προτείνουν

Τυρκουάζ νερά και πράσινο τοπίο!

Την παραλία Αλωνάκι στην Πρέβεζα παρουσιάζει μέσα από ένα απίθανο καλοκαιρινό κλικ στον λογαριασμό του στο Instagram @marios_bentsos, ο Μάριος Μπέντσος.

«Έχετε επισκεφτεί ποτέ τις πανέμορφες παραλίες της Ηπείρου; Εδώ η παραλία Αλωνάκι, 25 λεπτά μακριά από την πόλη της Πάργας» γράφει στγν ανάρτησή του ο Έλληνας φωτογράφος.

Η παραλία Αλωνάκι

Το Αλωνάκι βρίσκεται δίπλα από την «σκάλα του Οδυσσέα». Στην παραλία φτάνει κανείς κατηφορίζοντας ένα χωμάτινο μονοπάτι με σκόρπια σκαλάκια. Η θέα είναι όμορφη τα νερά είναι τουρκουάζ και τα βράχια κατάφυτα. Η θάλασσα είναι καθαρή από φύκια μέχρι ένα βολικό σημείο (γι’αυτούς που δεν είναι λάτρεις των συγκεκριμένων υδρόβιων φυτών) και ο βυθός έχει ψιλή ή χοντρή άμμο. Καντίνες και τα σχετικά δεν υπάρχουν.

Η παραλία χωρίζεται σε τμήματα από μικρά άσπρα βράχια που καταλήγουν στη θάλασσα. Το κύριο χαρακτηριστικό της παραλίας εκτός από το δάσος που την περιβάλλει είναι ο παρακείμενος βράχος που δεσπόζει, σύμφωνα με το travelparga.gr.

Αποτελεί προστατευόμενο μέρος όπου απαγορεύεται κάθε ανθρώπινη παρέμβαση, συμπεριλαμβανομένης της κατασκήνωσης. Χαρακτηρίζεται επίσης για την εξαιρετική καθαρότητα του νερού και για την πυκνότητα της βλάστησης, κυρίως δέντρα και θάμνοι.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ