Καλοκαίρι & Pilates: Η Μαρία Μαραγιάννη δείχνει 3 ασκήσεις για να διατηρήσουμε τη φόρμα μας χωρίς να στερηθούμε μικρές απολαύσεις (φώτο)

Καλοκαιρινή γυμναστική για να διατηρήσουμε τη φόρμα μας 

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα, ξεγνοιασιά! Η πιο όμορφη ίσως εποχή του χρόνου. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και συνεπαίρνει και τη διάθεση μας.

Όλα γίνονται πιο χαλαρά, πιο ευχάριστα, πιο ζεστά. Μέσα σε όλο αυτό λοιπόν, το καλοκαιρινό σκηνικό οι περισσότεροι στην προσπάθεια μας να αφήσουμε πίσω κάθε τι που μας θυμίζει τον χειμώνα παραμελούμε και τις επωφελείς για εμάς συνήθειες.

Η διατροφή μας για παράδειγμα περιλάμβάνει περισσότερη ζάχαρη, μέσα από τα παγωτά και τους χυμούς, τα βραδινά cocktails μας προσφέρουν έκτός από δροσιά και αρκετές θερμίδες.

Μέσα σε ολή αυτή λοιπόν, την ανεμελιά και με τη ζέστη να χτυπάει κόκκινο ασφαλώς η γυμναστική δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος καθώς όλες οι παραπάνω παρασπονδίες σιγά- σιγά αποτυπώνονται στη σιλουέτα μας και η απόδειξη φαίνεται στον καθρέφτη και τη ζυγαριά μας.

Και ασφαλώς όταν το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και έρχεται ο καιρός να φορέσουμε και πάλι τα χειμωνιάτικα ρούχα μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα λάθη μας.

Για να μην φτάσουμε, λοιπόν, σε αυτή τη δυσάρεστη διαπίστωση μπορούμε αφιερώνοντας ελάχιστο χρόνο σε καθημερινή βάση με τις ασκήσεις που μας προτείνει παρακάτω η Μαρία Μαραγιάννη, πιστοποιημένη pilates instructor, να διατηρήσουμε τη φόρμα μας χωρίς να στερηθούμε αυτές τις μικρές απολαύσεις χωρίς τύψεις.

 

Το PILATES είναι υψηλής δυναμικής άσκηση, ωστόσο προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ασκούμενου γιατί οι ασκήσεις διαχωρίζονται σε επίπεδα.

Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή βάρους.

Κατά την άσκηση, με απόλυτο έλεγχο και αυτοσυγκέντρωση, οι μύες συναρμογούν μεταξύ τους και έτσι το σώμα γυμνάζεται συμμετρικά.

Δεν υπερβαίνει το φυσιολογικό εύρος των αρθρώσεων και ‘ετσι οι αρθρώσεις δεν καταπονούνται.

Σέβεται το σώμα και το μεταμορφώνει με μαγικό τρόπο.

Υπάρχει απόλυτος συντονισμός σώματος και πνεύματος. Επιτυγχάνεται ενδυνάμωση των μυών ειδικά του κορμού, προσφέρει ευλυγισία, αύξηση κινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης, βελτίωση της στάσης του σώματος  και σωστή ρύθμιση της αναπνοής.

Η βαθιά εισπνοή, μια από τις 8 αρχές της μεθόδου, χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα, βοηθάει στην υγεία του νευρικού συστήματος και αποσπά το μυαλό από τις άσχημες σκέψεις.

Με τις παρακάτω 3 ασκήσεις, οι οποίες μπορούν να εκτελεστούν ακόμη και σε εξωτερικό χώρο, θα διαπιστώσετε ότι το σώμα σας μεταμορφώνεται με τρόπο μαγικό.

1.SHOULDER BRIDGE

Είμαστε σε ύπτια κατάκλιση. Τα χέρια μας δίπλα στα ισχία. Τα πόδια μας ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης .Γλιστράμε τις ωμοπλάτες προς τα κάτω και πίσω. Βυθίζουμε τον ομφαλό μας προς τη σπονδυλική στήλη ώστε να ενεργοποιήσουμε τον εγκάρσιο κοιλιακό, κάνουμε προετοιμασία με βαθιά εισπνοή και ανεβαίνουμε σαν ένα κομμάτι FLAT BACK εκπνέοντας. Ενεργοποιούμε καλά τους οπίσθιους μηριαίους, καμπτήρες του ισχίου, κοιλιακούς και εκτίνοντες του κορμού. Κρατάμε την λεκάνη ψηλά και στηριζόμαστε στις μύτες των ποδιών. Παίρνουμε βαθιά εισπνοή, πατάμε στα πέλματα χωρίς να πέσει η λεκάνη, και με την εκπνοή ανεβαίνουμε πάλι στις μύτες των ποδιών. Επαναλαμβάνουμε 12 φορές.

2.PLANK

Είμαστε σε τετραποδική στήριξη. Γλιστράμε τις ωμοπλάτες  κάτω και πίσω. Φέρνουμε την λεκάνη προς το έδαφος ούτως ώστε να είναι στην ίδια ευθεία με τον κορμό. Σφίγγουμε τους γλουτούς, βυθίζουμε τον ομφαλό μας προς την σπονδυλική στήλη. Παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή ανεβαίνουμε σε σανίδα. Η στήριξη μπορεί να γίνει και στους αγκώνες. Προσοχή δεν πρέπει να αφήσουμε την λεκάνη να πέσει προς τα κάτω. Την κρατάμε σε ουδέτερη θέση. Μπορούμε να ανεβάσουμε εναλλάξ τα πόδια μέχρι την ευθεία του ισχίου. Στόχος μας η ενδυνάμωση των κοιλιακών, της ωμοπλάτης  και των εκτεινόντων του ισχίου καθώς και η σταθεροποίηση του κορμού.

3.CAT STRETCH

Είμαστε σε τετραποδική θέση. Τα γόνατά μας στην ίδια ευθεία με τα ισχία. Ο καρπός, αγκώνας και ώμος στην ίδια ευθεία. Παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή φέρνουμε την λεκάνη σε οπίσθια κλίση, αποτυπώνουμε την σπονδυλική στήλη και φέρνουμε το κεφάλι να κοιτάξει προς την ουρίτσα. Ξαναπαίρνουμε εισπνοή και με την εκπνοή φέρνουμε την λεκάνη σε πρόσθια κλίση την πλάτη σε έκταση και το κεφάλι κοιτάζει απέναντι. Οι μύες που ενεργοποιούνται είναι οι κοιλιακοί και οι ραγχιαίοι. Στόχος μας είναι η αύξηση κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης και η διάταση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ