Mads Mikkelsen: O ώριμος Δανός γόης της oσκαρικής ταινίας "Άσπρο πάτο" μας συνεπήρε - Ο πρώην χορευτής με το sensual πρόσωπο & την "τακτοποιημένη" οικογενειακή ζωή (φώτο-βίντεο)

Ερμηνεία να "την πιεις στο ποτήρι"

Με την πολυβραβευμένη ταινία του Βίντερμπεργκ, «Άσπρο Πάτο», ξεκίνησε εχθές η κινηματογραφική εβδομάδα.

Η διαδικτυακή - λόγω πανδημίας - τελετή της 33ης Απονομής των Βραβείων Όσκαρ, ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Τόμας Βίντερμπεργκ και τη νέα του ταινία «Ασπρο Πάτο» ενώ μετά η ταινία απέσπασε το όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

 Ο Τόμας Βίντερμπεργκ στη διάρκεια της τριαντάχρονης καριέρας του έχει περιγράψει διεισδυτικά και γλαφυρά την σκανδιναβική πραγματικότητα, με πολλά είδη ταινιών, που ξεκινούν από την κωμωδία και φτάνουν μέχρι τις ταινίες εποχής.

 

 

Η ταινία "Άσπρο Πάτο", (αρχικός τίτλος Druk, αγγλικός τίτλος "Another Round"), μιλά για την κρίση μέσης ηλικίας, για το αλκοόλ, για την ανδρική φιλία, τη συντροφική προδοσία, τη ζωή.

 

 

Καλογυρισμένη και ενδιαφέρουσα ταινία με τον πρωταγωνιστή Μαντς Μίκελσεν . να πίνει, να πίνει, να πίνει, αλλά και να δίνει μια ερμηνεία "να την πιεις στο ποτήρι".

 

 

 O Mads Mikkelsen, μετά την αξέχαστη ερμηνεία στην ταινία το "Κυνήγι"  , μας δίνει άλλη μια  ερμηνεία καριέρας:  παίζει τον Martin, έναν καθηγητή γυμνασίου που γενικώς δεν περνάει καλά.

 

 

 

 

Οικογενειακή ζωή κολλημένη, επαγγελματική ζωή σε ρουτίνα, προσωπική ζωή στο πουθενά.

 

 

Στη διάρκεια δείπνου για τα 40ά γενέθλια ενός φίλου και συναδέλφου, ο Martin ξεσπά έχοντας πιει κι ένα κρασάκι παραπάνω.

 

 

"Εγώ θέλω αλκοόλ στο αίμα μου καθημερινά για να έχω πιο πολύ αυτοπεποίθηση", λέει σε κάποιο σημείο της ταινίας ο Martin.

 

 

Πάνω στην κουβέντα που ξεκινά με αφορμή το ξέσπασμα του Martin, η παρέα των 4 ανδρών καταλήγει να συζητά τις θεωρίες του Νορβηγού ψυχιάτρου και συγγραφέα Finn Skårderud, σύμφωνα με τις οποίες κάθε μέλος μιας κοινωνικής ομάδας λειτουργεί πιο χαλαρά και πιο αποτελεσματικά στην καθημερινότητα αν διατηρεί μονίμως ένα συγκεκριμένο επίπεδο αλκοόλ στο αίμα.

 

 

H παρέα των τεσσάρων φίλων, πρωταγωνιστών στην ταινία - όλοι καθηγητές γυμνασίου - εξερευνά τη θεωρία που λέει ότι γεννιόμαστε με ελαφρώς ελλιπή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα μας και ότι η μέθη σε καθημερινή βάση -σε συνετά επίπεδα τουλάχιστον- θα άνοιγε το μυαλό μας, θα μείωνε τα προβλήματά μας και θα αύξανε τη δημιουργικότητά μας

 

 

Για το πείραμα διατηρούνται μια ελαφρά κατάσταση μέθης καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

 

 

Ποιος είναι ο Μίκελσεν

Ο Μας Μίκελσεν (, (22 Νοεμβρίου 1965) είναι ένας από τους καλύτερους  Δανούς  ηθοποιούς.

 

 

Αρχικά ήταν γυμναστής και χορευτής, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός το 1996.

 

 

Στη Δανία έγινε γνωστός ως "Tonny", ο αντιπρόσωπος ναρκωτικών στις πρώτες δύο ταινίες της τριλογίας των κινηματογραφικών ταινιών Pusher και ως "Allan Fischer", από τον ρόλο του ως αδίστακτου αλλά ευαίσθητου αστυνομικού, στην τηλεοπτική σειρά Rejseholdet του Peter Thorsboe. Έχει συμμετάσχει σε ταινίες τόσο στη Δανία, όσο και στο Χόλυγουντ.

 

 

Ο Mikkelsen έγινε ευρύτερα γνωστός για το ρόλο του ως "Tristan" στην παραγωγή του Jerry Bruckheimer "King Arthur" (2004), αλλά πέτυχε παγκόσμια αναγνώριση υποδυόμενος τον "Le Chiffre" στην εικοστή πρώτη ταινία James Bond Casino Royale (2006).

 

 

Το 2012 κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών για το ρόλο του στην ταινία "Το κυνήγι", την οποία υπογράφει ο Βίντερμπεργκ που σκηνοθετεί το "Άσπρο Πάτο".

 

 

 

 

 Την ίδια χρονιά, ψηφίστηκε Πρόσωπο της Χρονιάς της Δανικής Αμερικανικής Εταιρείας.

 

 

Στην τηλεοπτική σειρά "Hannibal" (2013-15) πρωταγωνίστησε ως Dr. Hannibal Lecter.

 

 

Το 2016, ο Mikkelsen υποδύθηκε τον "Kaecilius" στην ταινία της Marvel "Doctor Strange" και τον "Galen Erso", στο "Rogue One: A Star Wars Story" της Lucasfilm.

 

 

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο θα τιμήσει τον ηθοποιό με την «Τιμητική Καρδιά του Σαράγεβο», ένα από τα σημαντικότερα βραβεία συνεισφοράς στην κινηματογραφική τέχνη.[

 

 

Είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Hanne Jacobsen και πατέρας δύο παιδιών

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ