Ο Άκης Πετρετζίκης έχει το τέλειο σνακ για τις ζεστές μέρες: Μπάρες frozen yogurt(βίντεο)

Λαχταριστές και δροσιστικές. 

Συστατικά

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 10%

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. cranberries, αποξηραμένα
  • 100 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, με την κρέμα γάλακτος, την άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού με ένα σύρμα χειρός.

  • Καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα μιας φόρμας 10x28 εκ. με μεμβράνη.
  • Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα του γιαουρτιού και το στρώνουμε με μία σπάτουλα.
  • Διακοσμούμε από πάνω με λίγα ψιλοκομμένα αποξηραμένα cranberries, λίγους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
  • Μόλις παγώσει ξεφορμάρουμε από τη φόρμα και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ