Οι πρίγκιπες της Βρετανίας και τα εκατομμύρια τους: Πώς βγάζουν λεφτά ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ & ποια είναι η περιουσία του Ουίλιαμ;

Σίγουρα δεν είναι από τα άτομα που πρέπει να ανησυχούν για την οικονομική τους ασφάλεια

Ο πρίγκιπας Χάρι και ο αδερφός του πρίγκιπας Ουίλιαμ σίγουρα δεν είναι από τα άτομα που πρέπει να ανησυχούν για την οικονομική τους ασφάλεια. Πώς όμως βγάζουν τα λεφτά τους τα βλαστάρια της πριγκίπισσας Νταϊάνα;

Ο μικρός της γιος στη συνέντευξη που είχε δώσει μαζί με την Μέγκαν Μαρκλ στην όπρα είχε πει ότι η οικογένεια τον «απέκλεισε» οικονομικά όταν εκείνος και η σύζυγός του απαρνήθηκαν τα βασιλικά τους καθήκοντα και μετακόμισαν στην Καλιφόρνια.

Ωστόσο τώρα, αξιωματούχοι που εργάζονται για τον Πρίγκιπα Κάρολο ανέφεραν σχετικά με τις οικονομικές διευθετήσεις σχετικά με την αποχώρηση τους από τη βασιλική ζωή, λέγοντας ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας τους υποστήριξε με ένα «σημαντικό ποσό», όπως αναφέρει και το townandcountrymag.com.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ανακοίνωσαν τον Ιανουάριο του 2020 ότι ήθελαν να σταματήσουν να εργάζονται ως μέλη της βασιλικής οικογένειας και πως επιθυμούν να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ζευγαριού με την Oprah Winfrey τον Μάρτιο, ο Χάρι είπε «η οικογένειά μου κυριολεκτικά με έκοψε οικονομικά» στο «πρώτο τρίμηνο του 2020».

Ωστόσο, οι λογαριασμοί του Πρίγκιπα Τσαρλς υποδηλώνουν ότι δαπανήθηκαν περίπου 4,5 εκατομμύρια λίρες για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων τόσο του ζευγαριού όσο και του Δούκα και της Δούκισσας του Κέμπριτζ κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2020-21, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020, αναφέρει από πελυράς του το BBC.

Είναι όμως πλούσιοι η Μέγκαν και ο Χάρι;

Το βρετανικό μέσο αναφέρει επίσης ότι τόσο ο Δούκας όσο και η Δούκισσα «έχουν σημαντικό προσωπικό πλούτο». Άλλωστε ο Χάρι, όπως και ο αδερφός του Ουίλιαμ έλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας των 13 εκατομμυρίων λιρών που άφησε η μητέρα τους πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο πρίγκιπας Χάρι πιστεύεται επίσης ότι είχε κάποια εκατομμύρια λίρες από τη γιαγιά του, την βασιλομήτωρ (μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ), σύμφωνα με τον βασιλικό ανταποκριτή του BBC Νικ Ουίτσελ.

Την ίδια ώρα η Μέγκαν Μαρκλ όσο ήταν ακόμα ηθοποιός κέρδιζε 50.000 $ (38.300 £) ανά επεισόδιο για το νομικό δράμα Suits. Έκανε επίσης ένα blog και σχεδίασε τη δική της σειρά ρούχων για μια καναδική εταιρεία.

 

 

 

Το ζευγάρι δεν πληρώθηκε για τη συνέντευξη με την Oprah, αλλά από τότε που μετακόμισε στις ΗΠΑ έχουν κάνει συμφωνίες με το Netflix και το Spotify καιν εικάζεται ότι οι συγκεκριμένες συμφωνίες αξίζουν εκατομμύρια. Παράλληλα έχουν δημιουργήσει έναν οργανισμό που ονομάζεται Archewell.

όταν μετακόμισαν στις ΗΠΑ ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Tyler Perry πρόσφερε στο ζευγάρι ένα σπίτι για διαμονή και ασφάλεια κατά τους πρώτους μήνες του lockdown, όπως αποκάλυψε το ζευγάρι. Ερωτηθείς από την Oprah πώς το ζευγάρι θα ανταποκριθεί στις κατηγορίες ότι «αρπάζει χρήματα» ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι οι συμφωνίες με το Netflix και το Spotify "δεν ήταν ποτέ μέρος του σχεδίου", αλλά ήταν απαραίτητες.

«Από την άποψή μου, το μόνο που χρειαζόμουν ήταν αρκετά χρήματα για να μπορέσω να πληρώσω για ασφάλεια, για να κρατήσω την οικογένειά μου ασφαλή» είπε.

Να σημειωθεί ότι πριν αποφασίσουν να «γυρίσουν την πλάτη» στην βασιλική οικογένεια το 95% του εισοδήματος του ζευγαριού προερχόταν από το εισόδημα του πρίγκιπα Καρόλου από το Δουκάτο της Κορνουάλης.

Τα χρήματα από το Δουκάτο - συνολικά πάνω από 5 εκατομμύρια λίρες το 2018-19 - κάλυπταν τα δημόσια καθήκοντα του Πρίγκιπα Χάρι και ττης Μέγκαν, καθώς και του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, και ορισμένα από τα ιδιωτικά τους έξοδα.

Η περιουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Η περιουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό ΟΚ, εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 30 εκατομμύρια λίρες. Πιστεύεται ότι κληρονόμησε πάνω από 20 εκατομμύρια λίρες από την αείμνηστη μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα, την οποία έλαβε σε ηλικία 30 ετών και 7 εκατομμύρια λίρες από τη μητέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ και προγιαγιά του, η οποία πέθανε το 2002.

 
Η βασιλική οικογένεια λαμβάνει κάθε χρόνο χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για τα επίσημα καθήκοντα της. Υπάρχει επίσης το δουκάτο της Κορνουάλης, το οποίο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα κληρονομήσει αυτόματα όταν ο πατέρα του στεφθεί μονάρχης. Το δουκάτο κατέχει περίπου 134.000 στρέμματα γης σε περισσότερες από 23 κομητείες. Καλύπτει τα επίσημα έξοδα της οικογένειας -μεταξύ αυτών και της οικογένειας του Ουίλιαμ- και χρηματοδοτεί τις δημόσιες, φιλανθρωπικές και προσωπικές δραστηριότητες του ιδίου και του Καρόλου.

 
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα κληρονομήσει χρήματα από τη γιαγιά του, Ελισάβετ τον πατέρα του και μια σειρά από ακίνητα που ανήκουν στην οικογένειά του. Όταν ανέβει στο θρόνο ο Δούκας του Κέιμπριτζ θα κληρονομήσει επίσης την περιουσία του μονάρχη, τη βασιλική συλλογή έργων τέχνης και έναν μισθό από τη βρετανική κυβέρνηση που εκτιμάται σε περίπου 10 εκατομμύρια λίρες.

 
Η Κέιτ Μίντλετον όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στο Αβαείο του Ουέστμινστερ είχε ήδη μια περιουσία που άγγιζε τα 10 εκατ. ευρώ.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ