#Greek summer 2021: Η @emily_fily παρουσιάζει την «πριγκίπισσα του Ιονίου», την Πάργα - Οι Έλληνες φωτογράφοι προτείνουν

Είναι γοητευτική, μοναδική, μυστηριώδης...

Ένα ακόμα πανέμορφο καλοκαιρινό κλικ με τους Έλληνες φωτογράφους να παρουσιάζουν τα πανέμορφα μέρη της χώρας μας.

Στο λογαριασμό @emily_fily στο Instagram δημοσιεύτηκε μια απίθανη εικόνα από την Πάργα ενώ η φωτογράφος λέει στην ανάρτησή της «The heart will always be summer...».

Η Πάργα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας της άλλοτε επαρχίας Μαργαριτίου. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά επί του γήλοφου Πεζόβολος σε υψόμετρο 139 μ. και έως τα παράλια του Ιόνιου Πελάγους.

Έχει πληθυσμό 2.415 κατοίκους. Αποτελεί ιστορική έδρα του δήμου Πάργας ενώ η δημοτική ενότητα Πάργας έχει πληθυσμό 3.904 κατοίκους (Απογραφή 2011). Έδρα του δήμου είναι το Καναλλάκι, αλλά η Πάργα αποτελεί οικονομικό, εμπορικό και τουριστικό κέντρο της περιοχής.

Στην δημοτική κοινότητα ανήκουν οι τοπικές κοινότητες Αγιάς, Ανθούσας, Λιβαδαρίου. Δεν την αποκαλούν τυχαία άλλωστε, «Πριγκίπισσα του Ιονίου», γιατί είναι γοητευτική, μοναδική, μυστηριώδης, με μακραίωνη ιστορία και ποικίλες φυσικές ομορφιές.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ