Σπύρος Σούλης: Σκούρα χρώματα στον τοίχο; Χρησιμοποιήστε τα σωστά - Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει

Μην φοβάστε τα σκούρα χρώματα στους τοίχους, ακόμα και το μαύρο... 

Αν παρακολουθείτε τις τάσεις στο χώρο της διακόσμησης, ίσως ήδη γνωρίζετε πως οι τοίχοι με σκούρα χρώματα είναι της μόδας. Κουζίνες, τραπεζαρίες και καθιστικά είναι βαμμένα σε σκούρες αποχρώσεις του γκρι, μπλε ή ακόμα και του μαύρου.

Τα σκούρα χρώματα είναι τολμηρά, δίνουν ιδιαίτερα δραματικό τόνο στον χώρο σας και σίγουρα το αποτέλεσμα μπορεί να σας ανταμείψει. Έχουν όμως και μια «σκοτεινή» πλευρά: οι σκούρες αποχρώσεις, αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μικρός και μουντός. Επίσης ζεσταίνονται εύκολα όταν πέφτει πάνω τους ο ήλιος, κάτι που κάνει το χρώμα τους να εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου.

Τέλος, οποιαδήποτε ατέλεια είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτη και είναι δυσκολότερο να τους βάψετε σε ανοιχτό χρώμα αν αλλάξετε γνώμη.

Φυσικά, τα θετικά είναι πολλά και τα αρνητικά δεν πρέπει να σας αποτρέψουν, γιατί υπάρχουν πάντα τρόποι για να αποφύγετε τα παραπάνω προβλήματα!

Το μέγεθος δεν έχει σημασία Μην αφήσετε το μέγεθος του δωματίου σας να σας σταματήσει απ’ το να χρησιμοποιήσετε σκούρα χρώματα. Τα χρώματα αυτά «θολώνουν» τις ακμές των τοίχων και δημιουργούν την οφθαλμαπάτη πως το δωμάτιο «δεν τελειώνει» και πως «απλώνεται». Χρησιμοποιήστε τα σε συνδυασμό με ανοιχτά έπιπλα και λινά για να φέρετε την ισορροπία στον χώρο.

Μην αφήσετε το μέγεθος του δωματίου σας να σας σταματήσει απ’ το να χρησιμοποιήσετε σκούρα χρώματα.

Προσθέστε «πινελιές» για να δώσετε διαστάσεις Τα φωτεινά χρώματα σε ένα σκούρο περιβάλλον συχνά ξεγελάνε το μάτι και κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Είτε πρόκειται για μια χρωματιστή καρέκλα, είστε για ένα μαξιλάρι, προσθέστε μερικές φωτεινότερες πινελιές. Αυτό θα κλέψει την προσοχή και θα κάνει τους τοίχους να είναι λιγότερο ορατοί και να λειτουργούν ως σκηνικό που αγκαλιάζει τα φωτεινά χρώματα.

Προσθέστε μερικές φωτεινότερες πινελιές.

Χαμηλό ταβάνι; Μην ξεχνάτε το σοβατεπί Όταν χρησιμοποιείτε σκούρα χρώματα και το ταβάνι σας είναι χαμηλό, μην ξεχάσετε να βάψετε και το σοβατεπί το ίδιο χρώμα με τους τοίχους. Ουσιαστικά, αυτό που κάνετε είναι να το «κρύψετε» και να δώσετε την αίσθηση πως ο τοίχος είναι ψηλότερος. Αν θέλετε να δώσετε και βάθος, βάλτε έναν καθρέπτη απέναντι από τον τοίχο!

Μην ξεχάσετε να βάψετε και το σοβατεπί το ίδιο χρώμα με τους τοίχους αναφέρει το spirossoulis.

Ξεκινήστε με μικρούς χώρους Βρείτε μια σχετικά σκούρα απόχρωση που μπορεί παράλληλα να λειτουργήσει και ως ουδέτερη, ανάλογα με τον φωτισμό. Αν σας αρέσουν τα σκούρα χρώματα, ξεκινήστε βάφοντας ένα μικρό δωμάτιο το οποίο θα λειτουργήσει ως «κόσμημα» του σπιτιού σας!

Ξεκινήστε βάφοντας ένα μικρό δωμάτιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ