«Χαλάς την εικόνα» είπαν σε μαθήτρια με σύνδρομο Down και την απέκλεισαν από την ομαδική φωτογραφία των μαζορετών (φωτό & βίντεο)

Έμαθε όλα τα χορευτικά, πήγαινε στις προπονήσεις και υποστήριζε την ομάδα της...

Ένα σχολείο στην Γιούτα των ΗΠΑ κλήθηκε να ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια μιας μαθήτριας με σύνδρομο Down που αποκλείστηκε από την ομαδική φωτογραφία των μαζορετών.

Ο λόγος για την 14χρονη Morgyn Arnold που ενώ στην μια φωτογραφία που τραβήχτηκε βρισκόταν στην πρώτη σειρά, καθισμένη μπροστά από τις υπόλοιπες κοπέλες της ομάδας, στην δεύτερη - η οποία ήταν και αυτή που τελικά μπήκε στην σχολική επετηρίδα - απουσίαζε.

Το κορίτσι, σύμφωνα με το eu.usatoday.com είχε αναλάβει μέσα στη χρονιά χρέη manager στην ομάδα των μαζορετών του σχολείου της. Έμαθε όλα τα χορευτικά, πήγαινε στις προπονήσεις και τους υποστήριζε σε όλους τους τους αγώνες.

Η αδερφή της 14χρονης σε ανάρτησή της στο Facebook είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρεί ότι η Morgyn δεν έχει συμπεριληφθεί σε κάποια από τις σχολικές λίστες με την ίδια να προσθέτει ότι η 14χρονη «στεναχωρήθηκε πολύ» που τελικά «έμεινε εκτός».

«Λυπούμαστε βαθύτατα με το λάθος που έγινε. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε τι συνέβη και γιατί. Έχουμε ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια και όσους επηρέασε το λάθος και θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ» δήλωσε από πλευράς του εκπρόσωπος του σχολείου.

Όταν η Arlond επέτρεψε στο σπίτι μετά την τελευταία μέρα του σχολείου και ήταν στεναχωρημένη που δεν ήταν στην ομαδική φωτογραφία η αδερφή της Poll είχε κάνει επίσης μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία έγραψε ότι:

«Ελπίζω να μην βιώσει κανείς την απογοήτευση που έρχεται όταν ένας άνθρωπος επιστρέφει σπίτι του καταρακκωμένος που δεν ήταν στην φωτογραφία της ομάδας του. Ελπίζω κανείς να μην χρειαστεί να εξηγήσει γιατί κάποιος αποφάσισε σκόπιμα να τον αποκλείσει».

Πάντως η 25χρονη αδερφή του κοριτσιού πρόσθεσε ότι δεν φταίνε οι υπόλοιπες κοπέλες της ομάδας, ενώ κάλεσε τους χρήστες των social media να μην κάνουν μπούλινγκ.

«Γίνε το άτομο που υπερασπίζεται το σωστό και κάνει τη διαφορά. Διδάξτε στους γύρω σας, τα παιδιά και τους ενήλικες. Κοιτάξετε γύρω και δείτε τις Morgyn να παραμερίζονται. Είμαστε καλύτεροι από αυτό» πρόσθεσε στο ποστ της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ