Roy Halston: Ο αυτοκαταστροφικός σχεδιαστής λάτρεψε την Lisa Minnelli & τον Λατίνο εραστή του - Τα ονειρικά ρούχα του στη ντουλάπα σας μέσω Netflix (φώτο)

Ο μύθος "Halston" - Η αρχή, ο θρίαμβος, η πτώση , οι Halstonettes οι μούσες, οι εραστές 

Ο Roy Halston, ή απλά Halston όπως ήταν παγκοσμίως γνωστός   , ήταν Αμερικάνος σχεδιαστής μόδας που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’70  και οι δημιουργίες του έγιναν συνώνυμο της κομψότητας και της φινέτσας.

Credits: Halston.com

Credits: Halston.com

Χάρη στη σειρά του  Netflix "Halston", που ακολουθεί την ταραχώδη  ζωή και καριέρα του διάσημου σχεδιαστή μόδας, εκατομμύρια άνθρωποι θα γνωρίσουν εκ νέου και θα έρθουν σε επαφή  με την εμβληματική φίρμα.

Credits: Halston.com

Και αυτό όχι μόνο μέσω του δράματος με παραγωγό   τον Ryan Murphy, αλλά και  μέσω μια συλλογής υπέροχων ρούχων.

Credits: Halston.com

Credits: Halston.com

Credits: Halston.com

Δέκα ονειρικά κομάτια που η αμερικανική φίρμα  μόδας κυκλοφόρησε μόλις σε συνεργασία με το Netflix.

 Credits: Halston

Η συλλογή βραδινών ενδυμάτων είναι εμπνευσμένη από τα κοστούμια υψηλής ραπτικής που παρουσιάζονται στην σειρά  , στα οποία συμπεριλαμβάνεται ένα εκπληκτικό tie-dye καφτάνι που εμφανίζεται στο πρώτο επεισόδιο.

 

 

 

Κάθε φόρεμα είναι ένα αρχειακό κομμάτι το οποίο φόρεσαν διασημότητες  όπως η Liza Minnelli και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία τώρα, αναφέρει το Variety.

Credits: Halston.com

Credits: Halston.com

Από τα πανέμορφα πλισέ καφτάνια έως τα ονειρικά φορέματα, με λεπτή εφαρμογή, επιλέξαμε τα αγαπημένα μας κομμάτια για εσάς, για να ξεχωρίσετε στην επόμενη βραδινή σας εμφάνιση.

Credits: Halston.com

Το υπέροχο  σιφόν καφτάνι με την υπογραφή του σχεδιαστή εμφανίζεται στο πρώτο επεισόδιο. όταν ο Halston που υποδύεται ο Ewan McGregor τυλίγει αβίαστα το μπλε ύφασμα γύρω από το σώμα της σχεδιαστής της Tiffany, Elsa Peretti, για να δημιουργήσει μια εκπληκτική σιλουέτα - με τον τρόπο που μόνο ένας πραγματικός οραματιστής μπορεί.

 

Ποιος ήταν ο Roy Halston - O αντισυμβατικός επαναστάτης της μόδας

Ο Roy Halston Frowick, γνωστός σε όλο τον κόσμο ως απλά Halston, ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς Αμερικανούς σχεδιαστές του 20ού αιώνα.

Είναι αυτός που έφερε την αμερικάνικη μόδα  στο προσκήνιο και καθόρισε το στιλ της δεκαετίας του '70 με τα κομψά αλλά σέξι φορέματά του που έγιναν θρυλικά στην εποχή της ντίσκο.

O διάσημος σχεδιαστής βρίσκεται πίσω από εμφανίσεις που  έμειναν στην ιστορία , με το όνομα «Halstonettes».

 

 

 

 

Έτσι ονομάστηκαν τα μοντέλα που έντυνε από την κορυφή μέχρι τα νύχια με τα ρούχα και τα αξεσουάρ του, αλλά και οι διάσημες κυρίες που ήταν φανατικές του στυλ "Halston".

 

 

Η συμμετοχή του στο πάρτι ενέπνευσε μερικά από τα πιο δημοφιλή σχέδια του, όπως το φόρεμα halter, το οποίο έγινε δημοφιλές για πολλές γυναίκες εκείνης της εποχής, συμπεριλαμβανομένων πολλών διάσημων κυριών που ήταν και φίλες του σχεδιαστή, όπως η Bianca Jagger, η Marlene Dietrich, η Lauren Bacall και πολλές ακόμη..

 

 

 

 

Στην ακμή του, ο Χάλστον περιέγραψε τη σχεδιαστική του προσέγγιση ως «καταγραφή  της διάθεσης του τι συμβαίνει» και με μια σεμνή  περιγραφή της επιτυχίας του λέει ότι «ένας σχεδιαστής είναι τόσο καλός όσο οι άνθρωποι που ντύνει»

 

 

Συνοψίζοντας την καριέρα του ένα χρόνο πριν το θάνατό του το 1990, ο Halston είπε ότι το έργο του ήταν «ένα πείραμα» που ήταν «επαναστατικό στην εποχή του»

 

 

«Έκανα την αλλαγή από πολύ δομημένα ρούχα σε μια πιο απλή εμφάνιση, και οι μοντέρνες γυναίκες το λάτρεψαν», είπε στο WWD.

"Είτε ήταν κασμίρι, ζέρσεϋ ή σιφόν, είχε συνολική εμφάνιση. Τα ρούχα πρέπει να είναι πρακτικά, λαμπερά, λειτουργικά και να έχουν διάρκεια στο χρόνο.

 

 

Αλλά τα δικά μου δεν ήταν πάντα απλά. Μερικές από τις πιο απλές εμφανίσεις ήταν στην πραγματικότητα οι πιο περίπλοκες. "

Πάνω από τρεις δεκαετίες μετά το θάνατό του, ο Χάλστον συνεχίζει να συναρπάζει τόσο τη μόδα όσο και τον κόσμο.

Netflix

Το τελευταίο ανανεωμένο ενδιαφέρον για τη ζωή και την καριέρα του έρχεται χάρη στην σειρά του Netflix ,  από τον Ryan Murphy "Halston", στην οποία ο Ewan McGregor παίζει τον σχεδιαστή.

Η εκπομπή προσφέρει μια δραματική εκδοχή για το πώς η καριέρα του Χάλστον ανέβηκε στα ύψη στη δεκαετία του '70 και του '80 και πώς έπεσε από την υπερβολική του διάθεση για πάρτι, γεγονός που οδήγησε τελικά στην απολύση του από τη δική του εταιρεία μόδας στα μέσα της δεκαετίας του '80.

 

 

Ο Halston γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1932, στο Des Moines της Αϊόβα και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο.

 

 

Πριν ασχοληθεί με το σχέδιο μόδας, ξεκίνησε την καριέρα του ως επιτυχημένος σχεδιαστής καπέλων, ανοίγοντας το δικό του σαλόνι στο Ambassador Hotel στο Σικάγο το 1953.

Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη πέντε χρόνια αργότερα, όπου εργάστηκε ως σχεδιαστής καπέλων  για ένα χρόνο για τη Lilly Daché προτού πάει στο πασίγνωστο σαλόνι του Bergdorf Goodman.

 

 

Στο πολυκατάστημα, ο Χάλστον εξελίχθηκε σε πολύ δημοφιλή σχεδιαστή  με μια σειρά διάσημων πελατισσών  που περιελάμβανε τις Kim Novak, Gloria Swanson και Fran Allison.

 

 

Η καριέρα του εκτινάχθηκε το 1961 όταν σχεδίασε κατά παραγγελία το καπέλο που φορούσε η Πρώτη Κυρία Τζάκι Κένεντι στα προεδρικά εγκαίνια του συζύγου της.

 

 

 

 

Καθώς η πελατεία του αυξήθηκε, ο Halston επεκτάθηκε στα ρούχα.

 

 

Το 1966, άρχισε να σχεδιάζει συλλογές υψηλής ραπτικής και  ready to wear ρούχα  για τη δική του επιχείρηση του Halston Ltd.

Οι συλλογές περιελάμβαναν αξεσουάρ όπως καπέλα, κασκόλ, παπούτσια και κοσμήματα, καθώς και γούνες και δερμάτινα ενδύματα.

 

 

Ο Halston έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη του rtw συλλογή στο Bergdorf Goodman με μια επίδειξη μόδας  που παρουσίασε τις δεξιότητές του στο σχεδιασμό καπέλων στην καλύτερη εκδοχή τους.

Κάτι που έγινε  μια πολλά υποσχόμενη αρχή για τα μετέπειτα περιζήτητα ρούχα του.

 

 

Στην κριτική του WWD για την πρώτη παρουσίαση της συλλογής του  ο Χάλστον χαρακτηρίστηκε ως «μεγάλος σχεδιαστής καπέλων που δεν είναι ακόμα σπουδαίος σχεδιαστής γυναικείων ρούχων, έχει ωστόσο ένα λαμπρό μέλλον και δυνατότητες να εξελιχθεί στον κόσμο της μόδας»,

 

 

Το 1970, ίδρυσε την Halston International με την Henry Pollack Inc. για να προσφέρει πλεκτά και αξεσουάρ σε πιο προσιτή τιμή.

 

 

Δύο χρόνια αργότερα, άνοιξε τη Halston Originals, μια ολοκληρωμένη επιχείρηση rtw και τη Halston III, μια συλλογή βραδινών ενδυμάτων.

 

 

Την ίδια χρονιά, άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ, στη λεωφόρο Madison. Άνοιξε μία δεύτερη στο Σικάγο το 1976.

Το 1973, ο Halston πούλησε την επιχείρησή του στη Norton Simon Inc. με εκτιμώμενη τιμή μεταξύ 11 εκατομμυρίων και 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

 

Παρέμεινε ως στέλεχος και η εταιρεία μετονομάστηκε σε Halston Enterprises.

 

 

Ήταν επίσης ένας από τους πρώτους σχεδιαστές που δημιούργησε μια σειρά unisex, αναπτύσσοντας συλλογές με αντικείμενα όπως γούνινο παλτό, πουλόβερ argyle και δερμάτινα μπουφάν.

Το 1975, σχεδίασε μια ξεχωριστή συλλογή ανδρικών ενδυμάτων.

Ο Χάλστον το 1973 συμμετείχε στη διάσημη επίδειξη μόδας που διοργάνωσε το  WWD με τίτλο «Μάχη των Βερσαλλιών» , όπου ένωσε τις δυνάμεις του  με τους συναδέλφους Αμερικανούς σχεδιαστές Μπιλ Μπλας, Όσκαρ ντε λα Ρέντα, Anne Klein  και Στίβεν Μπάροους για να παρουσιάσουν μαζί τα σχέδια τους εναντίον πέντε Γάλλων σχεδιαστών - των Yves Saint Laurent, Hubert de Ο Givenchy,  Pierre Cardin,  Emanuel Ungaro και  Marc Bohan - σε μια επίδειξη μόδας που αποσκοπούσε στη συγκέντρωση κεφαλαίων για την αποκατάσταση του παλατιού στις Βερσαλλίες.

 

 

Ο Halston παρουσίασε τα sportswear σχέδια του,σε αρκετούς από τους διάσημους φίλους του, συμπεριλαμβανομένων των Πατ Κλίβελαντ, Μπέβερλι Τζόνσον και Άλβα Τσιν.

Στο πρωτοσέλιδο της η WWD γράφει γι' αυτή την "αναμέτρηση" Γάλλων και Αμερικάνων σχεδιαστών: "Οι Αμερικάνοι ήρθαν, έραψαν, νίκησαν".

 

 

Η επίδειξη αυτή ήταν μια αρχή για να γίνουν τεράστια βήματα προς τα μπρος στον κόσμο της μόδας.

Ένα από αυτά ήταν η κατάρριψη των στερεότυπων για τα μοντέλα καθώς για πρώτη φορά 10 μαύρες καλλονές επιλέχθηκαν για να παρουσιάσουν στην πασαρέλα τα ρούχα των σχεδιαστών.

 

 

Τα σχέδια του Halston ήταν πανταχού παρόντα στη δεκαετία του '70 και του '80.

 

 

Ήταν ο πιο διάσημος για την διάδοση και καθιέρωση πρωτοποριακών σχεδίων , τα οποία χρησιμοποιούσε στα ρούχα που υπέγραφε,πουκάμισα, μπουφάν και άλλα στυλ.

Ήταν επίσης γνωστός για τα διάφορα στιλ του που μπουρούσαν να υιοθετηθούν  από ένα ευρύ φάσμα γυναικών και τύπων σώματος.

 

 

Σε μια συνέντευξη του 1977 στην  WWD, ο Χάλστον περιέγραψε τη διαδικασία σχεδιασμού του ως εξής: «πρέπει να σκεφτούμε κάθε αμερικανική ανάγκη ντουλάπας από τα νεαρά κορίτσια με στυλ μέχρι τη γυναίκα που εργάζεται σε μία εταιρεία.

 

 

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπορώ να προτείνω  μια κομψή εμφάνιση για δείπνο, μια εορταστική εμφάνιση, κάτι για διασκέδαση στο σπίτι και πρακτικά ρούχα που προσαρμόζονται στην κλιματική αλλαγή. "

 

 

Εκτός από το πολύ δημοφιλές φόρεμα του το Halter, ο Halston έκανε το ντεμπούτο του στη WWD ως «swinger» στην άνοιξη του 1977.

 

 

Το ύφος αυτό  ήταν ξεκάθαρο σε ένα godet-skirt  φόρεμα με κορδόνια από  ύφασμα σε χλωμό ροδακινί χρώμα  .

 

 

Ο σχεδιαστής είπε «το κόψιμο έχει την ομορφότερη κίνηση από τα φορέματα που έκανα πρόσφατα. Ρέει λίγο περισσότερο - είναι εύκολο να περπατήσετε και να τρέξετε φορώντας το. "

Επέκτεινε τα ρούχα του  με τα χρόνια σε άλλα υφάσματα και στιλ, όπως τυπωμένα γραφικά σε μανίκια από πολυεστέρα , georgette και  φορέματα σε κασμίρι.

 

 

Στη συλλογή του το φθινόπωρο του 1977, αποκάλυψε αυτό που ονόμασε το στυλ "High Rise" σε μάλλινη φανέλα,  σιφόν και βελούδινα υφάσματα με ζώνη στη μέση.

Εκτός από τα ρούχα του που εμπνέονται από τη ντίσκο, ο Halston είχε μια ισχυρή παρουσία στα ταγιέρ με φούστα  για πιο επαγγελματικές περιστάσεις.

 

 

Εξακολουθούσε να βάζει την υπογραφή του στα ρούχα εργασίας, συγκεκριμένα μια συλλογή του 1979 που περιλάμβανε φούστες με ασύμμετρο σχήμα.

«Είναι πραγματικά μια αφαίρεση της συνηθισμένης γραμμής », είπε ο Halston για το σχέδιο. Στα επαγγελματικά γεύματα γύρω από ένα τραπέζι θα είναι αυτό που θα τραβήξει την προσοχή. 

Ο σχεδιαστής μεγάλωσε την αυτοκρατορία της μόδας του,  μέσω αδειών για δημιουργίες κι άλλων πραγμάτων,  όπως γούνα, αποσκευές, λευκά είδη και καλλυντικά.

 

 

Μέχρι το 1983, εκτιμήθηκε ότι η Halston Enterprises είχε δημιουργήσει 150 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις.

Κέρδισε πολλές διακρίσεις καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων βραβείων Coty για μηχανήματα και ρούχα.

 

 

Το 1974, εντάχθηκε στο Coty Hall of Fame.

 

 

Η γοητεία των σχεδίων του Halston συχνά ενισχύθηκε από την ομάδα των μοντέλων - τις Halstonettes - με τις οποίες έκανε συχνά ταξίδια.

 

 

Τα μοντέλα ήταν ντυμένα από την κορυφή  μέχρι τα νύχια με δημιουργίες του Halston,  και προορίζονταν να δείξουν την πρόθεση του σχεδιαστή να ντύσει μια διαφορετική γκάμα γυναικών.

 

 

Σύμφωνα με την Patricia Mears,  συγγραφέα του «Yves Saint Laurent + Halston: Fashioning the 70s», οι Halstonettes «εντυπωσίαζαν όχι μόνο για τα ψηλά τέλεια σε αναλογίες σώματα και τα όμορφα πρόσωπά τους, αλλά και για την εθνική τους ποικιλομορφία».

 

 

Η ομάδα περιλάμβανε μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο επαναστατικά μοντέλα εκείνης της εποχής, συμπεριλαμβανομένων των Pat Cleveland, Alva Chinn, Karen Bjornson και Anjelica Huston, μεταξύ άλλων.

 

 

Μία από τις πιο κοντινές  φίλες του σχεδιαστή, από την ομάδα των Halstonettes ήταν η καθιερωμένη σχεδιαστής κοσμημάτων Elsa Peretti, η οποία υπήρξε ένα από τα μοντέλα του .

 

 

Η Peretti ξεκίνησε τη σχεδιαστική της καριέρα με τον Halston, δημιουργώντας κοσμήματα και αξεσουάρ  όπως ασημένιες ζώνες και κολιέ με μενταγιόν, όταν εκείνος έκανε το ντεμπούτο του στις rtw συλλογές του, .

 

 

Ο André Leon Talley, μετά το θάνατό της Peretti , νωρίτερα αυτό το έτος, περιέγραψε τη σχέση της με τον Halston ως «ευθυγραμμισμένη σε ένα σύμπαν κομψότητας».

 

 

Σε μια συνέντευξη του 1971 με το WWD, η Peretti μίλησε για τη στενή σχέση της με τον σχεδιαστή, λέγοντας: «Ο Halston - είναι ο καλύτερος φίλος μου, η ασφάλειά μου. Είναι επίσης Ταύρος. Ταιριάζω με τους Ταύρους. Ξέρει περισσότερα για μένα. Είναι πολύ κλειστός άνθρωπος. "

 

 

Ο Halston ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την επιτυχημένη καριέρα της  Peretti. Ο σχεδιαστής σύστησε την Peretti στην Tiffany & Co., η οποία υπέγραψε συμβόλαιο μαζί της, για να δημιουργήσει μια σειρά κοσμημάτων το 1982.

 

 

Η Peretti ήταν από τις πολλές προσωπικότητες που έκανε διάσημες ο Χάλστον.

 

 

Τα θρυλικά πάρτι και η πτώση της αυτοκρατορίας

Ο σχεδιαστής ήταν ένας διαβόητος  "party animal" και ήταν γνωστός για τη διοργάνωση πολυτελών πάρτι στο αρχοντικό του στο Μανχάταν, στην 101 East 63rd Street, τo οποίo αγόρασε στα μέσα της δεκαετίας του '70.

 

 

Το 2019, o σχεδιαστής και  ο  πρόεδρος της CFDA Tom Ford αγόρασαν το σπίτι της πόλης έναντι 18 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

 

Όσο ψηλά κι αν βρισκόταν η καριέρα του Χάλστον, το αστέρι του δέχθηκε σοβαρό χτύπημα το 1983 όταν υπέγραψε συμφωνία με την J.C. Penney Co. Inc. για να δημιουργήσει μια σειρά από ρούχα τα οποία θα πωλούνταν σε χαμηλότερες τιμές.

 

 

Η πρώτη σειρά αυτής της οικονομικής συλλογής   του αναμενόταν να είναι επαναστατική και να αποφέρει έσοδα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων τα πρώτα πέντε χρόνια.

 

 

Ωστόσο, η συνεργασία του Halston με έναν μεσαίο έμπορο λιανικής πώλησης έκανε πωλητές υψηλών προδιαγραφών, κυρίως τον Bergdorf Goodman, να αποσύρουν την κύρια συλλογή του από τα καταστήματά τους.

 

 

Λόγω της έκκλητης  ζωής του στα πάρτι και της χρήσης ναρκωτικών, ο Halston απολύθηκε από τη δική του εταιρεία  από τον Norton Simon το 1984 και έχασε τα δικαιώματα να σχεδιάζει ρούχα  με το όνομά του.

Πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του προσπαθώντας να ανακτήσει τον έλεγχο της φίρμας του, αλλά τελικά απέτυχε.

 

 

Συνέχισε να σχεδιάζει ρούχα για μικρότερο κοινό  δηλαδή να φτιάχνει ρούχα, για την επί πολλά χρόνια στενή φίλη του Liza  Minnelli και τη χορεύτρια Martha Graham.

Ο Χάλστον πέθανε το 1990 σε ηλικία 57 ετών από έναν καρκίνο  που σχετίζεται με το AIDS τον Kaposi’s Sarcoma.

 

 

Η εταιρεία του Halston αλλάζει χέρια 

Μετά το θάνατο του Χάλστον, η ομώνυμη εταιρεία του άλλαξε χέρια αρκετές φορές μετά την εξαγορά του Norton Simon.

 

 

Η εταιρεία κατέληξε  στην Revlon Inc. το 1990, η οποία διέκοψε την παραγωγή της σειράς ρούχων του  Halston, αλλά συνέχισε να κυκλοφορεί αρώματα.

 

 

Η εταιρεία Halston εξαγοράστηκε στη συνέχεια από την Tropic Tex το 1996, όπου άρχισε να κυκλοφορεί και πάλι ρούχα σχεδιασμένα από τον Randolph Duke.

 

 

Το 1998, η εταιρεία πωλήθηκε στην εταιρεία επενδύσεων,  Catterton Group, η οποία  ζήτησε από τον σχεδιαστή Kevan Hall να συνεχίσει να σχεδιάζει για τη φίρμα.

 

 

Η εταιρεία πωλήθηκε ξανά τον επόμενο χρόνο στη Neema Clothing, η οποία έφερε τον σχεδιαστή Bradley Bayou από το 2002 έως το 2005.

 

 

Το 2007, ο  πρώην παραγωγός ταινιών Harvey Weinstein συνεργάστηκε με την συνιδρύτρια  του Jimmy Choo, Tamara Mellon και τη στυλίστρια Rachel Zoe, σε μια προσπάθεια να αναστήσει τη μάρκα Halston και να την επαναφέρει στην προηγούμενη δόξα της, αναφέρει το WWD

 

 

Με τον οικονομικό συνεργάτη Hilco Consumer Capital, ο Weinstein επένδυσε 25 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία.

 

 

 

 

Η απόπειρα ανάστασης είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα, καθώς οι συνεργάτες διαφωνούσαν  σχετικά με το ποιος σχεδιαστής θα βρίσκεται στο τιμόνι της νέας μάρκας Halston, με τον Giambattista Valli και τον Marco Zanini να διεκδικούν  το ρόλο.

 

 

Ο τίτλος πήγε τελικά στη Zanini, η οποία ήρθε στο brand αφού εργάστηκε για την Donatella Versace.

Η δια βίου φιλία με την Liza Minelli

Η σειρά «Halston» του Netflix έδωσε μια σε βάθος ματιά σε πολλές πτυχές της ζωής του εμβληματικού σχεδιαστή μόδας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο δημιούργησε την αυτοκρατορία της μόδας του, τις νύχτες στο Studio 54 και τις στενές φιλίες του με τις πολλές μούσες του.

 

 

Μεταξύ των μουσών που παρουσίασε  η σειρά του  Netflix, αυτή που ξεχώρισε για πολλούς θεατές είναι η ηθοποιός και η τραγουδίστρια Liza Minnelli.

 

 

Η φιλία του Χάλστον και της Μινέλι κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του και συνεχίστηκε ακόμα και μετά την απόλυση του Χάλστον από τη δική του εταιρεία μόδας.

Το ζευγάρι  έγινε επίσης τακτικός θαμώνας στο  Studio 54 και η Μινέλι ήταν συχνός επισκέπτης στα περίφημα πάρτι του Χάλστον στο σπίτι του .

 

 

Η Minnelli, κόρη της ηθοποιού Judy Garland και του σκηνοθέτης Vincente Minnelli, μυήθηκε  στη μόδα του  Halston από τη νονά της, ηθοποιό Kay Thompson, στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν η Μινέλι πρωταγωνίστησε σε ένα από τα σχέδια του Hlalston, ντυμένη με ένα σύνολο από παντελόνι και πουλόβερ, το οποίο είδε σε μια βόλτα για shopping στην επίσκεψη της στο Bloomingdale's.

 

 

Ταιριάξαμε αμέσως και έγινε ο σύντροφος  μου για τη μόδα », είπε η Minnelli για τη συνάντηση τους, σε συνέντευξη του 2011 για το  Harper's Bazaar. «Έκανα αυτό που έλεγε. Με φρόντιζε πραγματικά ».

Το ζευγάρι ήταν αχώριστο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και του 1980.

 

 

Παρακολουθούσαν πολλές εκδηλώσεις μαζί, πήγαιναν συχνά στα πάρτι στο Studio 54 και έκαναν ταξίδια μαζί.

 

 

Τον συνάντησα όταν ήμουν 20 ετών », δήλωσε η Minnelli στο WWD σε μια συνέντευξη του 1990. «Από εκείνη τη στιγμή, δεν έκανα ποτέ μια παράσταση ή δεν  πήγα ποτέ σε ένα πάρτι - ή δεν έκανα δημόσια εμφάνιση, χωρίς να με καθοδηγήσει.

Πριν από κάθε  παράσταση που έκανα, περνούσα  πρώτα από το ατελιέ   του. Σε αυτό υπήρχε γούστο, στιλ και απλότητα. "

 

 

Ο Χάλστον θεωρείται αυτός που διαμόρφωσε το στυλ της Μινέλι και φέρεται να είναι υπεύθυνος για το χτενίσμα της με την κοντή pixie κουπ.

 

 

Φορούσε τακτικά τα σχέδια του Halston για τις επίσημες εμφανίσεις της, ακόμα και όταν πήρε το Όσκαρ  καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στο "Cabaret" το 1973, ήταν  ντυμένη με ένα φωτεινό κίτρινο φόρεμα Halston.

 

 

H φιλία τους εξελίχθηκε σε μια σχέση βαθιάς αγάπης. 

 

 

Οι Halston και Minnelli ήταν οι τακτικοί επισκέπτες του Studio 54, παρέα με άλλους  διάσημους φίλους τους, όπως οι Bianca Jagger, Anjelica Huston και άλλες Halstonettes. (Έτσι δεν ονομάζονταν μόνο τα μοντέλα του Halston αλλά και οι διάσημες φαν των ρούχων του).

 

 

Η Minnelli ήταν επίσης τακτική επισκέπτης στα πάρτι του Halston, όπου συμμετείχαν και οι Andy Warhol, Truman Capote και Elsa Peretti.

Οι εραστές

Ένας από τους εραστές που έμπαινε και έβγαινε στη ζωή του Halston ήταν ο νεαρός καλλιτέχνης από τη Βενεζουέλα με το όνομα Victor Hugo.

Συναντήθηκαν όταν ο Hugo δούλευε ως make up artist  το 1972.

Οι δύο τους  ξεκίνησαν μια περιπετειώδη  σχέση και ο Hugo έζησε και έμενε στο σπίτι του Halston.

 

 

Ο Χάλστον προσέλαβε σύντομα τον Ούγκο για να δουλέψει ως κομμωτής και make up artist στην εταιρεία του.

Η σχέση τους on-and-off διήρκεσε λίγο περισσότερο από δέκα χρόνια. 

 

 

Σύμφωνα με τους The New York Times, ο Χάλστον ήταν γνωστό ότι είχε σχέση με τον σχεδιαστή μόδας Λούις Εστέβεζ. αναφέρει η Wikipedia.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ