Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Το Fortune ανακάλυψε τους επιτυχημένους 40 Έλληνες κάτω των 40! - Η νέα Ελλάδα είναι εδώ - Γνωρίστε τους (Φώτο- Who is Who)

40 under 40 2021: Οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες που διακρίνονται στην Ελλάδα & το εξωτερικό. 

Το 2021 η λίστα του Fortune Greece  επιστρέφει πλήρως ανανεωμένη και «φωτίζει» 40 επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών από διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας που καινοτομούν και ξεχωρίζουν.

1.Κωνσταντίνος Δάβαρης, Γεώργιος Δεσύλλας

ΗΛΙΚΙΑ: 29, 25
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Founders
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: FlexCar
Ίδρυσαν τη FlexCar με τον Νικόλα Θεοδωρόπουλο. Η εταιρεία κατάφερε μέσα στα τελευταία τρία χρόνια να δεκαπλασιάσει το προσωπικό της και να τραβήξει το επενδυτικό ενδιαφέρον, συγκεντρώνοντας άνω των 30 εκατ. ευρώ.

Μια από τις βασικές ιδιότητες της flexible leasing εταιρείας είναι ότι παρέχει το αυτοκίνητο που χρειάζεται ο πελάτης, για όσο το χρειάζεται.

Η ευελιξία αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο προτέρημα της FlexCar, ενώ από το 2019 μέχρι το 2020 οκταπλασιάστηκε ο κύκλος εργασιών της.

Επίσης πρόσθεσε πρώτη στον κατάλογό της και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η επένδυση στην ομάδα και η εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που τους περιβάλλουν αποτελούν για τους ιδρυτές τις καλύτερες συμβουλές, για όποιον ξεκινά τώρα τη δική του επιχείρηση.

2.Aθανάσιος Παναγιωτόπουλος

ΗΛΙΚΙΑ: 37
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Founder & CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: EveryPay
Η EveryPay S.A. δραστηριοποιείται στην αποδοχή, επεξεργασία και εκκαθάριση πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η εταιρεία που ίδρυσε το 2015 ο Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος μαζί με τους Μηνά Κίτσο και Γρηγόρη Σιουρούνη εξυπηρετεί πάνω από το 90% των marketplaces στην Ελλάδα, τετραπλασιάζει τις πωλήσεις της κάθε χρόνο και κατάφερε να διπλασιάσει το προσωπικό της το 2020, ενώ την ίδια χρονιά ανακοινώθηκε η εξαγορά του 25% από τη Skroutz.

«Στην EveryPay προσλαμβάνουμε ανθρώπους με ταλέντο, δεξιότητες, αλλά κυρίως χαρακτήρα, με έναν στόχο: να βελτιώνουμε συνεχώς τη ψηφιακή εμπειρία του χρήστη και να αυξάνουμε το online ΑΕΠ».

3.Γιώργος Τρακάκης

ΗΛΙΚΙΑ: 37
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Ευρωχαρτική
Το 2018 η διοίκηση της Ευρωχαρτικής πέρασε στη δεύτερη γενιά των οικογενειών Τρακάκη Χριστόπουλου, με στόχο την προώθηση μίας νέας εταιρικής ταυτότητας και κουλτούρας.

Η διοικητική αλλαγή συνέπεσε χρονικά με την υλοποίηση επενδυτικού πλάνου 17 εκατ. ευρώ σε εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό και την ανέγερση νέων παραγωγικών μονάδων και αποθηκευτικών χώρων 15.000 τ.μ., που ολοκληρώθηκε πέρυσι.

Η επένδυση έφερε αύξηση της παραγωγικότητας κατά 50% με ταυτόχρονη μείωση του κόστους.

Η Ευρωχαρτική αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου της και βρίσκεται στη λίστα των μεγαλύτερων εταιρειών της Ελλάδας με βάση τη λίστα της ICAP, απασχολώντας 240 άτομα.

Ο Γιώργος Τρακάκης, με σπουδές σε Αθήνα και Βοστόνη, πιστεύει στην ισορροπία και στη δύναμη της ομαδικότητας και αναφέρει στο Fortune ότι «οι επενδύσεις στην τεχνολογία, η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, το ανθρωποκεντρικό εργασιακό περιβάλλον που επιβραβεύει τους ανθρώπους της εταιρείας και η ελευθερία απόψεων και πρωτοβουλιών έχουν οδηγήσει την Ευρωχαρτική σε μια διαρκή δυναμική πορεία επιτυχιών».

4.Βασίλειος Στιβακτάκης

ΗΛΙΚΙΑ: 39
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΟSEVEN
Ίδρυσε την OSEVEN το 2015, με στόχο την ασφαλέστερη οδήγηση.

Μέσα σε πέντε χρόνια η OSEVEN έφτασε να αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες smartphone telematics εταιρείες παγκοσμίως και να συνάψει συμβόλαια με κορυφαίες εταιρείες σε περισσότερες από 25 χώρες, με αποτέλεσμα ασφαλιστικά προϊόντα με βάση την τεχνολογία της να πωλούνται σε περισσότερους από 100 εκατ. χρήστες.

Η εταιρεία βοηθάει τους πελάτες της να προσελκύσουν μαζικά και με μηδενικό κόστος διαφήμισης τους πιο ασφαλείς οδηγούς και να βελτιώσουν την οδηγική συμπεριφορά των χρηστών έως και 65%.

Η συμβουλή του ιδρυτή της Alibaba, Jack Ma, είναι αντιπροσωπευτική για τον Βασίλη: «Never give up. Today is hard, tomorrow will be worse but the day after tomorrow will be sunshine».

5.Θανάσης Σοφιανός

ΗΛΙΚΙΑ: 36
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Founder & CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Relevance
Η Relevance του Θανάση Σοφιανού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα digital agencies στην Ελλάδα, καθώς διαχειρίζεται περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ, απασχολεί πάνω από 60 άτομα και έχει περισσότερους από 200 πελάτες για τους οποίους «τρέχει» καμπάνιες σε πάνω από 90 αγορές παγκοσμίως.

To 2018 έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία που κέρδισε βραβείο καινοτομίας από την Google στα Premier Partner Awards σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (τα όσκαρ του digital και Performance Marketing), κατακτώντας στη συνέχεια και επίσημα τον τίτλο του Google Leading Premier Partner σε display και video advertising (2019 και 2020).

Στις σημαντικές διακρίσεις περιλαμβάνεται και η συνεργασία με την Beat, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Facebook for Business, ως global success story.

6.Antoine Loth

ΗΛΙΚΙΑ: 29
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Co-founder & CEO - Head of Business
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: VALK

Με δραστηριότητα σε Αθήνα, Λονδίνο και Ζυρίχη, η fintech που ιδρύθηκε το 2018 από τον ελληνικής καταγωγής Antoine Loth (δεξιά στη φωτογραφία) και τον Elie Azzi, έχει αναπτύξει μια «end-to-end» λύση ψηφιακών συναλλαγών για ιδιωτικές αγορές και υποστηρίζει εκατοντάδες εκατ. συναλλαγές.

Οι παροχές της μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τράπεζες επενδύσεων και διαχειριστές κεφαλαίων που θέλουν να ψηφιοποιήσουν τις διαδικασίες και τα στοιχεία του portfolio τους, έχοντας πλήρη έλεγχο και επίβλεψη της προόδου της συμφωνίας, παρακολουθώντας όλη τη δραστηριότητα και τη συμπεριφορά των πελατών, βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία του χρήστη.

«Πρέπει να έχεις αντοχές, γιατί τίποτα δεν πάει όπως το έχεις σχεδιάσει και θα βρεις πολλά εμπόδια που θα σε αποθαρρύνουν στη πορεία» αναφέρει στο Fortune, ενώ όπως σημειώνει ξυπνάει στις 05:00 το πρωί για να βάλει σειρά στα email του, κρατάει πάντα σημειώσεις και φτιάχνει λίστες με προτεραιότητες.

7.Δημήτρης Σκαλτσάς

ΗΛΙΚΙΑ: 39
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Co-founder,Executive Director
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Intelligencia
Θεωρείται μια από τις 50 πιο υποσχόμενες εταιρείες τεχνιτής νοημοσύνης στην Αμερική.

Η Intelligencia που ίδρυσαν οι Δημήτρης Σκαλτσάς και Βαγγέλης Βεργέτης το 2017, με δραστηριότητα σε Ελλάδα και ΗΠΑ, παρέχει καινοτόμες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων.

Συνεργάζεται με φαρμακευτικές εταιρείες στις οποίες παρέχει λογισμικό που προορίζεται για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου αποτυχίας στην ανάπτυξη φαρμάκων και σε κλινικές δοκιμές.

Η Intelligencia από την αρχή της πορείας της έχει λάβει τη «ψήφο εμπιστοσύνης» των επενδυτών, ενώ απασχολεί αυτή την στιγμή στο ελληνικό της γραφείο πάνω από 35 ανθρώπους σε επιστήμες υγείας, data science, software engineering, business functions.

Στόχος της είναι να διπλασιάσει το δυναμικό αυτό μέσα στους επόμενους 12 μήνες. «Ένα νέος επιχειρηματίας πρέπει να έχει μέντορες, να χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης και να προσεγγίζει ό,τι φτιάχνει με μακροπρόθεσμο ορίζοντα» αναφέρει ο Δημήτρης.

8.Αθανάσιος Ναυρόζογλου

ΗΛΙΚΙΑ: 38
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: President & CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Natech
Η Natech ξεκίνησε τη λειτουργία της από τα Ιωάννινα το 2013, με την πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού να ζει και να εργάζεται εκεί.

100% οργανική ανάπτυξη, η εταιρεία που αναπτύσσει λογισμικό για χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, κατάφερε τα τελευταία τρία χρόνια να υπεριδιπλασιάσει τα μεγέθη της, να εγκαθιδρυθεί ως παγκόσμιος πάροχος τραπεζικού λογισμικού και να αναγνωριστεί ως παγκόσμιος περιφερειακός πάροχος συστημάτων από Gartner και Forrester.

Πλέον έχει γραφεία σε Ιωάννινα, Αθήνα, Ντίσελντορφ και Βερολίνο, απασχολεί περισσότερα από 50 άτομα και εξυπηρετεί πελάτες σε 40 χώρες.

Όπως αναφέρει στο Fortune ο Αθανάσιος «Θα πρέπει να ξέρεις την «ιστορία» του προσφερόμενου αγαθού σου. Αν η ιστορία έχει νόημα και σου αρέσει τότε μπορείς να εξετάσεις αν και η συμμετοχή σου στην ιστορία αυτή σου αρέσει»!

9.Βάλια, Άσπα, Γιώργος Παπαδηµητρίου

ΗΛΙΚΙΑ: 36,33,28
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Founders/ CEO, CMO, COO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Deva
Οικογενειακή επιχείρηση, αλλά με κουλτούρα πολυεθνικής, η εταιρεία τεχνολογίας DEVA αναπτύσσει loyalty συστήματα σε συνδυασμό με τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), διεκδικώντας μερίδιο σε μια αγορά που αποτελεί «μαγνήτη» νέων επενδύσεων, ειδικά στο retail.

Με τις πλατφόρμες της, Kloth και Elenos, παρακολουθεί τις αγοραστικές συνήθειες του 10% του πληθυσμού της Ελλάδας, ενώ ο πρώτος πελάτης loyalty system με τεχνολογία AI της Deva ήταν η κάρτα πιστότητας της αλυσίδας Γαλαξίας, η οποία συνδέεται καθημερινά με περισσότερους από 650.000 καταναλωτές, με εξαιρετικά αποτελέσματα χρήσης και συλλογής δεδομένων αγοραστικών συνηθειών.

10.Τάσος Γεωργαντζής, Κώστας Φλώρος, Μαρία Τσαυτάρη, Χριστίνα Τσιραγγέλου

ΗΛΙΚΙΑ: 39, 37, 38, 39
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Partners
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Urban Soul Project
Με έδρα στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, η Urban Soul Project (USP) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία στην Ελλάδα, με πάνω από 200 έργα στο χαρτοφυλάκιό του.

Μεταξύ των σημαντικότερων project τους, είναι τα γραφεία της Prodea και το Ergon House στην Αθήνα, ένα οικιστικό συγκρότημα στο Covent Garden, αλλά και ξενοδοχεία, κατοικίες, εστιατόρια και καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το έργο του γραφείου, βραβευμένο κατ’ επανάληψη, καλύπτει όλο το εύρος της αρχιτεκτονικής πρακτικής, από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τον σχεδιασμό και την κατασκευή ξενοδοχείων, γραφείων, εμπορικών χώρων και χώρων κατοικίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εταιρεία παρουσιάζει μια ιδιαίτερα θετική πορεία και οικονομικά, καθώς κατά τη χρονιά που μας πέρασε αύξησε κατά 20 άτομα το εργατικό της δυναμικό και κατά 10% τους πελάτες της, ανέλαβε τον σχεδιασμό 4 νέων ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας και κατάφερε να διατηρήσει την κερδοφορία της.

11.Χάρης Πυλαρινός

ΗΛΙΚΙΑ: 37
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Founder & CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Hack The Box
Η πλατφόρμα αριθμεί σχεδόν μισό εκατομμύριο χρήστες και στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία σε εταιρείες και ιδιώτες να τεστάρουν το επίπεδο κυβερνοασφάλειας τους και να αναζητήσουν πιθανά κενά, τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτούν κυβερνο-εγκληματίες.

Ο Χάρης ίδρυσε την εταιρεία το 2017 με στόχο να εκπαιδεύσει τους χρήστες στις ορθές πρακτικές κυβερνοασφάλειας. Από τα τρία άτομα που αριθμούσε η Hack the Box ως το 2019, σήμερα φτάνει τα 100, ενώ η επενδυτική κοινότητα ποντάρει πολλά στην εταιρεία, καθώς μέσα σε τρεις γύρους χρηματοδότησης έχει συγκεντρώσει 14,5 εκατ. δολάρια.

Για τον Χάρη, εκείνο που πρέπει να κάνει κάθε επιχειρηματίας είναι να ξεκινήσει την ιδέα του λύνοντας μία ανάγκη, και δίνοντας αληθινή αξία στην κοινότητα που θέλει να χτίσει.

12.Γιάννης Γκιόκας, Ιωάννα Στανεγλούδη

ΗΛΙΚΙΑ: 39, 38
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Co-Founders
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Finclude
Η τεχνολογία της Finclude προσφέρει τη δυνατότητα για άμεση και ακριβή αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας ιδιωτών, βασιζόμενη σε τεχνολογικά μοντέλα νέας γενιάς που στον πυρήνα τους έχουν τα οφέλη του Machine Learning. Από το 2019 έχει λάβει χρηματοδοτήσεις και βραβεύσεις ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ απέκτησε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις από τις ευρωπαϊκές αρχές για να επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε ΕΕ, Βρετανία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία.

«Μην μένεις μόνο σε αυτά που νομίζεις ότι ξέρεις. Περιέβαλε τον εαυτό σου με έμπειρους μέντορες», είναι η συμβουλή της Ιωάννας σε όσους δοκιμάζουν τώρα τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα.

13.Χρήστος Πέτσας

ΗΛΙΚΙΑ: 38
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Modulus
Η ίδρυση της Modulus του 2013 συνέπεσε με μια ταραχώδη περίοδο. Οι υπηρεσίες της όμως δεν είχαν τότε ανταγωνισμό, καθώς η παροχή υπηρεσιών τηλεφωνίας VoIP που απευθύνονται κυρίως σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες και οι υπηρεσίες Εικονικού Τηλεφωνικού Κέντρου (vPBX) βρίσκονταν στα «σπάργανα».

Σήμερα τρέχει με ρυθμούς αύξησης συνδρομητών, ενεργών cloud τηλεφωνικών κέντρων και ενεργών VoIP τηλεφωνικών αριθμών συνδρομητών, που ξεπερνούν το 200%.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της Modulus είναι ότι αναπτύσσει την τεχνολογία και τις υπηρεσίες της σε δικές της υποδομές, ενώ η συνεχής αξιολόγηση και αναθεώρηση των στόχων, ώστε να συμβαδίζει με τις ανάγκες της αγοράς, είναι για τον ίδιο το μυστικό για μια βιώσιμη αύξηση της παραγωγικότητας.

14.Σταύρος Παπαδόπουλος

ΗΛΙΚΙΑ: 38
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Founder & CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: TileDB
Η TileDB «ανέστρεψε» το μοντέλο διαχείρισης δεδομένων μέσω της ανάπτυξης μιας βάσης δεδομένων που επικεντρώνεται στην καθολική αποθήκευση και τη διαχείριση τους, δίνοντας έτσι λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα.

Για αυτό επενδυτές όπως Two Bear Capital, Uncorrelated Ventures Venture Partners, Intel Capital και Big Pi Ventures την εμπιστεύτηκαν το 2020 στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης με 15 εκατ. δολάρια.

Από τότε η ομάδα μεγάλωσε, η τεχνολογία της εταιρείας αναπτύχθηκε, και πλέον μπορεί να διαχειρίζεται και να οργανώνει σε βάθος εντελώς διαφορετικά δεδομένα με την ίδια αποτελεσματικότητα.

Ο Σταύρος δηλώνει πρώτα επιστήμονας και μετά επιχειρηματίας. Όμως όταν πήρε την απόφαση να φτιάξει τη δική του εταιρεία, αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο, μίλησε με όσους περισσότερους ανθρώπους τη αγοράς μπορούσε, και αφομοίωσε τη μεγαλύτερη δυνατή γνώση για να προχωρήσει.

15.Ιωάννης Παππάς

ΗΛΙΚΙΑ: 39
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ
Ανέλαβε την επιχείρηση, που από το 1979 δραστηριοποιείται στην αγορά παροχής υπηρεσιών ανελκυστήρων και κυλιόμενων κλιμάκων, και δρομολόγησε άμεσα ένα επενδυτικό πρόγραμμα που συνδυάζεται με μια ολοκληρωμένη επιχειρησιακή και ψηφιακή μετάβαση σε όλα τα επίπεδα.

Η εταιρεία Pappas Elevators εδραίωσε τη σειρά ανελκυστήρων Proton ως την μοναδική «True Plug & Play Modular» σειρά προσυναρμολογημένων ανελκυστήρων διεθνώς, και από το 2013 έχει ολοκληρώσει το Πρότυπο Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας για ανελκυστήρες (PAPPAS Innovation Center- PiC) για την ανάπτυξη της τεχνολογίας της και την εξέλιξη των εργαζόμενων.

Για τον ίδιο, η λειτουργία του PiC σηματοδοτεί όχι μόνο την αναβάθμιση της εφαρμοσμένης γνώσης των προϊόντων και των υπηρεσιών της εταιρείας, αλλά την αειφόρο ανάπτυξη τόσο του ανθρώπινου δυναμικού της, όσο και των συνεργατών της και των ιδιωτικών, δημόσιων και ακαδημαϊκών φορέων διαμέσου της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης.

16.Γιώργος Κουτσουδόπουλος

ΗΛΙΚΙΑ: 34
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Founder & CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: TGN Solutions
Οι υπηρεσίες της TGN προσφέρουν στους πελάτες της τη δυνατότητα να εντοπίζουν κάθε online e-shop που διαθέτει ανταγωνιστικά προϊόντα στο κατάστημά του, ταιριάζοντας προϊόντα και τιμές, καθώς παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο την τιμολογιακή πολιτική που ασκούν οι ανταγωνιστές ή οι μεταπωλητές.

Επιπλέον, επεκτείνεται από τα μεμονωμένα προϊόντα και σε ολόκληρες κατηγορίες, ενώ μπορεί ακόμη και να αναλύει ψηφιακά και φυσικά φυλλάδια προσφορών για άμεση ανταπόκριση σε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής.

Η TGN παρακολουθεί παράλληλα από την ανάλυση τιμών βρεφικών προϊόντων στη Γερμανία, ως τις τιμές πώλησης φυτών και λουλουδιών στην Ολλανδία.

«Δεν υπάρχει γεωγραφικό όριο, νόμισμα ή κατηγορία προϊόντων που δεν έχουν εφαρμογή και value οι υπηρεσίες μας», εξηγεί στο Fortune Greece ο Γιώργος.

17.Λέων Γαβαλάς, Αναστασία Γρίβα, Κωνσταντίνος Δημητρός, Βασίλης Σταύρου

ΗΛΙΚΙΑ: 30, 31, 37, 35
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Co-Founders
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Bespot
Ο Λέων Γαβαλάς και η Αναστασία Γρίβα ξεκίνησαν τη συνεργασία τους ως φοιτητές στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν ELTRUN του ΟΠΑ.

Ίδρυσαν τη Bespot μαζί με τους Κωνσταντίνο Δημητρό και Βασίλη Σταύρου, αξιοποίησαν τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη και ανέπτυξαν προηγμένες location intelligence λύσεις που υποστηρίζουν την κατανόηση της κίνησης των καταναλωτών στα εμπορικά καταστήματα, αναλύοντας δεδομένα αγορών, κίνησης και αισθητήρων.

Σήμερα, έχοντας λάβει χρηματοδότηση πάνω από ένα εκατ. ευρώ, η bespot διπλασιάζει κάθε τρίμηνο το μέγεθός της και το 2ο εξάμηνο του 2021 θα ενεργοποιεί περισσότερα από 5.000 καταστήματα και ένα εκατ.  smartphones.

18.Γιώργος Τσαρούχας

ΗΛΙΚΙΑ: 39
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Co-founder & CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Dialectica
O Γιώργος Τσαρούχας έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά στα Πανεπιστήμια Johns Hopkins και Harvard και έχει συμβουλεύσει μερικούς από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Το 2015 ίδρυσε τη Dialectica, που σήμερα διατηρεί γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο, Μόντρεαλ και Νέα Υόρκη απασχολώντας περισσότερους από 350 εργαζόμενους.

Η εταιρεία συνδέει θεσμικούς επενδυτές, συμβουλευτικές εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις με εξειδικευμένα στελέχη των αγορών με σκοπό να αντλήσουν πληροφορίες και να αξιολογήσουν επενδυτικές συμφωνίες εκατομμυρίων.

Οι Financial Times ανέδειξαν την εταιρεία ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη για το 2021 και όπως αναφέρει ο Γιώργος, «οι εργαζόμενοί μας είναι αυτοί που κάνουν πράξη καθημερινά τη φιλοσοφία και το όραμα της εταιρείας και γι’ αυτό αποτελούν για εμάς κύριο μέλημα και προτεραιότητα».

Στόχος της Dialectica για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι να αποκτήσει μια δυνατή παρουσία σε ολόκληρο τον κόσμο με περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

19.Aναστάσιος Χατζηθεοδοσίου

ΗΛΙΚΙΑ: 30 
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Mega Brokers
Δεν είναι τυχαίο και δεν µπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο το γεγονός ότι µια ελληνική εταιρεία σηµειώνει διπλάσιο τζίρο από πολυεθνικές του χώρου, κατέχει ηγετική θέση στις ανεξάρτητες εταιρείες ασφαλιστικής διαµεσολάβησης και βελτιώνει τη θέση της, ακόµα και εν µέσω πανδηµίας, σε µια δύσκολη αγορά.

Η Mega Brokers δραστηριοποιείται στις ασφαλίσεις ιδιωτών, εξυπηρετώντας περισσότερους από 240,000 πελάτες και στις ασφαλίσεις επιχειρήσεων, έχοντας στο χαρτοφυλάκιο της περισσότερες από 4,000 επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Το 2020, οι πωλήσεις της εταιρείας ξεπέρασαν τα 68 εκατομμύρια ευρώ και τα έσοδα της, τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

«Η Mega Brokers από την έναρξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα πήγε κόντρα στο ρεύμα και τριπλασίασε τις πωλήσεις και τα κέρδη της.

Το moto που έχουμε είναι πως είτε η αγορά έχει ανοδική πορεία είτε καθοδική, η Mega Brokers πρέπει να κλείνει κάθε χρόνο με καλύτερα αποτελέσματα. Επιλογή μας είναι να κάνουμε κάθε χρόνο πρωταθλητισμό στον κλάδο μας ανεξαρτήτως των εξωτερικών παραγόντων της οικονομίας ή της αγοράς» αναφέρει στο Fortune o Αναστάσιος.

20.Αλέξανδρος Αργυρός

ΗΛΙΚΙΑ: 35
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Co–founder & Μέλος ∆Σ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Μoonfare
Ο Έλληνας entrepreneur δούλεψε για την JP Morgan στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, πριν να µεταπηδήσει στην KKR.

Ωστόσο αποφάσισε ότι δεν ήταν η καριέρα που «ήθελε να ακολουθήσει».

Το 2016 θα ιδρύσει µαζί µε τον Steffen Pauls και τον Heinrich von Liechtenstein τη Moonfare, η οποία συνδυάζει την τεχνολογία µε το finance.

Η Μοοnfare µε έδρα το Βερολίνο, αλλά έντονο το ελληνικό στοιχείο, καθώς διαθέτει τόσο στελέχη όσο και µετόχους από την Ελλάδα, παρέχει σε επενδυτές την ευκαιρία να χτίσουν το δικό τους χαρτοφυλάκιο private equity επενδύοντας απευθείας σε παγκόσµια funds.

Η εταιρεία πέτυχε να συγκεντρώσει πάνω από 850 εκατ. ευρώ κεφάλαια υπό διαχείριση σε 3,5 χρόνια λειτουργίας, ενώ συνεργάζεται µε εταιρείες – «blue chips» της αγοράς, όπως η KKR, η CVC και η Founders Fund του συνιδρυτή της PayPal και εκ των σηµαντικότερων venture capitalists της Silicon Valley, Peter Thiel. «∆εν κοιτάω emails και κινητό τα πρώτα 15 λεπτά µετά το ξύπνηµα και τα τελευταία 15 λεπτά πριν τον ύπνο.

Επίσης κρατάω το τηλέφωνό µου στο αθόρυβο και έχω βγάλει όλα τα notifications» αναφέρει ο Αλέξανδρος στο Fortune.

21.Γιώργος Βαρέλογλου, Κώστας Μάντζιαρης

ΗΛΙΚΙΑ: 37, 37
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Co-Founders
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: REBORRN
Η REBORRN ξεκίνησε το 2018 και όπως περιγράφουν οι ιδρυτές της στο Fortune είναι µια εταιρεία «∆αβίδ, σε µια αγορά γεµάτη Γολιάθ», αλλά έχει το δικό της µοναδικό τρόπο να λύνει προβλήµατα.

Δραστηριοποιείται στον χώρο του management consulting, με γραφεία στην Αθήνα και στο Λονδίνο και το χαρτοφυλάκιο των πελατών της περιλαμβάνει μεγάλες εταιρείες, όπως Coca Cola Europe, Transferwise, Microsoft, Google CEE, L’Oreal Italy, G4S SE Europe και άλλες.

Υπάρχουν μόνο λίγες εταιρείες στον κόσμο που έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μία ολόκληρη επιχείρηση σε λιγότερο από ένα μήνα και η REBORRN βοηθάει σε αυτή τη διαδικασία φέρνοντας κάτω από την ίδια στέγη ταλέντα παγκόσμιας κλάσης με διαφορετικά υπόβαθρα.

Από σχεδιαστές προϊόντων και μηχανικούς, μέχρι ειδικούς ανάπτυξης και λειτουργιών, επιχειρηματικούς αναλυτές και οργανωτές σχεδιαστές, η REBORRN εστιάζει σε τέσσερις άξονες: management consulting, advanced analytics, προϊόντα και ανθρώπους, βοηθώντας με τις υπηρεσίες της τις εταιρείες να προσαρμοστούν στην ψηφιακή οικονομία.

22.Δάφνη Τσεβρένη, Γιάννης Νικολόπουλος, Ανδρέας Φατούρος

ΗΛΙΚΙΑ: 31, 35, 31
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Co-founder & CFO, Co-founder & CTO, Co-founder & CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Clio Muse
Η ∆άφνη ίδρυσε µε τους Γιάννη Νικολόπουλο και Ανδρέα Φατούρο την Clio Muse το 2014, µια online πλατφόρµα που δηµιουργεί και διαθέτει ακουστικές ξεναγήσεις για κορυφαία αξιοθέατα και θεµατικούς περιπάτους στην πόλη.

Οι ξεναγήσεις δηµιουργούνται από διαπιστευµένους ξεναγούς και καταξιωµένους επαγγελµατίες από τον χώρο του τουρισµού και του πολιτισµού.

Σήµερα µε περισσότερες από 300 ψηφιακές ξεναγήσεις στο portfolio της, η Clio Muse εξειδικεύεται στην ανάπτυξη περιεχοµένου για θεµατικές ξεναγήσεις ιστορίας, γαστρονοµίας και αρχιτεκτονικής, µεταξύ άλλων.

Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία αναδείχθηκε ανάµεσα στις 25 νικήτριες εταιρείες του Παγκόσµιου ∆ιαγωνισµού  startups που βραβεύθηκαν από τον Παγκόσµιο Οργανισµό Τουρισµού (UNWTO) για τη µοναδική συνεισφορά τους στον βιώσιµο και υπεύθυνο τουρισµό.

23.Βασίλης Λώλος 

ΗΛΙΚΙΑ:  37
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Co-founder & CTO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Schoox

To Schoox είναι µια learning και talent development πλατφόρµα που παρέχει µια πρωτότυπη εµπειρία µάθησης στους χρήστες.

Η εταιρεία µε παρουσία στο Όστιν του Τέξας και τη Θεσσαλονίκη έχει κατορθώσει να επιµορφώσει µέσω της τεχνολογικής  της πλατφόρµας υπαλλήλους σε όλο τον κόσµο.

Βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ωρίµανσης, µετρώντας πάνω από 1.600 πελάτες µε περισσότερους από 14 εκατοµµύρια χρήστες σε πάνω από 120 χώρες.

Οι πελάτες της ανήκουν σε διάφορους κλάδους, και µεταξύ τους ξεχωρίζουν οι: Subway, BNI Global, KIA Motors, FedEx κ.ά.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης, «η επιτυχία στο επιχειρείν εξαρτάται από τρεις πάραγοντες, τη σκληρή δουλειά, τη σωστή επιλογή συνεργατών και τη τύχη.  Θα πρέπει να οπλιστείτε µε πολλή υποµονή, καθώς η διαδροµή είναι πολύ µεγάλη».

24.Ιωάννα – Αλεξάνδρα Σαΐτη

ΗΛΙΚΙΑ: 38
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Intercomm Foods A.E. 

Η Ιωάννα – Αλεξάνδρα Σαΐτη συνεχίζει µε επιτυχία την οικογενειακή παράδοση στο επιχειρείν. Γεννηµένη στη Λάρισα, προέρχεται από οικογένεια µε ισχυρή επιχειρηµατική παρουσία στον χώρο των τροφίµων.

Με σπουδές στο Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών και στο SDA Bocconi στο Μιλάνο (MBA), εντάχθηκε στο δυναµικό των οικογενειακών εταιρειών KRONOS AE και INTERCOMM FOODS AE από νεαρή ηλικία, περνώντας από πολλά τµήµατα µέχρι να φτάσει επικεφαλής της δεύτερης.

Είναι µέτοχος σε εταιρείες στον αγρό-διατροφικό τοµέα, συµµετέχει σε κριτικές επιτροπές αξιολόγησης επιχειρηµατικών ιδεών, δραστηριοποιείται για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηµατικότητας και  ηγεσίας, ενώ υπήρξε πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ελλάδας στους λάτιν χορούς.

25.Κωνσταντίνος Δελούδης


ΗΛΙΚΙΑ: 37
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Δελούδης
O Κωνσταντίνος ανέλαβε το 2014 τα ηνία της επιχείρησης Δελούδης Α.Ε., της πιο παλιάς εταιρείας εισαγωγής επίπλων στην Ελλάδα.

Η εταιρεία ειδικεύεται στον τομέα των designer επίπλων για πάνω από 40 χρόνια και αποτελεί αποκλειστικό αντιπρόσωπο κορυφαίων οίκων, όπως οι: Cassina, B&B Italia, Accerbis και Porro.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία ανέπτυξε τις δραστηριότητές της, ανοίγοντας το πρώτο της κατάστημα στην Κύπρο, εγκαινιάζοντας το νέο showroom στη Θεσσαλονίκη, ενώ, εν μέσω πανδημίας, ξεκίνησε και τη λειτουργία του e-shop της, το οποίο είναι ένα concept store , με μεγάλη δυναμική.

«Καθοριστικό ρόλο σε κάθε επαγγελματική κίνηση παίζει το σωστό timing. Η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα είναι να μπορούμε να αναδιοργανωνόμαστε, ώστε να καταφέρουμε με μία νέα δομή να ξεπερνάμε τις εκάστοτε δυσκολίες» αναφέρει ο Κωνσταντίνος.

26.Μιχάλης Πετυχάκης

ΗΛΙΚΙΑ: 33
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: CTO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Orfium
Η μουσική έχει αλλάξει εντελώς το business model της τα τελευταία χρόνια. Από τους δίσκους και τα CD έχει περάσει στο digital, και οι δημιουργοί προωθούν τις νέες τους δουλειές από πλατφόρμες streaming με μεγαλύτερη συχνότητα από ποτέ.

Αυτή η τάση γέννησε νέες ανάγκες όσον αφορά την εμπορική εκμετάλλευση των τραγουδιών και η λύση της Orfium προσέφερε τα κατάλληλα μέσα.

Με πελάτες κολοσσούς του χώρου, όπως οι Warner Music Group, Sony Music Entertainment Red Bull Records και EΜΙ, η Orfium αξιοποιεί αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης για να ενισχύσει το εισόδημα των εταιρειών του χώρου που «χάνεται» στον ψηφιακό κόσμο.

Μέσα σε τρία χρόνια η ομάδα της Ofrium αυξήθηκε από τα 5 άτομα στα 140 και έχει στόχο να ξεπεράσει τους 200 ως το τέλος του έτους.

Για τον Μιχάλη, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ένας επιχειρηματίας πως ό,τι κάνει είναι ένας «μαραθώνιος». «Γι’ αυτό και πρέπει να φροντίσουμε να κρατάμε δυνάμεις και πάντα να κοιτάμε τι έρχεται» αναφέρει.

27.Παύλος Τσακίρης

ΗΛΙΚΙΑ: 36
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Tsakiris Family

Ο Παύλος Τσακίρης µαζί µε την αδελφή του, Μαρία, αποτελούν την τρίτη γενιά της Tsakiris Family και έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα σε ένα σήµα που έχει ταυτιστεί µε το αβγό.

Τον ∆εκέµβριο του 2020 ο Παύλος Τσακίρης αναδείχτηκε «Κορυφαίος Νέος Ευρωπαίος Αγρότης της Χρονιάς» στο ευρωπαϊκό συνέδριο νέων αγροτών στις Βρυξέλλες στην κατηγορία «Περιβαλλοντικά Βιώσιµη Γεωργία».

Όπως δηλώνει στο Fortune, «πρέπει ως χώρα να επιστρέψουµε στο χωράφι και στην παραγωγή ποιοτικών τροφίµων, γιατί ουσιαστικά επιβραβεύει την κουλτούρα µας και τις πρακτικές που ακολουθούµε.

Η διάκρισή µου είναι σηµαντική από την άποψη ότι µπορεί να αποτελέσει οδηγό για το σύνολο της πρωτογενούς παραγωγής και µεταποίησης, καθώς δείχνει στην πράξη ότι µπορούν να ενταχθούν πρακτικές κυκλικής οικονοµίας σε ένα επιχειρηµατικό µοντέλο και µπορούν να προσθέσουν υπεραξία στο τελικό προϊόν».

Η επιχείρηση παραγωγής αβγών και δηµητριακών µε έδρα τη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης διαθέτει 15 µονάδες παραγωγής αβγών, ένα σύγχρονο κέντρο τυποποίησης και συσκευασίας αβγών, δύο κέντρα logistics (Θεσσαλονίκη και Αθήνα), µία γραµµή παραγωγής δηµητριακών στην Ελλάδα και έναν ιδιόκτητο στόλο 50 περίπου οχηµάτων.

28.Αντώνης Χαλκιόπουλος

ΗΛΙΚΙΑ: 35
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Co-founder & CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Triparound

H Triparound απευθύνεται τόσο σε ξενοδόχους, όσο και σε ταξιδιωτικούς συµβούλους, αλλά και σε προµηθευτές υπηρεσιών και δραστηριοτήτων και µέσω της  ανάλυσης δεδοµένων και της τεχνητής νοηµοσύνη παρέχει πληροφορίες στους πελάτες της σχετικά µε τις τάσεις της αγοράς και τη συµπεριφορά των καταναλωτών, βοηθώντας τους να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους.

Αντώνης Χαλκιόπουλος αναγνωρίστηκε διεθνώς το 2020 από το PhocusWright ως Young Leader στον χώρο του τουρισμού, ενώ στην εταιρεία του έχουν δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» με 2 εκατ. δολάρια (2019-2020), επενδυτές όπως η Laela Sturdy της Google CapitalG, o Ανδρέας Σταυρόπουλος της Threshold Ventures, ο Ben Boyer της Tenaya Capital και ο κ. Larry Kutscher,  πρώην CEO της TravelClick που πουλήθηκε στην Amadeus για 1,5 δισ. δολάρια.

29.Γιάννης Ήµελος, Στέφανος Αλκίδης

ΗΛΙΚΙΑ: 29, 29
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Co-founders, CEO, COO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: College Link

Προερχόµενοι από το Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών, ίδρυσαν το 2016 τηCollegeLink, η οποία αποτελεί την πρώτη recruiting πλατφόρµα στην Ελλάδα σε entry level θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης, προσφέροντας υπηρεσίες recruitment προς τις εταιρείες και εκπαίδευσης προς τους υποψηφίους.

Η καινοτοµία της CollegeLink έγκειται στην υπηρεσία «Hands Free Recruitment», που µειώνει σηµαντικά το κόστος και το «Time to Hire», φτάνοντας από την επικοινωνία της εκάστοτε ανάγκης µέχρι τις πρώτες συνεντεύξεις σε µόλις 12 ηµέρες. Πλέον, η εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 110.000 υποψηφίους που αναζητούν εργασία και 2.500 εγγεγραµµένες εταιρείες στην ελληνική -και όχι µόνο- αγορά εργασίας, που αναζητούν προσωπικό.

30.Βίκτωρ Τροκούδης 

ΗΛΙΚΙΑ: 37
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Cο-founder & CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Plum
Με εργαζόµενους σε Αθήνα και Λονδίνο, η Plum χρησιµοποιεί τεχνητή νοηµοσύνη για να αναπτύξει ακόµη περισσότερο την εφαρµογή της που βοηθάει τους χρήστες να εξοικονοµούν αλλά και να αξιοποιούν τα χρήµατά τους.

Λειτουργεί ως ένας προσωπικός βοηθός για τη βέλτιστη διαχείριση των οικονοµικών κάθε χρήστη συµβάλλοντας στην αύξηση των αποταµιεύσεών του.

Η εταιρεία µετρά πλέον πάνω από ένα εκατ. χρήστες στην Αγγλία και έχει κερδίσει τη ψήφο εµπιστοσύνης των επενδυτών, εξασφαλίζοντας το 2020 νέα χρηµατοδότηση ύψους 10 εκατ. δολ. για την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή αγορά. Συνολικά  έχει λάβει σχεδόν 20 εκατ. δολάρια από Έλληνες και ξένους επενδυτές.

31.Χρήστος Σπαθαράκης, Βασίλειος Λαχανάς, Παναγιώτης Σαράφης, Aiden Short

ΗΛΙΚΙΑ: 37, 37, 35, 32
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Founders/ CEO, CTO, CPO, CIO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Ferryhopper
Η Ferryhopper στοχεύει να αναβαθµίσει τις υπηρεσίες κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και το 2020, παρά την κρίση στον τουρισµό λόγω της πανδηµίας, η εταιρεία επένδυσε στην τεχνολογία που χρησιµοποιεί και ενίσχυσε το προσωπικό της, καταφέρνοντας να αντλήσει 2,6 εκατ. ευρώ από Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Θετικά επέδρασε και το λανσάρισµα της εφαρµογής της Ferryhopper, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κλείνουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια «on the go». Συνολικά η Ferryhopper έχει πωλήσει, από την ίδρυσή της, πάνω από ένα εκατοµµύριο εισιτήρια εξυπηρετώντας 250 προορισµούς σε όλη τη Μεσόγειο.

32.Γιώργος Μπάγκος, ∆ηµήτρης Νταφόπουλος, Γιώργος Τσιρίκος

ΗΛΙΚΙΑ: 36, 34, 32
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Co-Founders/co- owners
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Three Cents
Μαζί µε τον Βασίλη Καλαντζή αποφάσισαν το 2014 ότι τα long drinks και η ανάγκη για premium beverages έχει πολύ µέλλον. Από τότε η εταιρεία εξελίσσεται διαρκώς και το 2020 µπήκε στη λιανική αγορά.

Εκτός απο τη διάσηµη Pink Grapefruit soda , η Three Cents έχει ακοµά 10 κωδικούς στη βασική σειρά της και ακόµα 4 στην νέα σειρά Zero Sugar, που µόλις λανσαρίστηκε, ενώ έχει καταφέρει να εξάγει σε πάνω από 30 χώρες παγκοσµίως.

«Η πολυετής ενασχόλησή µας µε τον χώρο της εστίασης µας έχει δώσει τη δυνατότητα  να αναγνωρίζουµε τα κενά στην αγορά και να δηµιουργούµε προϊόντα που τα αποδέχεται και µπορούν να δηµιουργήσουν υψηλής ποιότητας cocktail είτε από το χέρι ενός επαγγελµατία, είτε από έναν απλό καταναλώτή, που θέλει να απολαύσει ένα δροσιστικό ποτό στο σπίτι του» αναφέρει στο Fortune o Γιώργος Τσιρίκος.

Η εταιρεία Three Cents, η οποία έκανε τζίρο 5,6 εκατ. ευρώ το 2019, βρίσκεται σε 34 χώρες, κυρίως στην Ευρώπη, αλλά έχει παρουσία και σε Αµερική και  Ασία.  Πρόσφατα η Three Cents έγινε µέλος του οµίλου επιχειρήσεων IDEAL, µια κίνηση που στόχο έχει την περαιτέρω ανάπτυξη του brand τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις παγκόσµιες αγορές.

33.Γιώργος Βαρβαρέλης, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος 

ΗΛΙΚΙΑ: 30, 30
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Co-founders, CEO, Γενικός Διευθυντής
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Augmenta Agriculture
Η Augmenta ξεκίνησε το 2017  στο Βόλο από τους αγρότες και μηχανικούς, Γιώργο Βαρβαρέλη και Δημήτρη Ευαγγελόπουλο.

Eίναι δημιουργοί τεχνολογίας γεωργίας ακριβείας (precision agriculture),  που προωθεί τη βιώσιμη καλλιέργεια. Τον Μάρτιο ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση επένδυσης Series A, ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων, της οποίας ηγήθηκε η CNH Industrial, ένας βιομηχανικός κολοσσός με κεφαλαιοποίηση άνω των 20 δισ. δολαρίων, και η Pymwymic, ένας από τους πρώτους επενδυτές εταιρειών βιώσιμης ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Η εταιρεία διατηρεί την πλειοψηφία των εργαζομένων της στην Ελλάδα, με ομάδα επίσης στις ΗΠΑ, ενώ η τεχνολογία της  περιλαμβάνει ένα σύστημα που εγκαθίσταται στην οροφή των γεωργικών οχημάτων, το οποίο χρησιμοποιώντας κάμερες σαρώνει τον αγρό κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Στη συνέχεια, η πληροφορία αυτή χρησιμοποιείται για την εφαρμογή σε πραγματικό χρόνο, συστατικών όπως λιπάσματος και ρυθμιστών ανάπτυξης των φυτών, ενώ σύντομα θα γίνουν διαθέσιμες ακόμα περισσότερες λειτουργίες για την εφαρμογή φυτοφαρμάκων.

34.Γρηγόρης Λάμπρου

ΗΛΙΚΙΑ: 34
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Co-founder & CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Procure Ship
Με backround σε μαθηματικά και οικονομικά και σπουδές στο King’s College στο Λονδίνο, ο Γρηγόρης παρατήρησε ότι η τεχνολογία έχει διεισδύσει για τα καλά και στον κλάδο της ναυτιλίας και έτσι ξεκίνησε την Procure Ship το 2016.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα συνδέει τις ναυτιλιακές εταιρείες με προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο και τις βοηθάει στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών τους, στην εύρεση καινούργιων προμηθευτών και στον καλύτερο έλεγχο των εξόδων τους.

Η Procure Ship έχει καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να «κερδίσει» ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς, καθώς σήμερα 1.000 πλοία χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της, συμπεριλαμβανομένων και ξένων ναυτιλιακών εταιρειών από 6 διαφορετικές χώρες.

«Πιστεύω ότι για ένα νέο επιχειρηματία είναι πολύ βασικό να πλαισιώνεται από σωστούς συνεργάτες. Οι συνεργάτες του θα πρέπει να μοιράζονται το ίδιο όραμα με εκείνον, να αγαπούν τη δουλειά τους και να μην τους φοβίζει η εργασία. Επομένως, η σωστή επιλογή του προσωπικού και των επενδυτών, θεωρώ ότι είναι βασικό στοιχείο της επιτυχίας» αναφέρει στο Fortune o Γρηγόρης.

35. Στέλιος Ηλιάκης, Δώρα Τραχανά 

ΗΛΙΚΙΑ: 39,33
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Partners
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Uni.Fund VC
Το Uni.Fund είναι ένα VC Fund το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 30 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτεί τεχνολογικές εταιρίες στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, έχοντας ολοκληρώσει επενδύσεις σε πάνω από 20 startups.

Ο Στέλιος και η Δώρα, με σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέρουν στο Fortune σχετικά με τους νέους επιχειρηματίες:

«Αν κάτι διαφοροποιεί έναν καλό επιχειρηματία από έναν κακό ή έναν μέτριο είναι ότι ο πρώτος συχνά λαμβάνει καλύτερα υπόψη του τη γνώμη της αγοράς και προσαρμόζεται γρήγορα σε αυτή.

Δουλεύοντας πίσω από αυτή τη λογική, δεν είναι τυχαίο πως οι εταιρίες του χαρτοφυλακίου μας κατάφεραν (κατά μέσο όρο) το 2020 να επιτύχουν την υψηλότερη ανάπτυξη ως τώρα και δημιουργήσουν νέα προϊόντα, ανοίγοντας ταυτόχρονα νέες αγορές, εν μέσω μιας σημαντικής υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».

 
 
 

36.Ρομπέρτο Κούστας, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος

ΗΛΙΚΙΑ: 29, 28
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Co-Founders
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: DeepSea

Ο Ρομπέρτο Κούστας έχει σπουδάσει μηχανολόγος-μηχανικός στο Λονδίνο και πληροφορική στην Οξφόρδη και είναι ένας από τους εκπροσώπους της νέας γενιάς της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας.

Mαζί με τον Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο ίδρυσαν τη DeepSea Technologies που παρέχει μία πλατφόρμα για την παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των πλοίων, κοινοποιώντας σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που συλλέγει στους ιδιοκτήτες ή τους ναυλωτές, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

Η πλατφόρμα της εταιρείας ουσιαστικά παρακολουθεί την απόδοση και τα λειτουργικά δεδομένα πλοίων, κοινοποιώντας σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που συλλέγει στους ιδιοκτήτες ή τους ναυλωτές.

Η DeepSea, με έδρα την Αθήνα, «σήκωσε» το 2020 3 εκατ. χρηματοδότηση από τη λονδρέζικη ETF Partners, απασχολεί πάνω από 40 άτομα και εξυπηρετεί ναυτιλιακές εταιρείες, ναυπηγία και άλλους πελάτες στη ναυτιλία.

37.Ευαγγελία Κουτσοβούλου

ΗΛΙΚΙΑ: 37
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Founder
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Daphnis and Chloe
Το 2014 πήρε την απόφαση και επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα από την Ιταλία, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή στην Μπολόνια και αφήνοντας πίσω τη δουλειά της αρθρογράφου.

Με αγάπη για τη μαγειρική και τα παραδοσιακά προϊόντα και βότανα της Ελλάδας, αποφάσισε να βοηθήσει παραγωγούς να «ταξιδέψουν» τον κόπο τους σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία της Daphnis and Chloe απευθύνεται κυρίως σε χώρες της Ευρώπης, αλλά και στις ΗΠΑ, ενώ προμηθεύει κάποια από τα καλύτερα ντελικατέσεν στον κόσμο.

Μιλώντας στο Women on Top, η συμβουλή της σε μια νέα επιχειρηματία είναι: «Πριν πάρει αποφάσεις, να έχει μελετήσει, όσο το δυνατόν περισσότερο κάθε πλευρά του αντικειμένου με το οποίο θέλει να ασχοληθεί. Τα πιο δύσκολα εμπόδια που συναντάμε είναι αυτά που δεν έχουμε φανταστεί».

38.Ζήνα Μαυροειδή

ΗΛΙΚΙΑ: 39
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: e-fresh.gr
Η e-fresh.gr είναι ένα «tech driven» ψηφιακό σούπερ μάρκετ, το οποίο εστιάζει στην μεγάλη ποικιλία κωδικών (>15,000) και στη γρήγορη παράδοση παραγγελιών – σε λίγες μόνο ώρες – στον τελικό πελάτη. Η εταιρεία αναπτύσσεται με ρυθμούς άνω του 45% ετησίως, μέχρι στιγμής έχει εξυπηρετήσει περισσότερες από 800,000 παραγγελίες και έχει συγκεντρώσει πάνω από 20 βραβεία για τις δραστηριότητές της. Η Ζήνα Μαυροειδή επισημαίνει στο Fortune πως «κλειδί» για την ανάπτυξη είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στην e-fresh. «Κάθε πρωτοβουλία που παίρνουμε, κάθε εργαλείο που αναπτύσσουμε είναι αποτέλεσμα του υψηλού επιπέδου του ανθρώπινου δυναμικού μας και του πώς αυτοί οι άνθρωποι συνεργάζονται μεταξύ τους ώστε να δημιουργείται αξία» αναφέρει.

39.Γιάννης Παλογιαννίδης

ΗΛΙΚΙΑ: 38
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Founder & CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: JMN Group
Ο Γιάννης Παλογιαννίδης  έχει πάντα στραμμένο το βλέμμα του στις ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά.

Η JMN Pharmaceutical, που ίδρυσε το 2008, είναι μια εμπορική και RnD εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής και της ευεξίας, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του ιδρυτή της για το Ευ Ζην.

Με παρουσία στο  χώρο των φαρμακείων  και των σούπερ μάρκετ (LIDL Europe, Ahold Delhaize Europe κ.α), η JMN ενεργεί τόσο με αποκλειστικές αντιπροσωπείες ξένων οίκων στην Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και με το δικό της brand, με την επωνυμία NaturaVita. «Το βασικό μου μότο είναι ότι για να προοδεύσει κανείς στο επιχειρείν, πρέπει να διαθέτει πρώτα την επιμονή, μετά τη σωστή στρατηγική και τέλος το σωστό ανθρώπινο δυναμικό» αναφέρει.  Aπό το 2017 μέσω της J.P International, o Γιάννης δραστηριοποιείται ενεργά και στη εμπορική αγορά του πετρελαίου.

40.Nίκος Καραφλός

ΗΛΙΚΙΑ: 34
ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Owner & CEO
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Dexamenes
Από την παιδική του ηλικία οι αναμνήσεις του Νίκου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την τοποθεσία της Κουρούτας στην Αμαλιάδα και τις παλιές δεξαμενές κρασιού, που χτίστηκαν κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα.

Δηλώνει οραματιστής και μαζί με την αρχιτεκτονική ομάδα k-studio μετέτρεψαν ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο κρασιών σε ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο, που ακολουθεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Τριάντα τέσσερις από τις συνολικά σαράντα δεξαμενές του ιστορικού οινοποιείου είναι εκείνες που μετατράπηκαν σε υπερπολυτελείς σουίτες με την υπογραφή της K-Studio αλλά και της COCO-MAT.

Το Dexamenes Seaside από το 2019 έχει σημειώσει πολλές διακρίσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Η συμβουλή του Νίκου στους νέους επιχειρηματίες συνοψίζεται στην εξής φράση: «να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου και να κάνεις focus στο όραμά σου, χωρίς περισπασμούς».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ