Dior Celebrates Greece: Απόψε στις 9 το βράδυ στο Καλλιμάρμαρο live σε όλο τον κόσμο ύμνος στην μόδα & στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης (φωτο)

Mια ανάσα πριν το φαντασμαγορικό σόου του Dior στην Ελλάδα. 

Ο Dior οργανώνει ντεφιλέ στην Αθήνα σήμερα 17 Ιουνίου για την παρουσίαση της νέας κολεξιόν «Croisière 2022». 

«Ο Οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022», έμπνευση της ιταλίδας σχεδιάστριας Maria Grazia Chiuri, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ντεφιλέ «θα συνεχίσει την μαγεία του σόου που δημιουργήθηκε το 2020 στο Λέτσε...στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας με απόλυτο σεβασμό των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ». 

 

 

 

 

Η πρόταση του διεθνούς Οίκου προβλέπει την παρουσίαση της ειδικής συλλογής «Resort 2022» η οποία θα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με δημιουργίες που θα ετοιμαστούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, από Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες και δημιουργούς, με στόχο την προβολή της ελληνικής παράδοσης και παράλληλα του ταλέντου και της τεχνογνωσίας των Ελλήνων στο χώρο αυτό.

 Η κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση  στο Καλλιμάρμαρο θα καλυφθεί με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση διεθνώς. 

Όπως αναφέρεται στο φάκελο της παρουσίασης του Οίκου «Dior», οι έννοιες «Phos» (φως) και «Kallos» (ομορφιά) που ξεκίνησαν να λάμπουν πριν 2.500 χρόνια στην Αθήνα είναι απόλυτα ταυτισμένες με τις αισθητικές αξίες και την ποιότητα που πρεσβεύει ο Οίκος και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε το αίτημα για την παρουσίαση της νέας ειδικής συλλογής στη χώρα μας.

 

 

 

 

Με επίκεντρο την κεντρική εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ο Οίκος έχει αιτηθεί επίσης να δοθεί άδεια για κάποιες φωτογραφίες με τις δημιουργίες που έχουν ως θέμα την ελληνική κληρονομιά και τον ελληνικό πολιτισμό σε εμβληματικά σημεία, μεταξύ των οποίων η Ακρόπολη, το Ηρώδειο, η Αρχαία Αγορά, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ο ναός του Διός στη Νεμέα, πάντα με σεβασμό στην ιστορικότητα των μνημείων.

 

 

Εκατομμύρια τηλεθεατές και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούν, μέσω live streaming που θα διατίθεται σε όλα τα social media του Dior, να παρακολουθήσουν από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο το «Dior celebrates Greece», με το οποίο ο γαλλικός Οίκος θα τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής. 

Έφτασε στην Αθήνα η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri

Στην Ελλάδα έφτασε η  καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior που θα παρουσιάσει σήμερα το μεγάλο σόου για την κολλεξιόν Cruise 2022 στο Καλλιμάρμαρο. 

Ντυμένη στα λευκά, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του Μουσείου καθηγητή αρχαιολογίας Νίκο Σταμπολίδη (που από το φθινόπωρο αναλαμβάνει διευθυντής στο Μουσείο της Ακρόπολης) και την διοικητική διευθύντρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Ευγενία Χριστοδουλάκου.

Tο βράδυ της Πέμπτης και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας που θα μπορούν να δουν ζωντανά τη φαντασμαγορική εκδήλωση που τιμά την Ελλάδα, στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στον ιστορικό θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην καρδιά της Πλάκας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ