Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μας άφησε με το στόμα ανοιχτό: Τραγουδάει Μάνο Χατζιδάκι και «Μην τον ρωτάς τον ουρανό» στο Ωδείο Αθηνών (βίντεο)

Ερμήνευσε και το «Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι»

Με το στόμα ανοιχτό μας άφησε η Βίκυ Χατζηβασιλείου που τραγούδησε δύο αξέχαστα τραγούδια του σπουδαίου Μάνου Χατζιδάκι στο Ωδείο Αθηνών, με αφορμή το αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη.

Ειδικότερα η Βίκυ Χατζηβασιλείου δημοσίευσε δύο βίντεο στα οποία την ακούμε να ερμηνεύει το «Μην τον ρωτάς τον ουρανό» αλλά και το «Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι».


Η φωνή της μας εντυπωσίασε καθώς μιλάμε για δύο πολύ «δύσκολα» κομμάτια τα οποία έχουν ερμηνεύσει μέσα στα χρόνια μεγάλοι Έλληνες καλλιτέχνες.

«Σαν σήμερα, πριν από 27 ακριβώς χρόνια, έφυγε ο κορυφαίος των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών. Ευχαριστούμε Μάνο Χατζιδάκι για την μοναδική σου παρακαταθήκη! Μεγάλη μου τιμή που το Ωδείο Αθηνών μου ανέθεσε την ερμηνεία δύο τραγουδιών του στο αφιέρωμα στη μνήμη του» έγραψε στην ανάρτησή της.

Το «Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι» συμπεριελαμβανόταν στον δίσκο 4 Θεατρικοί Μύθοι.

Το «Μην τον ρωτάς τον ουρανό» από την άλλη γράφτηκε για την ταινία "Το νησί των γενναίων" (1959) του Ντίμη Δαδήρα, όπου το ερμήνευσε η Τζένη Καρέζη. Αμέσως μετά κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών με τη φωνή της Μαίρης Λω.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ