Υπόθεση εξαφάνισης Μαντλίν: Προκαλεί ο 44χρονος παιδόφιλος - βιαστής: «Μαγειρεύετε τις κατηγορίες» λέει στους εισαγγελείς (βίντεο)

«Έσπασε» την σιωπή του μέσα από μια επιστολή

Με τους εισαγγελείς τα έχει βάλει ο 44χρονος παιδόφιλος που είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση - και πιθανόν για την δολοφονία - της μικρής Μαντλίν από το ξενοδοχείο στην Πορτογαλία, όπου έκανε τις διακοπές της μαζί με την οικογένειά της.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ που εκτίει ποινή φυλάκισης στην Γερμανία για τον βιασμό μιας ηλικιωμένης το 2005 - και που έχει στο παρελθόν καταδικαστεί και για κακοποίηση ανηλίκων - «έσπασε» την σιωπή του μέσα από μια επιστολή του στην οποία χαρακτηρίζει ως «σκάνδαλο» την έρευνα που έχει ανοίξει εις βάρος του και προτρέπει τους εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση «να παραιτηθούν». 

Παράλληλα η επιστολή του συνοδευόταν και από ένα σχέδιο στο οποίο απεικονίζονταν δύο εισαγγελείς καθισμένοι σε κάποιο εστιατόριο να παραγγέλνουν. Θα πάρω «εγκληματολογικά στοιχεία» λέει ο ένας με τον άλλο να απαντά «Yummy. Και εγώ», σύμφωνα με το news.com.au.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild το χειρόγραφο γράμμα του 44χρονου ανέφερε τα εξής:

«Η κατηγορία σε βάρος ενός υπόπτου είναι ένα πράγμα. Το άλλο, που είναι εντελώς διαφορετικό και αποτελεί απίστευτο σκάνδαλο, είναι όταν ένας εισαγγελέας ξεκινά μια δημόσια καμπάνια, γεμάτη προκατάληψη πριν από την έναρξη εκδίκασης της υπόθεσης».

Ήταν το 2007 όταν η 3χρονη τότε Μαντλίν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο θέρετρο  Praia De Luz της Πορτογαλίας, όπου έκανε διακοπές μαζί με την οικογένειά της που δεν σταμάτησε ποτέ να την αναζητά.

13 χρόνια μετά την εξαφάνισή της οι Γερμανοί Εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι θεωρούν βασικό ύποπτο για τον φόνο του μικρού κοριτσιού έναν 43χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή για σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ έμενε το καλοκαίρι του 2007 στην Πορτογαλία, πολύ κοντά στο θέρετρο Praia De Luz, όπου η μικρή Μαντλίν και η οικογένειά της έκαναν διακοπές. 

Οι αστυνομικές αρχές της χώρας, όπως έγραψε πέρυσι η Telegraph, είχαν αγνοήσει τελείως τον 43χρονο τότε άνδρα, καταδίκασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, εμπόριο ναρκωτικών και διαρρήξεις, εστιάζοντας στους γονείς του παιδιού, τους οποίους θεώρησαν ως βασικούς υπόπτους αρχικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί είχαν ανακρίνει τον φερόμενο σήμερα ως δράστη της δολοφονίας της Μαντλίν, όμως στη συνέχεια τον είχαν αφήσει ελεύθερο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ