Πριγκίπισσες Ιμάν και Σάλμα: Ποιες είναι οι όμορφες κόρες της βασίλισσας Ράνιας της Ιορδανίας, μοιάζουν πολύ στη μαμά τους (φωτό)

Είναι δύο δυναμικές γυναίκες!

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας και ο βασιλιάς Αμπντάλα έχουν αποκτήσει μαζί δύο αγόρια - τον πρίγκιπα Χουσείν (26 ετών) που είναι και ο διάδοχος του θρόνου και τον 16χρονο πρίγκιπα Χασέμ - και δύο κορίτσια, τις πριγκίπισσες Σάλμα (20 ετών) και Ιμάν (24 ετών).

Μελαχρινές όπως η μαμά τους οι δύο πριγκίπισσες μοιάζουν πολύ στην 50χρονη μονάρχη που μοιράζεται στο Instagram φωτογραφίες σε ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως την ημέρα της μητέρας, αλλά και όταν έχουν τα γενέθλιά τους.

 

 

Μάλιστα τα δύο κορίτσια αν και έχουν τέσσερα χρόνια διαφορά γιορτάζουν μόλις με μια μέρα απόσταση αφού η Σάλμα γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ η αδερφή της Ιμάν στις 27!

Οι δύο πριγκίπισσες της Ιορδανίας πέρα από όμορφες είναι όμως και δύο δυναμικές γυναίκες που έχουν φυσικά ως παράδειγμα για την αγαπημένη τους μητέρα.

Γεννημένη στο Αμμάν το 1996 η Ιμάν είναι το δεύτερο παιδί του βασιλικού ζεύγους, ενώ ο παππόυς της (από την πλευρά του μπαμπά της) ήταν ο βασιλιάς Χουσείν και γιαγιά της η γεννημένη στην Αγγλία πριγκίπισσα Muna, που ήταν η δεύτερη σύζυγός του.

Η πριγκίπισσα φοίτησε στην Διεθνή Ακαδημία Αμμάν (IAA) από την οποία αποφοίτησε το 2014, οπότε και βραβεύτηκε ως η κορυφαία αθλήτρια της τάξης. Πλέον η 24χρονη σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Τζορτζτάουν στην Ουάσινγκτον, στο ίδιο ίδρυμα που σπουδάζει και ο αδερφός της Χουσεΐν.

Η πριγκίπισσα Σάλμα από την άλλη αποφοίτησε επίσης από το IAA τον Μάη 2018 ενώ τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς αποφοίτησε και από την Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst.

Μάλιστα στα 19 της μόλις χρόνια έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας της. Είχε καταφέρει να περάσει όλα τα θεωρητικά και πρακτικά της μαθήματα με τον πατέρα της βασιλιά Αμπντάλα να την τιμάει και παράλληλα να την καμαρώνει στην ειδική τελετή που έίχε γίνει στο παλάτι  Husseiniya.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ