Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πανελλαδική απεργία: Παρέλυσε η Θεσσαλονίκη - Συγκεντρώσεις, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις , πως θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ (φωτό)

Συνδικάτα, εργατικά σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις βγήκαν σήμερα για μια ακόμη φορά στον δρόμο, κηρύσσοντας πανελλαδική 24ωρη απεργία.

Μαζικές ήταν οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την Τρίτη 8 Ιουνίου και αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 17 Ιουνίου από την ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Συνδικάτα, εργατικά σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις βγήκαν σήμερα για μια ακόμη φορά στον δρόμο, κηρύσσοντας πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στις αλλαγές που θα φέρει το νομοσχέδιο στις εργασιακές σχέσεις.

Μέλη του ΠΑΜΕ και άλλων κλαδικών σωματείων, έχοντας συγκεντρωθεί νωρίτερα στο άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου. Η πορεία κατέληξε στο ΥΜΑΘ λίγο πριν τις 12:30.

Πορεία και από εξωκοινοβουλευτική αριστερά, αναρχικούς

Πριν τις 11.30 το πρωί της Πέμπτης πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη του ευρύτερου αναρχικού χώρου, που είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα, κατέβηκαν στον δρόμο πραγματοποιώντας επίσης πορεία σε κεντρικές οδούς της πόλης.

"Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, τις εργασιακές σχέσεις και τα σωματεία" αναφερόταν στο πανό στην κεφαλή της πορείας. Λίγο πριν τις 13:00, η πορεία ολοκληρώθηκε μετά από διέλευση μπροστά από το ΥΜΑΘ.

Πορεία από ΕΚΘ, ΕΔΟΘ και ΣΥΡΙΖΑ

Στο Εργατικό Κέντρο συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, ενώ συμμετείχε και μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πορεία αυτού του μπλοκ έφτασε περίπου στις 13:00 στο ΥΜΑΘ, υπό καταρρακτώδη βροχή, αφού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ξέσπασε ξαφνικό μπουρίνι αναφέρει το voria.gr