Οι ελέφαντες «που πήγαν εκδρομή» πήραν έναν υπνάκο! Το περιπλανώμενο κοπάδι που έχει αναστατώσει την Κίνα με το παράδοξο ταξίδι του (βίντεο)

Η ιστορία τους έχει γίνει viral

Οι ελέφαντες «που πήγαν εκδρομή» έχουν κεντρίσει το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον των χρηστών των social media, ενώ παράλληλα έχουν δημιουργήσει μια αναστάτωση στην Κίνα καθώς τα ζώα προκαλούν ζημιές στο πέρασμά τους.

Μετά από ένα ταξίδι μηνών μακριά από το φυσικό του περιβάλλον το κοπάδι που αποτελείται από περίπου 15 ελέφαντες και τρία μικρά ελεφαντάκια έκανε μια στάση ,με drone να καταγράφει τον ύπνο τους και το βίντεο να γίνεται viral!

Τα ζώα άφησαν στα μέσα Απριλίου το καταφύγιο στο οποίο ζούσαν στην κινεζική Σισανμπανά, μια μεθοριακή περιοχή με το Λάος και τη Μιανμάρ, για να κατευθυνθούν βόρεια σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων.

Καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους drones και υπέρυθρες κάμερες καταγράφουν τις κινήσεις τους καθώς εκτός από το ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον το αναπάντεχο ταξίδι τους, έχουν προκαλέσει και προβλήματα σε οικισμούς.

 

 

 

 

Η κινεζική τηλεόραση είχε μεταδώσει την περασμένη εβδομάδα ότι από τότε που αναχώρησαν από το καταφύγιό τους στην Σισανμπανά έχουν καταστρέψει περίπου 560 στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων και ότι οι ζημιές που έχουν προκαλέσει αποτιμώνται σε 6,8 εκατομμύρια γουάν.

Μάλιστα την περασμένη Κυριακή κάτοικοι έστησαν μπλόκα με φορτηγά ώστε να εμποδίσουν τα ζώα να περάσουν. Οι ζωολόγοι δεν μπορούν να εξηγήσουν τι ήταν αυτό που ώθησε το κοπάδι να εγκαταλείψει το καταφύγιό του και να ακολουθήσει μια τόσο μακρινή διαδρομή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ