Η πολύχρωμη σημαία του Pride «αναβαθμίστηκε» για να συμπεριλάβει και τα intersex άτομα! - Αυτό είναι το νέο σχέδιο (φωτό)

Την σχεδίασε ο ακτιβιστής Valentino Vecchietti

Ο μήνας Υπερηφάνειας έχει ξεκινήσει και και η οργάνωση Intersex Equality Rights UK παρουσίασε μέσα από τα social media την καινούργια σημαία που δημιούργησαν ώστε να συμπεριλαμβάνει στα χρώματά της και τα intersex άτομα.

Ειδικότερα ο ακτιβιστής Valentino Vecchietti, που αυτοπροσδιορίζεται ώς intersex και ανήκει στην οργάνωση Intersex Equality Rights UK, σύμφωνα με το pinknews.co.uk σχεδίασε την καινούργια σημαία συνεχίζοντας έτσι την παράδοση που θέλει τις σημαίες του Pride ανανασχεδιάζονται και να αναπροσαρμόζονται.

Όπως εξηγεί και η  Intersex Equality Rights UK σε ποστ που έκανε στο Instagram:

«Το 2013 oι Μόργκαν Καρπέντερ και Τόνι Μπρίφα της Intersex Human Rights Australia σχεδίασαν την intersex σημαία. Το 2017 υπό την ηγεσία της ακτιβίστριας Άμπερ Χάικς, το Γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ Υποθέσεων της Φιλαδέλφειας σχεδίασε εκ νέου τη σημαία του ουράνιου τόξου, προσθέτοντας μαύρες και καφέ ρίγες ώστε να συμπεριλάβει και τα μαύρα και γενικότερα τα μη λευκά άτομα.

Η σημαία στην παρέλαση του Pride στη Θεσσαλονίκη το 2019

Βασιζόμενο πάνω σε αυτό, το 2018 το άτομο Daniel Quasar επανασχεδίασε τη σημαία για να συμπεριλάβει και τρανς/non-binary άτομα, δημιουργώντας τη σημαία Pride Progress».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ