Story of the day: Η μαμά του τον έριξε στα σκουπίδια όταν γεννήθηκε - Τον υιοθέτησαν του έκαναν bullying, έγινε εφευρέτης & εκατομμυριούχος (φωτό

Η ιστορία του συγκινεί...

Ο Freddie Figgers έλαβε τον πρώτο του υπολογιστή σε ηλικία εννέα ετών. Ήταν παλιός και δεν λειτούργησε, αλλά ήταν η αρχή μιας σχέσης - αγάπης με την τεχνολογία που τον οδήγησε στο να γίνει εφευρέτης, επιχειρηματίας και εκατομμυριούχος. 

Ένα μέλλον που λίγοι θα είχαν προβλέψει, αφού η ζωή του φέρθηκε με τον πιο άσχημο τρόπο. Ο Freddie είχε εγκαταλειφθεί όταν ήταν 4 μηνών. Τον είχαν αφήσει δίπλα σε κάδο σκουπιδιών σε επαρχία της Φλόριντα.

 

 

 

 

Όταν ρώτησε τον πατέρα του για τη γέννηση του εκείνος απάντησε: «Άκου, θα σου τα πω όπως έχουν, Φρεντ. Η βιολογική σου μητέρα σε παράτησε στα σκουπίδια. Εγώ και η Μπέτι Μέι δεν θέλαμε να σε στείλουμε σε ανάδοχες οικογένειες, κι έτσι σε υιοθετήσαμε. Και είσαι ο γιος μου’’». «,

Όταν μου το είπε, σκέφτηκα πως είμαι σκουπίδι» αφηγείται στο BBC. «Αλλά εκείνος άρπαξε τον ώμο μου και μου είπε: Άκου, μην αφήσεις ποτέ αυτό να σε ενοχλήσει, να σου σταθεί εμπόδιο». 

 

 

 

 

Ο Nathan Figgers, ο πατέρας του ήταν ένας εργαζόμενος συντήρησης και η Betty Mae Figgers, η μητέρα του, εργαζόταν σε φάρμα. Είχαν ήδη παιδιά, αλλά αποφάσισαν να κρατήσουν τον Φρέντι που ήταν μόλις 2 ημερών και να τον υιοθετήσουν ως γιος τους.

Ο Φρέντι λέει πως η οικογένειά του, του έδωσε πολλή αγάπη. Αλλά τα άλλα παιδιά στη γειτονιά ήταν σκληρά. Καθώς η ιστορία του ήταν γνωστή στη μιρκή κοινότητα, τον αποκολούσαν «το μωρό του κάδου», «σκουπίδι», του έλεγαν πως είναι βρώμικος και πως κανείς δεν τον θέλει. 

 

 

 

 

Όταν έγινε 12, οι ικανότητές του στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεν μπορούσαν πια να περάσουν απαρατήρητες.

 

 

Στα 15 του αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχολείο για να φτιάξει τη δική του εταιρία υπολογιστών. Έφτιαξε ένα πρόγραμμα σαν τους χάρτες της Google, πριν τους χάρτες της Google φυσικά, και το πούλησε έναντι 2,2 εκατ. δολαρίων.

 

 

 

 

Αρκετές και εξαιρετικά επικερδείς εφευρέσεις αργότερα, το 2008 έφτιαξε μια δική του τηλεπικοινωνιακή εταιρία και το 2011, στα 21 του, ήταν ο νεότερος ιδιοκτήτης τηλεπικοινωνιακού παρόχου των ΗΠΑ (Figgers Communication).

 

 

Το 2014 λάνσαρε το δικό του smartphone (Figgers F1) και το 2019 βγήκε στην αγορά η τρίτη εκδοχή του (Figgers F3).

"Έβλεπα τον πατέρα μου να βοηθά πάντα τους ανθρώπους, σταματώντας στο πλάι του δρόμου βοηθώντας τους ξένους, έδινε φαγητό στους άστεγους", λέει. "Ήταν ένας απίστευτος άνθρωπος''. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ