Ιντερνετικό μπλακ άουτ: «Έπεσαν» οι ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη - New York Times, The Guardian, Le Monde, CNN, BBC

Εκτός λειτουργίας και οι σελίδες της βρετανικής κυβέρνησης και του Λευκού Οίκου

Οι ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτές των εφημερίδων The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, καθώς και του Bloomberg News, του CNN και του BBC έχουν τεθεί σήμερα εκτός λειτουργίας σε όλο τον πλανήτη.

Ο ισότοπος λιανικών αγορών της Amazon.com Inc φαίνεται επίσης ότι δεν λειτουργεί. Η Amazon δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο. Εξάλλου και η πλατφόρμα Reddit είναι εκτός λειτουργίας.

Παράλληλα τέθηκε εκτός λειτουργίας και ο ιστότοπος της βρετανικής κυβέρνησης σήμερα το πρωί αλλά και εκείνος του Λευκού Οίκου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο ιστότοπος gov.uk εμφάνιζε "Error 503 Service Unavailiable" περίπου στις 13:20 ώρα Ελλάδας. 

Κάποια μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι το πρόβλημα οφείλεται στην αμερικανική εταιρεία cloud computing Fastly, με την εταιρεία να τονίζει ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και διορθώνεται. 

Η Fastly ανακοίνωσε ότι ερευνά «τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην απόδοση με τις υπηρεσίες μας CDN», όπως αναφέρει στον ιστότοπό της.  Ωστόσο κάποιες ιστοσελίδες είναι εκ νέου προσβάσιμες έπειτα από νέες προσπάθειες σύνδεσης.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2 της Δανίας επίσης ανακοίνωσε ότι έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ο ιστότοπός του.

Εξάλλου  ιστότοπος λιανικών αγορών της Amazon.com Inc φαίνεται επίσης ότι δεν λειτουργεί. Η Amazon δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο, αν και σύμφωνα με τον ιστότοπο Downdetector.com, περίπου 2.000 χρήστες της έχουν αναφέρει προβλήματα. 

Εξάλλου και η πλατφόρμα Reddit είναι εκτός λειτουργίας, με σχεδόν 21.000 χρήστες του  να αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ