Louis Vuitton: Αυτό είναι το μαντήλι - εσάρπα που προκάλεσε σάλο - Η παλαιστινιακή έμπνευση & οι αντιδράσεις (φωτό)

Μετά τον σάλο ο οίκος το «εξαφάνισε»

Ένας σάλος προκλήθηκε στα social media με το μαντήλι του Louis Vuitton, που αναγκάστηκε εν τέλη να αποσύρει από το σάιτ του το συγκεκριμένο προϊόν μετά τις αντιδράσεις.

Το συγκεκριμένο μαντήλι είχε πηγή έμπνευσης το χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο παλαιστινιακό Keffiyeh και έφερε πάνω του το λογότυπο του οίκου, ο οποίος το πουλούσε στο διαδίκτυο έναντι 750 δολαρίων.

Ωστόσο πολλοί χρήστες των social media δεν αντιμετώπισαν θετικά το αξεσουάρ του Louis Vuitton κατηγορώντας τον για «πολιτισμική εκμετάλλευση».

Photo: LouisVuitton

Η εταιρεία δήλωσε σύμφωνα με το nbcnews ότι το "The Monogram Keffieh Stole είναι «εμπνευσμένο από το κλασικό Keffieh και εμπλουτισμένο με το λογότυπο του οίκου» και ότι φτιάχτηκε με μια «τεχνική ύφανσης που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία των περίπλοκων μοτίβων monogram, από ανάμεικτο βαμβάκι, μαλλί και μετάξι».

 

 

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε και τα σχόλια ότι προσβάλλει την κουλτούρα των Παλαιστινίων, ο οίκος «εξαφάνισε» το μαντήλι από το διαδικτυακό του κατάστημα.

Να σημειωθεί ότι το Keffiyeh είναι πολύ δημοφιλή στον αραβικό κόσμο και σε μερικούς κύκλους θεωρείται σύμβολο του παλαιστινιακού πατριωτισμού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ