Good news απο το BBC: Αυτό είναι το φιλόδοξο σχέδιο των ελληνικών νησιών - Γίνονται covid-free (βίντεο)

Πολλοί από τους ντόπιους βασίζονται στον τουρισμό

Τα ελληνικά νησιά έχουν ένα φιλόδοξο σχέδιο για να υποδεχτούν φέτος τους τουρίστες, αναφέρει το BBC που σχολιάζει την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία».

Όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο «στόχος της Γαλάζιας Ελευθερίας είναι να μετατρέψει τα νησιά της χώρας, όπως η Μήλος, σε covid-free προορισμούς». 

«Φέτος είναι ο εμβολιασμός. Είμαστε εμβολιασμένοι, οι περισσότεροι από τους πελάτες μας είναι εμβολιασμένοι, έχουμε επίσης και τα τεστ και δεν φοβόμαστε. Ξέρουμε εάν ή όχι ο άλλος έχει ιό και έτσι προχωράμε» ακούμε να λέει στην κάμερα του BBC Γιάννης Χαβάκης, ιδιοκτήτης καταδυτικού Κέντρου.

Πολλοί από τους ντόπιους της Μήλου βασίζονται στον τουρισμό και καλωσορίζουν το σχέδιο του να ανοίξουν και πάλι, ωστόσο σύμφωνα με το BBC δεν είναι όλοι τόσο αισιόδοξοι.

«Είμαι στο νησί εδώ και 1,5 χρόνο χωρίς επισκέπτες, χωρίς τουρίστες, χωρίς τίποτα. Είναι πολύ δύσκολο. Για έναν άνθρωπο της ηλικίας μου, το να μην βλέπει κόσμο, να μην βλέπει επικοινωνία, ενέργεια γύρω του, είναι πολύ δύσκολο» θα πει στην κάμερα ο Θοδωρής Βαμβακάρης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο νησί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα μας υποδέχτηκε το 2020 μόλις το 25% των ταξιδιωτών που υποδεχόταν τα προηγούμενα έτη και φέτος νησιά με πληθυσμό γύρω στους 5.000 κατοίκους, όπως η Μήλος, στοχεύουν στο να υποδεχτούν τον Αύγουστο περίπου 25.000 τουρίστες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ