Στο μπαλκόνι του παλατιού ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό με τα δίδυμα πριγκιπόπουλα Γκαμπριέλα & Ζακ: Ξανά απούσα η Σαρλίν (φωτό & βίντεο)

Mε αφορμή τους εορτασμούς της Corpus Christi

Νέα εμφάνιση χωρίς την πριγκίπισσα Σαρλίν έκανε ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό που βγήκε στο μπαλκόνι του παλατιού μαζί με τα δίδυμα παιδιά τους, με αφορμή τους εορτασμούς της Corpus Christi.

Η Γκαμπριέλα και ο αδερφός της Ζακ για ακόμα μια φορά έκλεψαν την παράσταση. Χαριτωμένη η 6χρονη πριγκίπισσα φορούσε ένα λουλουδάτο φορεματάκι και μια κόκκινη κορδέλα στα μαλλιά ενώ ο πρίγκιπας ήταν ντυμένος με ένα σκούρο κοστούμι και λευκό πουκάμισο.

 Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες τα δύο αδερφάκια χαιρέτησαν από το μπαλκόνι ενώ σε ορισμένα από τα στιγμιότυπα φαίνεται σαν να κάνουν ερωτήσεις στον μπαμπά σχετικά με το τι συμβαίνει και εκείνος να σκύβει και να τους λύνει τις απορίες τους.

Λίγα λόγια για την γιορτή Corpus Christi

 Αγία Δωρεά, γνωστή στις καθολικές χώρες με το όνομα «Corpus Christi», αποτελεί γιορτή της Καθολικής Εκκλησίας προς τιμή και προσκύνηση του σώματος του Χριστού και προς έξαρση της μετουσίωσής του άρτου και οίνου σε σώμα και αίμα Κυρίου κατά τη τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Η γιορτή αυτή της Αγίας Δωρεάς λάμβανε χώρα από το πρώτο μισό του 13ου αιώνα μόνο στη περιοχή της Λιέγης (Βέλγιο). Καθιερώθηκε όμως και επιβλήθηκε να εορτάζεται σε όλη την έκταση της Καθολικής Εκκλησίας από τον Πάπα Ουρβανό Δ΄ το 1264.

Η παράδοση επιβάλλει να τελείται την πρώτη Πέμπτη μετά την Πεντηκοστή (δηλαδή, 60 μέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα). Κατά την λειτουργία εκτίθεται ο «θείος άρτος» προκειμένου να τον προσκυνήσουν οι πιστοί και με μεγαλοπρεπή πομπή στην οποία προηγούνται νεαρές και ακολουθούν νέοι στρατιώτες (αγήματα) τον λιτανεύουν στους πέριξ του Ναού δρόμους της πόλης όπου και αναπέμπονται ύμνοι προς τον Κύριο, αναφέρει το ispania.gr.

Τι συμβαίνει με την πριγκίπισσα Σαρλίν;

Για ακόμα μια φορά ωστόσο από το πλευρό της οικογένειας έλειπε η μαμά πρικγίπισσα Σαρλίν η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδόσει το παλάτι εξαιτίας μίας μόλυνσης δεν μπόρεσε να επιστρέψει από το ταξίδι της στη Νότιο Αφρική.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν,  την περασμένη εβδομάδα, επισκέφτηκε την χώρα όπου μεγάλωσε, για να βοηθήσει στον αγώνα κατά της λαθροθηρίας ρινόκερων- αλλά τώρα καταπολεμά μια λοίμωξη ΩΡΛ, «που δεν της επιτρέπει να ταξιδέψει» σύμφωνα με δήλωση από το παλάτι του Μονακό.

Οι φήμες για το τρίτο εξώγαμο παιδί του Πρίγκιπα Αλβέρτου και για κρίση στο γάμο

Η μακρά απουσία της πριγκίπισσας Σαρλίν έχει ενισχύσει ωστόσο τα σενάρια πως ενδεχομένως έφυγε από το Μονακό μετά την έντονη φημολογία για νέο εξώγαμο παιδί του πρίγκιπα Αλβέρτου. Ο 62χρονος πρίγκιπας, ο οποίος έχει ήδη δύο εξώγαμα παιδιά, φέρεται να είχε σχέση με μία γυναίκα από τη Βραζιλία, με την οποία απέκτησε μία κόρη το 2005.

Και παρόλο που οι δικηγόροι του χαρακτηρίζουν τον ισχυρισμό ως «φάρσα», φέρεται να πλήγωσε πολύ την Σαρλίν, δεδομένου ότι εκείνη την εποχή έβγαινε ήδη μαζί της. «Η τελευταία υπόθεση αναφέρεται σε μια εποχή που η Σαρλίν ήταν ήδη ερωτευμένη μαζί του», ανέφερε πηγή στην Daily Mail.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ