Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δρυς σε ηλικία 77 ετών - Είχε αναλάβει υπουργός Γεωργίας το 2001 (φωτό)

Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ...

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο Γιώργος Δρυς, πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Δρυς υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και μέλος της πρώτης Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας, της οποίας διετέλεσε Α' Γραμματέας.

Σπούδασε φυσικός και εργάσθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας ως βοηθός-ερευνητής στην έδρα Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου.

Έχει διατελέσει υπεύθυνος της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και το 1982, ήταν αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας και το 1983 εξελέγη μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Τον Ιούνιο του 1989, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Κέρκυρας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Τον Ιούλιο του ιδίου χρόνου, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τον εξέλεξε εισηγητή στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας που παρακολουθεί θέματα σχετικά με το υπουργείο Τουρισμού.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 1990, στο 2ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και επανεξελέγη το 1994 και το 1996 στο 3ο και στο 4ο Συνέδριο του Κινήματος.

eurokinissi

Στις 22 Ιουλίου 1994, εξελέγη γραμματέας του τομέα Κοινωνικών Κινημάτων του ΠΑΣΟΚ.

Στις 22 Ιανουαρίου 1996, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Οικονομικών αναφέρει το ΑΠΕ.

Το Μάρτιο του 1999, στο 5ο συνέδριο του κινήματος και τον Οκτώβριο του 2001, στο 6ο συνέδριο, εξελέγη εκ νέου μέλος της ΚΕ.

Τον Οκτώβριο του 2001 ανέλαβε υπουργός Γεωργίας και το Μάρτιο του 2005, στο 7ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.

Το ΚΙΝΑΛ αποχαιρετά με θλίψη τον Γιώργο Δρυ

νακοίνωση για τον θάνατο του Γιώργου Δρυ εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Γιώργο Δρυ.

Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, πάντα στην πρώτη γραμμή αγωνίστηκε με πάθος για τις αρχές και αξίες της παράταξης. Που υπηρέτησε διαχρονικά με συνέπεια, ήθος και προσφορά ως υπεύθυνος της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της Κέρκυρας, μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, υφυπουργός Οικονομικών και υπουργός Γεωργίας στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Καταλήγει εκφράζοντας «ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στην Κέρκυρα που τόσο αγάπησε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ