Ο Άντι Γουόρχολ- η Τίνα Τέρνερ - η Τζέιν Φόντα & άλλοι σταρ στο φακό του "επαναστάτη" Dennis Hopper - Δείτε τις συναρπαστικές Vintage Pics

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, ο Dennis Hopper μετέφερε μια κάμερα παντού - σε γυρίσματα ταινιών και τοποθεσίες, σε πάρτι, σε δείπνα, σε μπαρ και γκαλερί, στη διάρκεια της οδήγησης σε αυτοκινητόδρομους και στις βόλτες με πολιτικές παρέες

Ο Dennis Hopper (1936–2010) είναι η απόλυτη cult φιγούρα.

Θα δυσκολευόταν πολύ κάποιος αν ήθελε να βρει τον καλλιτέχνη που  αντιπροσωπεύει καλύτερα τη συναισθηματικά φορτισμένη εποχή της δεκαετίας του '60, στη διάρκεια  της πολιτιστικής επανάστασης.

Robert Irwin, 1962

Ήταν προικισμένος, με  αυτοπεποίθηση και ριζοσπαστικός - «ο απόλυτος επαναστάτης του Χόλιγουντ», πρωταγωνιστής του προκλητικού, εκκεντρικού και υπερβολικού.

James Rosenquist (with Brunette Billboard, Vertical), 1964

Ο Hooper ήταν ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας - μερικές φορές όλα αυτά  ταυτόχρονα, όπως στο Easy Rider (1969), στο The Last Movie (1971) ή στο Out of the Blue (1980).

Andy Warhol and members of the Factory (Gregory Markopoulos, Taylor Mead, Gerard Malanga, Jack Smith), 1963

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, ο Dennis Hopper μετέφερε μια κάμερα παντού - σε γυρίσματα ταινιών και τοποθεσίες, σε πάρτι, σε δείπνα, σε μπαρ και γκαλερί, στη διάρκεια της οδήγησης σε αυτοκινητόδρομους και στις βόλτες με πολιτικές παρέες. 

Irving Blum and Peggy Moffit, 1964

Φωτογραφίζει  "είδωλα" που πρωταγωνιστούν σε ταινίες,  ποπ σταρ, συγγραφείς, καλλιτέχνες, φίλους ή εντελώς ξένους.

Ike and Tina Turner, 1965

Καθ 'όλη τη διάρκεια αυτής  της διαδρομής συνέλαβε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της γενιάς του με έντονο και διαισθητικό μάτι.

David Hemmings

Μία εμβληματική φυσιογνωμία,  στο επίκεντρο της πολιτιστικής αναταραχής αυτής της δεκαετίας, ο Χόππερ αποθανάτισε με πολύ ιδιαίτερο τρόπο,  την Τίνα Τέρνερ στο στούντιο, τον Άντι Γουόρχολ στην πρώτη του έκθεση  στη Δυτική Ακτή, τον Πολ Νιούμαν στα γυρίσματα, και τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κατά τη διάρκεια του Μαρτίου των  Πολιτικών Δικαιωμάτων από τη Σέλμα στο Μοντγκόμερι , και στην Αλαμπάμα.

Roy Lichtenstein, 1964

To Vintage Every Day, παρουσιάζει 30 συναρπαστικές φωτογραφίες που τράβηξε ο Dennis Hopper.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ