Γυναίκα βρήκε τον γιο της 32 χρόνια μετά την απαγωγή του: Δεν σταμάτησε να τον ψάχνει ποτέ - Δάκρυα χαράς στην επανένωσή τους (βίντεο)

Η ιστορία της  Li Jingzhi συγκινεί

Η Li Jingzhi πέρασε πάνω από 3 δεκαετίες ψάχνοντας τον γιο της Mao Yin που απήχθη το 1988 σε ηλικία μόλις δύο ετών. Τελικά τον περασμένο Μάιο η γυναίκα έλαβε μια κλήση που θα τα άλλαζε όλα.

Καθώς στην Κίνα ήταν ακόμα σε ισχύ ο νόμος που ανάγκαζε τις οικογένειες να κάνουν μοναχά ένα παιδί η Li δεν είχε κανέναν άλλο πέρα από τον γιο και τον σύζυγό της.

Η ίδια εργαζόταν, σύμφωνα με το BBC, εκείνη την εποχή σε μια εταιρεία εξαγωγής σιτηρών και συχνά έπρεπε να φεύγει για κάποιες μέρες με αποτέλεσμα το παιδί να μένει σπίτι με τον μπαμπά του. Σε ένα από αυτά τα ταξίδια της έλαβε ξανφικά ένα μήνυμα στο οποίο της έλεγαν να γυρίσει επειγόντως πίσω στο σπίτι.

Όταν επέστρεψε οι Αρχές την ενημέρωσαν τελικά ότι ο Mao Yin - που πουλήθηκε σε ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά στη γειτονική επαρχία Σιτσουάν - είχε εξαφανιστεί.

Ο σύζυγος της είχε εξηγήσει τότε ότι πήρε τον μικρό από τον παιδικό σταθμό και σταμάτησε για μόλις δύο λεπτά για να του πάρει κάτι να πιει. Όταν επέστρεψε το παιδί δεν ήταν εκεί.

Στη  αρχή πίστεψαν ότι το παιδάκι απλά χάθηκε και πως κάποιος θα επικοινούσε μαζί τους ωστόσο κατάλαβαν ότι τα πράγματα ήταν πιο σοβαρα όσο περνούσαν οι μέρες και δεν είχαν κανένα νέο.  Οι γονείς του φυσικά και προσπάθησαν να το βρουν ρωτώντας δεξιά και αριστερά στην γειτονιά μήπως και είδαν κάτι και μοιράζοντας φυλλάδια στους δρόμους, ωστόσο οι προσπάθειές τους ήταν άκαρπες.

Τελικά οι δραματικές ώρες που περνούσε το ζευγάρι είχαν σαν αποτέλεσμα να τελειώσει και ο γάμος τους αφού πλέον δεν μπορούσαν να συζητήσουν τίποτα άλλο πέρα από την εξαφάνιση του μοναχογιού τους. Ωστόσο η  Li Jingzhi δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει για το παιδί της και μέσα στα χρόνια κατέληξε να βρει κι άλλους γονείς που είχαν χάσει τα παιδιά τους στην ευρύτερη περιοχή και να συνεργαστεί μαζί τους με σκοπό να τα βρουν.

Το 2009 η κυβέρνηση της Κίνας δημιούργησε μια βάση DNA και κάλεσε όσους γονείς έχουν χάσει παιδιά να καταχωρήσουν το DNA τους σε μια προσπάθεια να επανενωθούν οι οικογένειες.

Τελικά στις 10 Μαϊου του 2020 έλαβε ένα τηλεφώνημα από το γραφείο Ασφάλειας της Xi'an στο οποίο της έλεγαν ότι βρέθηκε ο γιος της. Τον Απρίλιο κάποιος είχσε δώσει ένα στοιχείο για κάποιον άντρα που τον είχαν αρπάξει από την  Xi'an πριν πολλά χρόνια, ενώ έδωσε και μια φωτογραφία του συγκεκριμένου άντρα την οποία και η Jingzhi παρέδωσε στην αστυνομία.

Σε συνέχεια οι αρχές χρησιμοποίησαν ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου και κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν ώς έναν άντρα που ζούσε στο Chengdu City, μια περιοχή περίπου 700 χιλιόμετρα μακριά. Η αστυνομία τον έπεισε μετά να κάνει εξέταση DNA με τα αποτελέσματα να βγαίνουν θετικά στις 10 Μαΐου του 2020. Επανέλαβαν δε το τεστ για να σιγουρευτούν ότι είναι το πρόσωπο που ψάχνουν και τελικά τα δείγματα ήταν και πάλι κοινά.

Μετά από 32 χρόνια και σχεδόν 300 αποτυχημένες προσπάθειες το θρίλερ της  Li Jingzhi είχε πλέον τελειώσει αφού δεν υπήρχε πια αμφιβολία ότι ήταν ο γιος της.

Τελικά μάνα και γιος βρέθηκαν και πάλι στις 18 Μαϊου με την κάμερα του China Central Television (CCTV) να καταγράφει την συγκινητική στιγμή. Μάλιστα ο Mao Yin πέρασε το επόμενο διάστημα μένοντας εναλλάξ στην βιολογική του μητέρα και στον βιολογικό του μπαμπά και κρατά επαφές μαζί τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ