7χρονος ήρωας κολύμπησε 1 μίλι για να σώσει την αδερφούλα και τον μπαμπά του - κόλλησαν στο ποτάμι και φώναξε βοήθεια (βίντεο)

Φοβήθηκε αλλά κατάφερε να κολυμπήσει μια ώρα και να τους σώσει την ζωή

Ένα μίλι κολύμπησε ο 7χρονος Chase Poust για να καλέσει βοήθεια για τον μπαμπά του και την 4χρονη αδερφούλα του που είχαν κολλήσει στο ποτάμι.

Ο Chase και η Abigail, κολυμπούσαν δίπλα στο αγκυροβολημένο σκάφος του πατέρα τους στον ποταμό St. Johns στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η οικογένεια στο WJXT. Ωστόσο κάποια στιγμή ένα δυνατό ρεύμα παρέσυρε την 4χρονη με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από το σκάφος. 

«Το ρεύμα ήταν τόσο δυνατό που η αδερφή μου - συνήθως κρατιέται στο πίσω μέρος του σκάφους - και το άφησε. Έτσι, άφησα και εγώ το σκάφος και την άρπαξα, αλλά κόλλησα» είπε ο 7χρονος ήρωας στο τηλεοπτικό δίκτυο περιγράφοντας την περιπέτεια που έζησαν. Ακόμα ο Chase πρόσθεσε ότι φοβήθηκε.

©News4JAX

Μόλις είδε τα παιδιά να απομακρύνονται από το σκάφος ο μπαμπάς του Steven βούτηξε με την σειρά του μέσα στο νερό και είπε στον γιο του να κολυμπήσει μέχρι την ακτή όσο εκείνος προσπαθούσε να πιάσει την Abigail που είχε παρασυρθεί από το ρεύμα.

«Τους είπα ότι τα αγαπάω γιατί δεν ήξερα τι θα συμβεί. Προσπάθησα να μείνω μαζί της όσο μπορούσα» είπε ακόμα ο άντρας, σύμφωνα με το People, εξηγόντας παράλληλα ότι το κορίτσι - που φορούσε σωσίβιο - έφευγε όλο και πιο μακριά του.

Τότε ήταν που ο Chase ξεκίνησε τα κολυμπάει για την ακτή μια απόσταση που ήταν ένα μίλι σχεδόν και η οποία του πήρε μια ώρα. Τελικά χτύπησε την πόρτα του πιο κοντινού σπιτιού και κατάφερε έτσι να πάρει βοήθεια από την πυροσβεστική, τους διασώστες και τον γραφείο του Σερίφη του Jacksonville.

«Είμαστε εδώ δόξα τον θεό. Ο μικρός τα κατάφερε και κολύμπησε μέχρι την στεριά καλώντας βοήθεια και αυτό μας έσωσε την ζωή» είπε ακόμα ο πατέρας των παιδιών αναγνωρίζοντας πόσο τυχεροί είναι που επέζησαν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ