Σκάνδαλο μεγατόνων με παιδεραστία στην Ισπανία - Η εκκλησιαστική σχολή με τους δασκάλους - ιερωμένους να έχουν κακοποιήσει γενιές παιδιών (φωτό)

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες...

Φρικιαστικές λεπτομέρειες ήρθαν στον φως μετά από αποκάλυψη της εφημερίδας El Pais, όπου οι δάσκαλοι μιας εκκλησιαστικής σχολής κακοποιούσαν τους μαθητές και είχαν φτιάξει κύκλωμα παιδεραστίας. 

Μάλιστα οκτώ πρώην μαθητές του σχολείου στο Βίγκο καταγγέλουν ότι δέχονταν σεξουαλικές επιθέσεις από τους δασκάλους-ιερωμένους κατά τη διάρκεια της μαθητικής ζωής τους.

Είναι δικηγόροι, γιατροί, δάσκαλοι, ηλικίας περίπου 70 ετών, που θυμούνται ακόμα με αηδία και τρόμο τη σεξουαλική κακοποίηση και τη συστηματική βία που δέχτηκανστη δεκαετία του '60.

Ο Χαβιέρ Αλβάρεθ Μπλάνκεθ, 67 ετών σήμερα, αφηγείται: Οι κακοποιήσεις θα έλεγε κανείς ότι είχαν γίνει κάτι σαν θεσμός. Οι τέσσερις κακοποιητές δάσκαλοι έμοιαζαν με αρπακτικά και το σχόλειο με ένα άθλιο στρατόπεδο. Η βία ήταν σαδιστική, το σχολείο είχε εξελιχθεί σε οργάνωση παιδεραστών".

EL PAIS

Συνολικά για τα όσα συνέβαιναν στο σχολείο El Pilar του Βίγκο έχουν μιλήσει στην εφημερίδα επτά πρώην μαθητές. Αλλος ένας προέβη σε δημόσια καταγγελία μέσω του προσωπικού του blog.

Αυτό το σχολείο είχε ήδη γίνει γνωστό για κακοποίηση το 2009: ένας 69χρονος θρησκευτικός, ο Φερνάντο Βέσινο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη γραμματειακή εργασία, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και στην καταβολή 14.000 ευρώ ως αποζημίωση για την σεξουαλική παρενόχληση δύο κοριτσιών, αναφέρει η El Pais.

Oι κακοποιητές δάσκαλοι-ιερώμενοι έχουν φύγει από τη ζωή αλλά φυσικά αυτό δεν ανακουφίζει τα θύματα. Πιστεύεται μάλιστα ότι στα χέρια των παιδεραστών δασκάλων είχαν πέσει πολύ περισσότερα παιδιά από τα 8 που σχεδόν 60 χρόνια αργότερα βρήκαν το κουράγιο να σπάσουν την ομερτά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ